Thursday, April 4, 2013

GLA shaklee

Bagi sesiapa yg mementingkan kesihatan sendiri dan keluarga olehlah baca ya.. :)

Hari ni just nak share tentang GLA drpd SHAKLEE:


Ni nak cerita skit tentang GLA..

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid)tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil(EPO),
manakala gGLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO.Borage juga adalah 3 kali lebih berkesan dr EPO.Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yg mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6.Ianya di gabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.Kesegaran dan keberkesannya terpelihara oleh ShakleeGuard,anti oksidan semulajadi yang dipatenkan.Biovailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel tisu.

Manfaat utama:


  • Herba tradisi yang dipercayai-Borage adalah herba kegemaran barat.Ianya merawat ulser,mengeluarkan virus,melegakan kelesuan,membersihkan kahak,meringankan kebas urat saraf dan meningkatakan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron-GLA membentuk prostaglin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita,memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan.mood swing,retensi air dan sakit payudara.
In Shaa Allah ...Lain kali saya ceritakan tentang testimoninya ya..pengalaman sendiri dan org yg mengamalkannya..

Sampai disini saja..ok..bye!!