Friday, September 26, 2014

Risaunya...

Salam Jumaat yang penuh barokah..Semoga kita semua diberkati dan dilimpahi rahmat sehingga Jumaat depan dan seterusnya..

Pagi tadi Along demam..so takde la dia pergi sekolah..Apa yang merisaukan Umi ialah...selsema dan sakit kepala Along yang berlanjutan..rasanya masa trial(sebelum cuti sekolah hari tu) lagi dia dah tak sihat..Masa tu kami semua batuk-batuk dan selsema..Tapi Along yang paling teruk..Sehingga sekarang dia masih belum sihat sepenuhnya..Memang Umi risau..SPM tak lama lagi..kat sekolah pon dia tak boleh nak bagi tumpuan sangat sebab sakit kepala..lagilah risau..

Hari tu dah jumpa Doc..dah inject dan amik antibiotik..tak hilang jugak..Doc cakap along dah kena sinus..dia sakit kepala ..nak-nak bila bahagian dahi dan hidung..bila tunduk sakit..giginya pun sengal..
Semalam dia inject lagi..amik antibiotik yg kuat lagi..Kalau tak baik jugak kena pergi jumpa pakar ENT..Harap Along sembuh sepenuhnya lepas ni..Umi dah bagi Garlic suruh dia makan..sebelum ni Vit C jer..harap boleh membantu..Sayangnya Nutriferon takde..dah abis stok..Last kotak hari tu jual pada kak Normah..dia memang selalu beli..dia beli khas untuk anaknya yang amik UPSR...takut tak sihat..Doc pon memang suruh Umi bagi Along Nutriferon tu..tapi nk buat camne memang takde stok kat Shaklee.

Doc bagitau Umi..masa anak-anaknya nak exam SPM..3 bulan sebelum tu dia dah suruh anaknya amik supplement shaklee..Along pun ada bagitau..Cikgunya suruh pelajar-pelajar amik vit c..setakat vit c tu memang Along selalu amik..cuma Umi nak tambah BCo,Omega..kalau dah ada Nutriferon bolehlah bagi jugak..

Sebagai Ibu memang kita risau dengan kesihatan anak-anak..Apatah lagi bila musim peperiksaan..
Umi akan buat dan usaha yang terbaik untuk kesihatan anak-anak...Selebihnya Yang Maha Kuasa tentukan..Yang pasti kita kena berusaha dan berdoa..Moga Allah beri kesihatan yang baik untuk anak-anak kita semua...

Semoga Along kembali sihat seperti biasa

Sangat baik untuk diamalkan ...boleh meningkatkan antibodi...:)



18 comments:

  1. Salam JUmaat Kak....
    moga ALong cepat sembuh ya..mmg risau kan, sbb exam pun dah dekat... InsyaAllah kita berusaha, Allah mendengar doa kita... makan supplement mmg baik utk kesihatan:)

    ReplyDelete
  2. kak sura,semoga along cepat sembuh.. sebab saya pon pernah kena cam along ni aritu..sakit kepala tu sampai seminggu baru hilang..
    batuk + selesema..tapi deman sehari je

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa dia kena teruk hari tu..takde pulak demam..cuma semalam lepas inject..dia jadi panas..

      Delete
  3. get well soon along
    jgn lembik2 ok katakan saya sihat saya sihat insyallah
    gud luck for the SPM nti ea

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq el..Along ni pon memang jenis lembik..akak dah cakap..kena lawan ..jangan jadi lembik sangat..

      Delete
  4. Semoga Along cepat sembuh yer~
    Mungkin jugak sebab Along stress kot kak?
    ye lah.. dekat2 nak exam memang stress sket.
    sebab tu antibodi jadik tak kuat. harap2 Along akan sembuh secepat mungkin. Amin~

    ReplyDelete
    Replies
    1. doc pon cakap camtu..bercampor ngan stress kot..tu yg lambat baik..:)

      Delete
  5. Suppliment memang elok diamalkan, bukan bermusim tapi sentiasa.

    Semoga along cepat sembuh,boleh tumpukan pada pelajaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju kak..bukan bermusim..tapi budak2 ni bukannya rajin sangat nak makan vitamin..kita yang tua ni pon kadang2 mengelat..hihi

      Delete
  6. semoga along cepat sembuh ye..
    maybe sakit kepala x hilang tu sinus..
    nanti jumpalah pakat ENT tu..
    ada la cara dia..

    ReplyDelete
  7. apa yang baik tu memang elok diamalkan. nak periksa memang kena jaga kesihatan. anak saya pun haritu masa trial demam lah pulak, so saya nasihatkan dia, belajar pun penting, kesihatan dan ibadah pun penting

    ReplyDelete
  8. semoga along cepat sembuh..mmg risau bila anak2 sakit..lg2 yg bakal ada peepriksaan besar..mujur ada shaklee.hehe

    ReplyDelete
  9. Hari ini rasanya dah sembuhlah Along ye Sura
    Umi pembekal Shaklee taklah susah sgt nak dptkan bekalan.

    ReplyDelete
  10. moga cepat sembuh
    take care yea

    ReplyDelete
  11. Dah tentu tentu mak dia agen Shaklee yer Sura hihi.... Moga along cepat sembuh. Tulah yg merisaukan bila time pereksa nikan takut depa tak sihat

    ReplyDelete
  12. Along kena jaga kesihatan... nak exam dah tak lama jer lagi... kalau sinus kena pantang makan sikit laaa... get well soon along yer

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)