Friday, August 21, 2015

Nak Cantik..Nak Putih..Nak Gebu..Hati -Hati Dalam Memilih..

Salam Jumaat buat semua sahabat ..Semoga hari ini lebih baik dari semalam buat kita semua.Pagi tadi lagi duk godek-godek blog..sudahnya tak de idea..Tetiba teringat pasal semalam..

Ceritanya begini..semalam bos ada tanya pasal 'telegram'..dia nak edit n nk sent balik kat group dia..tapi tak berapa pandai..Bos Umi kiranya baru lagi pakai smartphone..sebelum ni pakai yang biasa jer..so belum mahir lagi..walaupun dia mampu tapi dia memang sangat low profile..kalau terpandang handphone dia yang dulu..masa tu..Umi pula yang sedih..adoi bos aku ni..sangat-sangat merendah diri..

Gini..semasa Umi godek2 telegram bos tu ..Umi terlihat ada kawan nya share satu gambar..mukanya merah-merah akibat pakai satu produk..Umi rasa benda ni menarik..sebabnya Umi takut produk yang orang dalam gambar tu pakai..sama dengan Umi pakai..so Umi ikut baca sembang2 dalam group tu..Korang tau kan my bos tu doc,so group dia pastilah doc semuanya..bila Umi tahu produk tu adalah ................terkejut jugakla..sebab produknya femes ames jugak..nasib baik bukan yang Umi pakai ni..memang takut ..sebab Umi pun baru cuba produk baru tak sampai sebulan..

Lepas tu Umi cakap la dengan bos Umi tengok tu..Umi suruh bos Umi tanya kawan dia..berapa lama org tu pakai ..Pastu sembang jugak la pasal produk-produk terkini yang ada kat pasaran..

Seram tau..nak cantik..nak putih..nak gebu..last-last jadi camtu..Hati-hati semua..jangan nak cepat cantik..kita tak hati-hati memilih.

4-5 bulan lepas..muka Umi teruk jugak..banyak betul jerawat kat muka ni..besau-besau pulak tu..Umi pun tak tau kenapa jadi camtu..Kawan Umi pon kena jugak..lagi teruk..boleh kata tak de ruang kosong kat muka...penuh dengan jerawat..Tapi dia pergi Dr Kho..Pakar Kulit..alhamdulillah dah baik sekarang ni..Umi pulak beli pelembab Shaklee je..nak beli produk Shaklee yang lain..terasa mahal pulak..hihi..so pakai tu jer..alhamdulillah..berkesan..kenapa Umi beli pelembab jer?sebabnya Umi ada buat analisis muka..hasilnya Umi dapat tau muka Umi kurang lembab kat area pipi dan dagu..sebab tu jerawat banyak keluar kat situ..

Sekarang ni Umi curang lagi..dah tak pakai..bukan taknak pakai..cuma tergoda dengan produk yang Umi dapat beli dengan murah dari sepupu Umi..walau murah tapi berkesan jugakla buat masa ni..tapi tu la..perasaan takut-takut tu ada..takut kesan yang tak diingini pulak timbul..

Lepasni Umi balik pada Shaklee..sebab Shaklee sentiasa dihati..lagipun produknya semua natural..selamat..yang tak tahan tu regenya..tapi berbaloi sebab tahan berbulan-bulan lamanya..

                                       Ini krim mata Shaklee..Umi memang pakai krim ni..

                                            nak cerah?makan Vit C ni ha..
Selain pakai..pemakanan pun penting..so tunggu apa lagi.. jom makan supplement..pilih yang terbaik tau...


Korang mesti tau antara twin ni yang mana satu makan supplement Shaklee..itulah kesannya bila kita dah berumur nanti..jika kita rajin mengamalkannya..memang berbeza.

#Cantikdimatacantikdihati
#Cantiktakgunajikaakhlaktakcantik







8 comments:

  1. Skrg berlambak2 produk kat pasaran.. sesuai ngan tak aje ngan kulit kita..

    ReplyDelete
  2. Produk apa Sura.... pernah gak cuba produk cenggini 10 tahun yg lepas kot. Mmg kulit sangat cantik dan gebu. Lepas tu stop sebab susah nak dpt. Sampailah la ni ..... pakai produk biasa biasa jer...

    Namanya pun pompuan kan....nafsu nak cantik mmg ada hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah nak ckp kat sini..kang byk cerita pulak..kalau nak tahu ..boleh roger2 okey..:)

      Delete
  3. Kena berhati2 kalau menggunakan produk. Nak cantik jadi sebaliknya.

    Kak zai juga mengamalkan produk Shaklee lebih 20 tahun lamanya. Sekarang tak tinggal amik Vivix.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusla kak Zai..beruntung Kak Zai..sura tak mampu nak makan vivix..tolong jual jer..

      Delete
  4. sblm ni sy pon mkn vit-c shaklee..ada masalah kewangan stop jap..igt nak start blk plk..:)

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)