Monday, August 24, 2015

Kisah macam-macam

Assalamualaikum semua..
Semoga hari ini kita semua bersemangat dalam apa jua pekerjaan..

Apa cerita yang nak tepek hari ni.?Tak de idea sangat..so random jelah..

Kisah Apam..
Bila tengok Fb ..ramai pulak duk share resepi apam ni..mudah sangat nak buatnya,cuma masa dan rajin jer..Makanya Umi pun nak jebakkan diri jugak..


                                                              model Apam Susu
Resepinya mudah..cuma pewarna tu Umi pakai yang berperisa strawberi.Si Angah pulak tak berapa suka..dia cakap suka lagi yang Umi buat letak pewarna yang tanpa perisa..pulakk.!umi pulak suka dengan baunya..wangi..

Belian Online
Dah lama Umi tak buat pembelian online..tapi masa pertapaan dari blog dulu..Umi agak aktif jugak..gatal jer tangan ni..haha..tanda nak perabis duit..

                                                     suka sangat dengan tudung ni..

                                                             
                                                           dah pakai dah..

Jubah yang Umi pakai tu pun beli online..saiz XL..bila pakai Cik Abe cakap tak elok pulak..nampak gemuk..pendek..katanya..huhu..ikhlas punya pendapat!tapi lepas umi hantar kedai..kecilkan sikit..barulah Cik Abe cakap okey!lega tau..Umi kalau orang lain cakap buruk takpe..tapi bila hubby sendiri cakap..adehh..terasa wehh..hubby Umi ni..kalau nak puji jauh sekali..tapi kalau buruk dimatanya baru dia cakap..nak beli saiz L takut sendat tang atas..beli XL besau pulak..





 Semalam punya cerita..outing
Dah petang baru nak lunch..Afif sibuk nak ke JJ tapi tak pergi pun sebab niat nak makan jer..lama tak pekena sup Utara..sebelum makanan sampai kita wefie dulu

boring...makanan lambat sampai..




Dah la ye..jemu pulak korang..ikutkan Umi banyak lagi..hehe..sambung nanti..



7 comments:

  1. Kakak jenis tak berapa minat membeli online.
    Tapi anak kakak semuanya suka.. apa pun dia beli online Sura.

    ReplyDelete
  2. Cantik tudung tu Sura..
    Akak pun tengah cari tudung warna coklat tu..

    ReplyDelete
  3. Saya nak try la buat apam, nak cabar diri sendiri..hahaha

    Hahaha..takpe, Cik Abe tegur ikhlas tu....hihihih

    ReplyDelete
  4. Cantik tudung sura. Sekarang kak zai pun suka pakai jubah.

    Ada budak tunjuk peace comey aje.

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. Yelah....dah namanya isteri kan.... kenalah dengar cakap suami. Cantik di mata dia dapat pahala kita weyh.....
    Okje padah tak suka warna biru...tp tgk Sura pakai cantik jer kan...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)