Friday, November 27, 2015

Melayan Budak Nak Jadi Abang..

Dah lama tak tepek gambar budak ni banyak-banyak..Oleh sebab otak tepu hari ni...dah tak berapa boleh fikir..Kita letak jer gambar budak ni..Gaya rambut baru..kononya nak bawak pi amik gambar untuk masuk Tadika..tapi tak pergi-pergi..

nampak 'nakal' dengan potongan rambut camni..

Sebenarnya Umi nak potong sikit jer rambut dia..tapi tukang guntung tu tak faham..tak pe lah..lagipon dia tak dok diam..tu yang jadi camtu..biasanya Umi dan abah yang jadi tukang gunting sebab dah tau dia ni tak leh dok diam..pengeli orangnya..

Minggu lepas..Umi duk sibuk cakap ngan Afif..tahun depan sekolah..tapi tak gi daftar pon..sekali kawan umi bagi tau..dah tutup..budak dah ramai..ayokkk..kelam kabut Umi..terus cari no tepon Pasti ..nasib dapat cakap ngan Guru Besar Pasti..Kak Jas..Kat Jas gelak2 kecil..dah ramai katanya..tapi nasib dia nak amik..Umi cakap macamanapun Kak Jas kena amik anak saya..kakak2 dan abangnya dah sekolah kat situ..Nasib masih boleh selit lagi..ada rezeki Afif kat situ...lega sangat..


 dia nak nasi ngan kicap..mana nak cari nasi ngan kicap..kalau kat rumah boleh la..nasi ayam la jawapnya..

(kalau air..suka sangat teh o ais...)
rasa cam dah besar dah ..walaupon orangnya kecik..

                                                                   time ni belum gunting lagi...
masa gi JJ..kebetulan beli barang dia..ada amik gambo free..masuk peraduan sekali..

Sekarang ni..memang pening melayan dia..pandai bergaduh ngan kakak2 dan abang..merajuk no 1..handset pantang tengok ..dah pandai main game cam abang dia..yang kelakarnya kalau tak lepas..pandai marah2 kat tepon..sebijik macam abahnya..cepat marah..hihi


*yang paling best..bila Afif cakap sayangg Umi..rasa berbunga hati ni..Afif tak nak jadi abang..Afif nak jadi Afif jer..gitula jawapnya bila mengusik dia kata dia dah nak jadi abang..masih tidak faham lagi..hihi





7 comments:

  1. Belum ada adik kita rasa kecik bila dah ada adik tahun depan hmm... baru rasa besar sebab dah jadi abang. Tapi Afif ni memang cutelah Sura. Kakak suka tengok keletah dia.

    ReplyDelete
  2. hihihi..hensem benor Afif ni kak... nampaknya masih manja2 erk.. mesti best bila dah jadi abang nti :)

    ReplyDelete
  3. Comel jer sikecik tu...geram tengok muka dia... apa pesen rambut pun tetap cute... nak jadi abang dah ekk...

    ReplyDelete
  4. nak jadi abang?wah tahniah kak sura

    ReplyDelete
  5. hensemnya lahaiii afif ni (^____^) moga jadi abang yang hebat (^___^)v amin

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  7. Orang kalau dah hensem potong gaya apa pun nampak hensem Sura....

    Hihi....agak agaknya sok kalau baby dah kuar, dia dengki tak ngan baby tu Sura?

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)