Tuesday, December 29, 2015

Terikat Sudah...

Assalamualaikum..Apa khabar semua...rindunya ngan korang-korang..rindu nak berblog seperti dulu..Rindu segala-galanya..nak aktif seperti dulu..apakan daya penyakit M dah bersarang..Penyakit M makin menjadi bila bila berbadan dua camni..Mujur jugak pagi-pagi kena pergi kerja..kalau tak maunya Umi bermalasan kat rumah..Gini la jadinya bila umur dah hujung-hujung..mengandung lagi..Cik Abe selalu mengusik umi..orang tua mengandung..gini la jadinya...haha..Dia pun tak sedar dah tua nak dapat baby lagi..hihi..sama-sama la kitarang...

Tutup cerita pasal tu...nak bukak cerita baru..sementara masih segar dalam ingatan..Cuti Maulidur Rasul dan Krismas hari tu...Kami ke Taiping..3 buah kereta..sepatutnya 4..last minit..anak buah Umi sakit..kena buat operation appendix..So kakak Umi ..Kak Ya sekeluarga tak dapat ikut kami.
Perjalanan kami sangat memenatkan..banyak makan 'Jem'..Sampai homestay umi tak keluar kemana-mana...walaupun kakLong Umi mengajak keluar beli kek untuk majlis esoknya..Ajak pi makan sekali..tapi Umi tak larat..Cik Abe pun malas..hanya melayan si Afif dan abangnya Aqil main..main sembunyi-sembunyi..kitarang tukang sorokkan Afif..seronok pulak malam tu melayan anak-anak..penuh dengan hilai tawa..

Dekat pukul 11 rasanya baru Kaklong balik membawa KFC..semua dah lapar..KakLong sebenarnya ada bawa gulai nasi belauk..beras pun dia bawak cuma tak leh masak sebab takde rice cooker..dapur pun takde..sesetengah homestay boleh masak..nasib masa keluar tu Kaklong ada beli nasi kosong..so bolehlah jugak merasa makan nasi..

Pagi esoknya kami dijemput bersarapan dirumah bakal tunang anak buah Umi tu..alhamdulillah..tak de la kami susah-susah nak mencari sarapan..Selesai makan dan bersembang..kami minta diri dulu..ada sikit lagi kerja nak siapkan hantaran..

Layan gambar pulak...

                                                             hantaran dari pihak lelaki..



posing depan Homestay..

luas jugak halaman ni ..3 kereta boleh masuk


Selesa jugak homestay ni..tiap bilik ada aircond..bersih..kira bolehla rekemen Homestay Hajimi ni..tuan rumah pon okey..sebelah jer..
                                                           




Acara bermula selepas Jumaat..Menunggu orang lelaki jer balik masjid..

                                                       Kaklong dan bakal menantu..
 bincang...alhamdulillah..keluarga belah perempuan sangat baik..amat memahami..segalanya nak dimudahkan...
ada budak tertidur!



                                               
                                  Mak ai..balasan dari pihak perempuan..punya la banyak...
Selesai majlis pertunangan kami semua terus balik..memang takde nak berjalan..Umi tak larat..tambah pulak Cik Abe kena kerja hari Sabtu..lain kali la nampaknya baru boleh jelajah Taiping ni..last singgah sini..masa amik anak buah kat kolej jururawat..tu pon dah lama berlalu..

Lega bila semuanya berjalan lancar..dan kami pun selamat pergi dan balik..tunggu tahun depan pulak..semoga dipermudahkan kejinjang pelamin buat anak buah kesayangan ku..Safarizal dan Izni..Maksu pulak yang tak sabar..hihi..






9 comments:

  1. Alhamdulillah selesai majlis pertunangan anak buah kak sura.adik sy pun dua org sekaligus tunang haritu..

    Tahniah kak sura pregnant lg..samalah kita yg tak berapa nk tua ni pun malas n tak larat sedia.huhu

    ReplyDelete
  2. Pergi meminang Sura bawa perut next year pergi weddingnya dah mendukung baby..:)

    ReplyDelete
  3. Selamat bertunang.. moga kekal bahagia hingg ke jinjang pelamin..
    Sama laa kita.. kdg2 mood nak berblogging tuh dah kelaut.. nie pun plan2 kayuh..hehehe

    ReplyDelete
  4. Akak tetap menten gojes.
    cuma x nampak sgt dah ade bb bump ke belom. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perut akak selalunya x besar...so kalau pakai baju besar memang belum nmpak.lagipun baru masuk 3 bulan..:)

      Delete
  5. Selamat tahun baru 2016 Sura..
    Tahniah dgn kehadiran org baru tahu depan.. semoga terus suksess

    ReplyDelete
  6. Salam tahun baru Sura, terus berblog tau, saya baru buka blog balik amik semangat tahun baru :) comelnya ibu mengandung

    ReplyDelete
  7. Biasalah.... pembawak baby katanya,mmg le letih, tambah cuaca panas gini, kalau boleh nak tido sesaja hihi....
    Tahniah buat Kak Long dan bakal pengantin, moga sampai jodoh hingga diijabkabulkan....

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)