Tuesday, August 25, 2015

Mandi Di Ulu Bendul

Assalamualaikum..
Semoga hari ini lebih baik dari semalam.

Kisah yang terperam lagi..nak buat camana.Tuan blog baru ada angin rajin nak aktif..
Korang taukan sejak Along dah masuk Matrik Kuala Pilah ni,Umi selalu ke sana..tiap kali dia balik bermalam dirumah.Kami akan menghantarnya balik ke sana.Setiap kali hantar Along..haruslah melalui Ulu Bendul ni..asyik mandanggg jer..pernah singgah..tapi tak turun kereta pun..Just tengok-tengok jer..Si Afif kalau nampak air..biasa la..suka sangat..

Nasib dia boleh bersabar dan faham 'lain kali'.Pernah plan nak singgah masa hantar Along lepas raya..tapi tak jadi..Akhirnya ahad 2 minggu lepas tercapailah hajat Afif..hanya Afif dan Aqil jer mandi..Umi,Along dan abahnya duduk  tu jer..tengok-tengok..Angah tak ikut..banyak kerja sekolah katanya,lagipun kami pergi sekejap jer..


                                    seronoknya dia..
                                         

 Anak dara sorang ni sibuk nak bergambar..layankan aje..Uminya dah malas nak amik gambo sebenarnya..tu jer gambar yang ada..nak snap pemandangan lain2 dah malas..letak jer tikar duk keras kat situ..hanya pakai mata jer memandang anak teruna dua orang tu..nampak dok malasnya Umi dia ni..hihi..sekali bangun nak balik..habis basah seluar Umi..dah cam terkencing dalam seluar dah ..rupanya seluar jean Umi dah serap air simen yang lembab tu walaupon ada tikar..nasibla..dah la tak bawa seluar lain..lebih kurang sejam jer duk situ..tak leh lama sebab nak hantar Along balik kolej..merengek la si Afif tak puas mandi..Umi cakap lain kali kita datang lagi..pandai pulak dia jawab..lain kali air habis laa..sambil buat muka...hihi..tergelak umi dan Abahnya dengar...
                                                             

Lain kali Umi datang..Umi nak amik gambar banyak-banyak..rasa rugi pulak..bila singgah tak bergambar..nak tepek gambar pun susah bila tak de pilihan.




12 comments:

  1. salam membalas kunjungan..
    sy pnah mandi sana sekali je..
    itu pun kenangan buruk... huhuhuh

    ReplyDelete
  2. aahlah kak x puas tgk tempat mandi ni hehe
    akk pun next time bw spare baju bajan ok :)
    cantik anak dara akk skrg

    ReplyDelete
  3. wah seronoknyer sikecik tu yer....lain kali mesti ada permintaan lagi nak pergi ziarah along...boleh singgah sini lagi mandi2 kan..

    ReplyDelete
  4. Kak zai pergi dah lama masa anak2 sekolah lagi. Yang tak tahan jalan dia banyak selekoh.

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak berendam macam ni
    :-))

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. air terjun..tapi ada bahagian yg kolam untuk dewasa n kanak2 yg bestnya free!!

      Delete
  7. SA pun dah lama x jejak sejak kes kepala air dulu tuh...ntah la macam fobia plak...

    ReplyDelete
  8. Budak-budak macam Aqil dan Afif ni kalau jumpa tempat mandi tak mandi memang rugi benar rasanya Sura. Dpt mandi macam ini kan seronok. Kalau boleh nak bermalam dan ulang lagi-lagi dan lagi..

    ReplyDelete
  9. seronoknya main air


    Dulu-dulu takut nak makan telur lepas bersalin. Orang tua-tua kata nanti bernanah MANFAAT MAKAN TELUR

    ReplyDelete
  10. Ha ha ha..kan dah basah seluar tu. Tu la duduk keras lama sangat..lain hari boleh singgah lagi kan..yang penting anak-anak happy tapi kena pantau selalu.

    ReplyDelete
  11. Kira dengar kata lah jugak si Afif tu.....tinggi kesabarannya tu hihi....
    Panas panas gini berendam dlm air mmg bestkan....

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)