Tuesday, January 20, 2015

Hitam /Merah -Dinner SDFG

Assalamualaikum..
Alhamdulillah hari ini kita dipanjangkan umur lagi.Diberi nikmat sihat dan dapat menghirup udara pagi yang nyaman .Syukur kerana kita masih bertemu di alam maya ini.

Semalam Umi bagitau nak cerita pasal dinner malam minggu hari tu.Dinner ni dianjurkan oleh SDFG..(Shaklee Dynamic Family Global)..SDFG ni dibawah Presidental Master Dr K Sow.Tema malam tu Merah/Hitam.Terkorban juga duit beli dress jubah baru dan tudung baru..(tudung merah yang tak terlintas Umi nak beli kaler tu kalau tak kerana tema Dinner)..huhu..ada ke hubby suruh pakai jubah hitam yg lama ..berkurun..sampai hati tau..dia sorang je nak lawa...

Semangat tau nak pergi bila semua serba baru..kasut jer Umi pinjam Along punya..haha..semput kalau semua nak beli..Cik Abe kite pon tak nak kalah..lagi dasyatt..dari atas kebawah semua baru!

Malam tu Dinner start pukul 8.00pm..6.30 -7.30-sesi pendaftaran..Kitarang sampai kat Hotel Summit tu elok-elok jer masuk maghrib.Hubby awal-awal dah gi surau..Umi sempat masuk jenguk dewan dulu..Bila time masuk surau perempuan..mak ai..ramai bebenor..tak telus kaki..kena menunggu..Umi suruh Cik Abe masuk dewan dulu..tapi dia sibuk jugak nak tunggu bini dia ni..Bila kita lambat sikit(paham jelah orang pompuan)..asyik duk call..nak tepek2 bedak pon jadi kelam kabut..so tak sempat nak mekap..geram tau..

Masa Umi masuk dewan acara dah bermula..beberapa Supervisor baru dah naik pentas..selepas tu Senior Sup..Acara pertama selesai..Baru kami semua dijamu.

      Kami dihidangkan chinese food pada malam tu..appetizer-hentam sajalah labu..perut dah lapar..
   Sedap jugak rupanya Chinese food ni..bolehla masuk dengan tekak melayu Umi ni..

                  serius Umi memang tak tahu apa kebenda ni..tapi habis jugak Umi telan..sedap la
                    Hidangan seterusnya..ayam panggang(nasib la orang kat depan tu jadi model Umi)

Sambil makan tu acara diteruskan..
ni jer yg sempat Umi snap..kelabu klale..meja Umi duk jauh.

Seronok bila tengok achievers malam tu ramai orang-orang melayu.Tumpang bangga jelaa..ada yang datang dari Kelantan 3 kali naik pentas..wow..awesome!Upline Umi..Master Vije cakap.Master Umi Pah punya downline ramai kat Kelantan..Sekarang ni income dia 5 angka dan angka depan tu 6...patutla hampir semua Master berhenti kerja buat Shaklee fulltime..

Nak senang atau kaya bukan senang..kejayaan yang diraih oleh achievers malam tu adalah hasil penat lelah diarang..korban masa..kena belajar..Umi ni bila ntah dah pi belajar ..yang sebulan sekali pon dah tak pergi..harap lepas ni semangat datang balik..

Hidangan seterusnya ..Ikan kerapu..Udang blackpepper

dah dekat pukul 11 baru nampak nasi...nasi goreng udang..sedapp..

pencuci mulut..bubur kacang merah..yg lain tu Umi tak tahu..tapi serius sedap ..nak nak yang bentuk ikan tu..sejuk jer..

Master Vijee n family..Lawa betul anak dara dia..lagi lawa kalau tengok depan2..kat gambo tak brapa makan lawanya..lagi 2 minggu nak gi belajar kat Australia..

Banyak pulak Umi bebel hari ni..okla..nak chow dulu..kang muntah pulak Umi tepek gambo banyak2..

Gambo tuan blog mana?

                                                                  ni dah balik rumah..
                                                               
                                   ini jer yg Umi sempat..tu pun sementara tunggu lif.
#Hajat nak mekap lawo2 tak kesampaian..






15 comments:

  1. Biasanaya bila majlis macam inilah menjadikan semangat nak berjaya membuak-buak Sura. Kalau terus gigih tak mustahil Sura pun boleh juga.

    ReplyDelete
  2. banyaknya makanan...

    amboi macam p dating jer berdua...hehe

    ReplyDelete
  3. sweetnya akak..tak payah make up tebal..natural dah cantik kak..:)

    ReplyDelete
  4. Makanan semua tak hidang sejaligus.sikit sikit dia bagi ye kak sura.bagus juga baru dapat makan kesemuanya.

    Sesekali belanja baju baru untuk dinner apa salahnya

    Gud luck kak sura.ambik semangat depa yang berjaya untuk maju

    ReplyDelete
  5. In shaa Allah satu hari sura akan berjaya macam yang lain.

    Sekarang ada tema pulak kalau dulu biasa2 aje.

    ReplyDelete
  6. betul.. bukan mudah nak berada pada kedudukan yang mereka dapat tu.. kuatkan semangat.. moga berjaya hendakNYA..

    ReplyDelete
  7. cantiknya dress akak pakai...

    usaha tangga kejayaan ;-)

    ReplyDelete
  8. Haih.. .... tak mekap pun dah lawo tau Sura.....
    Kalau mekap nsnti Mr Vijae tak kelip mata haha....
    Seronok kalau dengar mereka yg dah berjayakan Sura.....tp tulah kitanya bila nak berjaya ni!

    ReplyDelete
  9. cantik dan elegant sura ni, tak make up pun sweet macam hainom OKje tu cakap..bagi la tips, suka juga makan chinese ni ...

    ReplyDelete
  10. assalamualikum Sura, singgah follow sini..
    wah cantik tema hitam merah utk dinner anggun..

    ReplyDelete
  11. best jugak dinner ramai2 gini kan... tapi yg tak best tu bila kena jaga line... selamat maju jaya dalam bisness... saya tak pandai bisness lah... pernah cuba macam2... last last berkulat jer

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)