Monday, January 19, 2015

Kenduri Dan Dinner

Assalamualaikum..
Amacam semua..mesti bersemangat hari ni kan..Semoga kita semua dapat melakukan semua tugas kita dengan baik hari ini.

Banyak story yang nak disimpan kat sini..Umi mulakan cerita pada hari Sabtu..Sabtu lepas Klinik tutup..Rumah Doc ada kenduri..anak2 bujangnya nak pergi umrah.So tengahari tu kami semua pergi kerumah bos..Kami yang terawal..Orang-oramg masjid lepas Zuhur sampai.Umi bawak Angah dan Aqil sekali..si Afif tido pulak..Along la yang kena tinggal untuk menjaganya.

Menu tengahari tu memang mantop..masakan kampung..Ibu mertua Doc masuk..datang dari kampung..Memang sedap Opah masak!

                                                             inilah Opahnya..
                                                     semangkuk tempoyak tu..
                                       ikan masin dan ikan rebus..ada rojak lagi..
                         staf Dr Aminah bergambo..kurang sorang..Pak Hashim dah balik..


                             yg kat tgh tu My Lady Bos..Dr Aminah


Malam tu pulak ada Dinner kat Hotel Summit..Shaklee Dynamic Family Global.Doc tak jadi pergi..tetamu masih ramai..sampai ke petang tak putus..Tak de la Doc amik award malam tu..
Seronok tengok ramai orang2 Melayu yang naik pentas malam tu..Ada yang datang dari Kelantan..

                                                 




 Korang  nak tengok Umi pakai apa malam tu?biasa-biasa sahaja....gambar kat atas tu nampak separuh je kan..nanti Umi buat n3 lain pasal Dinner tu..banyak nak cerita pasal malam Dinner tu..

#banyak kerja hari ni..korang pon samakan..nak sambung kerja..japlagi Umi sampai rumah korang pulak..




11 comments:

  1. banyak makanan...merah menyala cantik warna tu

    ReplyDelete
  2. Baguslah boss Sura boleh buat kenduri macam tu. Siap masak ala-ala kampung memanglah jadi tumpuan sampai malam org makan.

    Sura pun dpt award juga ke masa dinner Shaklee tu.

    ReplyDelete
  3. takleh nak menang kalau tengok makanan lah... mesti kalah... kalau ada tempoyak... jangan kata mak mertua lalu... sapa pun lalu takkan dilayan... paling boleh cakap... 'makan makan' tu jer... tarik gear 5 terus

    ReplyDelete
  4. Tu diaaaa..semangkuk tempoyak....durian dari Perak ker? hahaha

    Baju merah encik suami tu cantik la..rasa nak buat la baju ala ala macam tu...:)

    ReplyDelete
  5. Seronok knduri dpt mkn masakan kmpg.org lama masak mmg sedap kan kak sura

    Amboi tudung merah menyala.kak sura pakai jubah or dress agaknya

    ReplyDelete
  6. Makanan kampong...sedapnya.

    Satu ketika dulu kak zai pernah naik ke pentas menerima award dan gambar pula dimasukan dalam majalah shaklee. Tapi dah lama dalam kenangan.

    ReplyDelete
  7. masakan kampung mmg terbaik la..
    waaa,sedondon akak..merahhhh

    ReplyDelete
  8. Doktor Aminah tu selalu buat kenduriksn Sura. Rasanya banyak kali jugak kenduri dia jadi entri blog Sura ni.

    Prrgh!!! Sedap weyh tempoyak tu.....larat pulak opah masak yek

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)