Tuesday, December 23, 2014

PT3..AYAM PENYET..THE HOBBIT..

Bismillahirrahmanirrahimm..
Assalamualaikum semua..

Semalam Umi cuti..tak sampai hati nak suruh Angah jalan kaki ke sekolah sebab tak de geng.Cuti tahun pun ada lagi..terus jelah cuti.Pukul 10 kami dah jejak kesekolah..Afif dalam duk mamai ngantuk boleh pulak nak ikut..Lama jugak beratur..kelas A dan B..ramai..manakala kelas C-J boleh kata  takde..datang sorang terus jumpa dan balik..Dekat sejam beratur..keputusan pun tak berapa memberangsangkan..bebel jugak Umi..tapi tak de nak marah sebab dah maklum tahun ni macamana..

Umi sempat bertanya dengan cikgunya..tahun depan agak-agak kelas mana..mungkin dapat kelas ke 3 atau 4..apapun kena tunggu bukak sekolah..Umi risau jugak sebab si Angah ni cerewet sikit..Apapun Umi tetap bersyukur..semua lulus..

Lepas beli buku kat bookshop sekolah ..Umi balik suruh Angah salin baju dan kejut Aqil sekali..sementara tu Umi pergi beli buku kat sekolah Aqil..Selepas semua selesai Umi bawak anak-anak makan ayam penyet..kebetulan kawan Along ..Zatti pun ada..angkut sekali..

Selesai makan ..bawak diarang tengok wayang..The Hobbit..cerita yang memang dinantikan..cuma yang tak bestnya ..Cik Abe takde..rasa tak lengkap.Seronok sangat tengok kat MBO kat Harbour Place ni..selesa sangat ditambah orang yang tak ramai..rasanya tak sampai 20 orang..yalah hari kerja..
Last hari tu tengok wayang kat sini cerita Harry Potter...terasa lama tak tengok wayang..

Si Afif seronok..nasib baik dia ok masa tengok wayang tu..bila dah lama sikit dia tido..lega mak!!
Puas hati Umi tengok cerita ni..best sangat!..kalau kat rumah mau ulang berkali-kali..



#semoga Angah amik pengajaran untuk lebih baik dalam SPM nanti#Penat melayan anak..

12 comments:

  1. Ehh..ada cite sinderela eh? Hobbit tu cam best jugak kan..hmmm

    ReplyDelete
  2. Ehh..ada cite sinderella eh?? Hobbit pun best jugak..hmm

    ReplyDelete
  3. takpe Angah.. cuba bangkit untuk SPM plak.
    Untie doakan yang terbaik buat Angah.

    Best yer kak citer tuh??
    Zura nih x suka masuk panggung.
    x suka dengan bingit speaker dalam panggung.
    kalo best nak donlod kat tenet nanti.. hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best Zura...best sangat..puas hati tengok..:)

      Delete
  4. Angah Sura dan Angah rumah kakak menjadi ujikaji kementerian pendidikan. Bayangkan Sura lagi 3-4 bulan baru kata yes implement betul PT3. Cikgu, mak-ayah dan anak-anak mestilah gelabah. Mula kata berdasar PBS. Mujur ok semuanya tapi kakak faham ramai yg tak puas hati dgn keputusan mereka...

    Jgn risau angah... PT3 org tak tanya pun utk temuduga bila nak cari kerja akan dtg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya lah sesuatu yg baru tu nak dimulakan memang rasa janggal..dah la tengah tahun baru ckp ada PT3..sedangkan PBS pon anak2 dah pening..yg lepas tu lepas la..kita pandang ke depan..moga anak2 kita berjaya dimasa akan datang..:)

      Delete
  5. kesinambungan filem hobbit..filem sebelum ni saya layan juga tapi kat astro je..lama dah tak tengok wayang
    tahniah pada angah ye

    ReplyDelete
  6. the hobbit dah kuar yg baru ke kak
    yg cite dragon jaga emas tu kak
    lau ye..hat ni la duk tgu2 sambungan dia

    tahniah tuk angah jugak

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...dah kelua keputusan Pt3 semalam yer...
    Tahniah angah lulus semua...itu yang penting...nex year tekun lagi untuk SPM pulak yer.

    ReplyDelete
  8. Tahniah buat Angah. ....Tak kiralah apa pun keputusannya Sura....yg penting mereka jadikan ini sebagai turning point untuk mereka bangkit masa SPM nanti....

    Ada member cakap Hobbit best katanya.... kalau awak nak tengok berkali kali tu mmg bestlah tu yek

    ReplyDelete
  9. mmg byk keputusan menurun kak sura kan dibanding pmr....kesian budak2 ni jadi bahan eksperimen..tp nk buat macam mana redha jer la.janji angah dh buat yg terbaik..

    sy haritu dh lalu depan panggung tp tak sanggup lg..tggu afia besar sikit la..kena pencen tgok wayang sekejap

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)