Monday, December 15, 2014

Hasil dua hari...Purse Sudah Kurus..

Assalamualaikum semua..Salam Isnin..Semoga kita semua bersemangat dalam melaksanakan tugas masing-masing.Sebelum korang bersemangat nak buat kerja tu..meh ler layan n3 merapu Umi ni..

Penat  2 hari duk marathon kat Shopping Complex..Hari sabtu tu lepas balik kerja ...kitarang keluar makan..lepas makan tu ..rasa nak berjalan pulak..Kebetulan Cik abe pon tak kerja..memang panjang langkah  ler kitarang..Patut la..laju jer bawak kitarang pi JJ..rupanya ada agenda..Cik Abe nak beli baju..sebenarnya sebelum balik kampung lagi dia nak beli..bini dia ni yang malas nak layan..hihi..

Bila sampai kat AL-Ikhsan tu..terbelek-belek..Umi tak berkenan ngan baju yg dia nak tu..dah ada kaler tu..walopon jenama lain..cam tak best pulak..bila suruh pilih baju lain tak berkenan pulak..merajuk la tu..dah tua-tua merajuk buruk tau!last-last pilih yang longgok jer...ok ler  tu ..dapat sama kaler cam hero dua orang tu..cuma Afif punya jer lain sikit..

Lepas tu ingat nak tengok wayang..tengok time tak kena ngan kita..last-last tak jadi jugak..beli Big Apple jer..makan kat food court..Ingat nak cari baju untuk Uminya pulak ngan anak2 dara..tapi si Afif buat hal....melayan dia nak main...sementara Umi layan dia bermain kat situ.. Umi suruh si Angah beli kasut sekolah..just bagi duit..tak sempat nak temankan..nasib anak-anak dara dah besar paham..tak terlayan Umi nak kesana sini..

                                      nafsu..dah beli yg 12..beli lagi yg mini...

                                   dia punya umi yg tolong goyangkan ..haha..action jer tu..

Esoknya..ahad..anak bangun lambat..Kali ni Umi pulak yg amik kesempatan..Lepas sarapan kat luar berdua..Kami lakibini merayap berdua..tak puas hati semalam Umi tak sempat nak beli apa-apa..Umi ajak Cik Abe pergi lagi..kali ni memang puas hati..perut dah kenyang..orang pun tak ramai lagi ..

Hasil tangkapan memang memuaskan..terus ringan purse Umi..haha..niat dihati yang terpendam lama..last beli masa gi Dungun..2 tahun sudah..sekarang dah kembang..tak sedap pakai.. mula -mula cari kat dlm JJ..semua tak berkenan..tetiba teringat ..impian yg belum jadi kenyataan..sebelum Umi bersara dari memakainya..nak gak satu yg berjenama..maybe  last..(ya ke?)..

tadaa..



Sebenarnya Umi memang suka pakai jeans dan T shirt lengan panjang..ringkas dan mudah untuk melangkah..lepas bayar kena tunggu setengah jam...tunggu dia potong..sementara tu Umi jalan-jalan lagi..dan dalam duk jalan tu tereli barang sikit..baju-baju T Shirt untuk Umi dan anak2 dara..
Telefon pon dah bising..anak2 duk tanya Umi kat mana...haha padan muka kena tinggal!
                                                             kenangan berdua semalam..
#alamak..purse dah kurus.. dah ringan                                                              

13 comments:

  1. Kurus purse tapi hati puas oklah Sura.
    Siapa lagi nak kuruskan purse kalau bukan diri sendiri dan anak-anak:)

    ReplyDelete
  2. takpe,nanti tmabah kasi gemuk lagi.hihihi

    ReplyDelete
  3. Kakkkk.. sedapnye donut yg ade kacang n kuaci tuh.
    hahaahahahahaha.. semua lah nak makan.. sabor jer lah.

    sonok kan dapat shopping dgn tenang.. Zura ngan husband pon lagi senang gi shopping berdua. kalo bw anak2 penat berperang ngan dorang jer. hehehe

    ReplyDelete
  4. hihi,...dating eh...gaji nanti kembong balik

    ReplyDelete
  5. haahhaha,..purse dah kurus yeh..gemokkan balik sis

    ReplyDelete
  6. same here kak, sy suka pakai jeans dgn blouse cuma x pernah la ada levis... mahallll sgt tu he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pon kira yg pertama dan terakhir kot..jenama ni..memang teringin sangat..dah merasa satu sudah la..:)

      Delete
  7. Takpe kak sura. Purse nipis bukan selalu. Yang penting suami dan anak2 suka. Hehe...

    ReplyDelete
  8. Cukup bulan penuh kembali hihi...
    Kat Bandung jeans levis murah.


    ReplyDelete
  9. hihi..takpela sesekali kuruskan purse..terapi jugakkan tu

    ReplyDelete
  10. lama x beli levis..xde size hahahaha
    bestnye sopin..last2 baru perasan purse dh kurus eh haha

    ReplyDelete
  11. amboi levis lagi.baru teringat yg sy ni dh l;ama tak beli jeans..jalan2 kempis purse takpelah..janji dpt soping.anak2 pun suka

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)