Monday, January 28, 2013

Set Ibu Mengandung


Berita baik buat ibu-ibu mengandung yang tengah mencari Supplement yang terbaik untuk kandungan dan kesihatan semasa mengandung..


Supplement adalah penting semasa proses kehamilan.Setiap ibu mengandung pasti inginkan kesihatan yang baik dan bayi yang dikandungnya mempunyai cukup zat.Shaklee mempunyai supplement yang sangat baik untuk para ibu mengandung.

1.B-Complex-Asid Folik dalam b-complex memenuhi keperluan ibu mengandung.Asid Folik memang diperlukan untuk trimester pertama ibu mengandung.Ianya penting untuk pertumbuhan/perkembangan janin.Selain itu vitamin B-5 yang terdapat dalam B-Complex dapat membantu mengelakkan berat badan berlebihan.

2.Energizing Soy Protein (ESP)-Menguatkan rahim dan membantu pembentukkan otot bayi.

3.Ostematrix-(kalsium) memenuhi keperluan kandungan.Umum mengetahui kepentingan kalsium,lebih-lebih lagi untuk ibu mengandung.Ianya penting untuk tulang bayi.Apabila bayi menyerap kalsium,ibu yang kekurangan kalsium akan mengalami kejang otot(cramps).Disinilah pentingnya kalsium untuk ibu dan anak.Bayi akan menyerap lebih kalsium apabila memasuki trimester ketiga(7 bulan keatas).

4.Vita-Lea-Multivitamin-Pelengkap Nutrisi.Memulihkan selera makan(bagi yang mengalami alahan)dan melancarkan proses pencernaan.
Zat besi dalam Vita-Lea membantu mengelakkan komplikasi kelahiran.

5.Vita C-Membantu pembinaan sel yang sihat dan meningkatkan sistem imun badan.