Thursday, April 17, 2014

Minyak masak berkulat.

Salam hari khamis semua...Hari ni nak berkongsi pasal minyak masak yang berkulat..masa ber FB tadi ada ternampak pasal minyak ni..terus teringat nak kongsi kat sini..Untuk mak-mak yang beli barang dapur..hati-hati memilih..Jom tengok minyak jenama apa..

amik dari FB


Umi tak pernah beli minyak jenama ni...biasa beli Seri Murni atau Aliff sahaja.Korang semua pakai minyak apa?

#sharingiscaring#

30 comments:

  1. Terkejut juga tgk gambar minyak nih kat fb tadi.
    Mmg betol lah ade kes minyak masak kitar semula nih yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun terkejut..tu yg terlintas nak share ngan kawan blog..:)

      Delete
  2. smlah kak el pun beli hat cap seri murni
    teruk tul syt minyak avena tu
    geli tgk minyak berkulat tu
    kena repot kat pihak yg berkuasa utk bertindak
    thx kak atas info ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena report..yang pelik kenapa boleh masuk pasaran minyak camni..:)

      Delete
  3. samala,selalu pakai seri murni ngan alif..
    dah biasa..
    geli plak tengoknya....
    macam tu dorg proses minyak tu...haiyoo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang geli..bila perhati betul-betul..eee..geli.

      Delete
  4. owhhh xde halal eyh minyak ni... ok noted...

    ReplyDelete
  5. Selalu nampak brand ni kat Econsave. Tapi tak pernah try beli pun. Selalu beli minyak cap buruh, seri aji @ seri murni je

    ReplyDelete
  6. minyak masak dalam plastik jer..hihik

    ReplyDelete
  7. SA guna minyak cap buruh or seri murni je..x pernah guna minyak avena ni...mcm pelik je..

    ReplyDelete
  8. kalau nak beli memang anakmami akan tengok betul-betul..mendak semacam je minyak tu

    ReplyDelete
  9. Tak pernah beli minyak jenama ni kak. Thanks yer kerana berkongsi. Terkejut jugak tengok :)

    ReplyDelete
  10. Kalau betul lah kak..patut dia wat report persatuan pengguna atau complaint kat compny tu.. takut sallh jatuh fitnah P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepatutnya memang kena lanjutkan ...akak pernah tengok jenama ni kat Giant tapi tak terlintas langsung nak beli walopon jenama yg akak nak tu tak der..sebab memang kaler dia gelap compare dgn yg lain..yg berkulat tu tak pernah jumpe lagi..:)

      Delete
  11. sama la, hanya guna seri murni atau alif saja. tak pernah nampak pun brand ni kat pasaran?

    ReplyDelete
  12. eh..mcam geli pulak tengok mendapan myk tu..beli saji or sri murni je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saji pon ok..akak pernah pakai ..tapi bila nak beli asyik takde stok..

      Delete
  13. Kakak guna minyak zaitun Bertolli dan minyak jagung Sura. Bertolli ada banyak jenis ada yg utk menggoreng, ada utk menumis ada utk spaghetti. Tapi kakak tak pernah nampak pulak minyak brand ini. Menakutkan pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok sangat guna minyak zaiton..sura sebenarnya memang beli 2 jenis..minyak masak biasa dan jagung atau matahari....kalau yg pakai minyak banyak guna minyak yg biasa kalau goreng nasi atau menumis..memang pakai minyak jagung..

      Delete
  14. tak pernah langsung guna minyak masak jenama ni.. biasa guna minyak masak Aliff, Seri Murni je..

    ReplyDelete
  15. ish..takut pulak tengok minyak tu..betul ke minyak kitar semula..teruk macam nih..saya pon cuma pakai minyak seri murni

    ReplyDelete
  16. rasanya ada beli satu botol besar tp belom pakai..jap blk nnt nk cek brand minyak tuh... uwekk geli gile !!

    ReplyDelete
  17. Fuza pun guna cap Aliff atau Seri Murni

    ReplyDelete
  18. tak pernah beli jugak..ila beli seri murni

    ReplyDelete
  19. baunya pun macam tak best kak, mama pernah beli sekali ...

    ReplyDelete
  20. ada juga ternampak di fb..seriau je tgok.huhu

    ReplyDelete
  21. Eeee...xpernah Hana nmpk minyak yg berkulat mcm nie.. gelinya..
    Biasa Hana pakai minyak masak Knife.

    ReplyDelete
  22. X silap saya seri murni n cap buruh bukan jenama org islam, rasa nak selamat beli saji n alif saje

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..baru tahu ..hari tu baru tahu..baca kat FB..lepas ni pakai Alif n Saji jelah..:)

      Delete
  23. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/10578_105932456283535_10904845_n.jpg

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)