Thursday, November 20, 2014

Tahniah anakku...

Assalamualaikum semua..
Bersiaran petang hari ni..Takde benda nak merepek hari ni..Oh ya..esok lastday sekolah..si abang Aqil tentunya gembira..sebab dia tu malas nak pi sekolah..lepas exam hari tu..seminggu hanya dua hari jer sekolah..sekolah agama lagi la..lepas exam sekolah agama,rajin jugak dia nak gi sekolah..sebab utamanya boleh bawa mainan..seronok nak main ngan kawan-kawan.

Along pulak minggu depan ada 2 hari lagi exam..lepas tu dah merdeka..sebuk nak cari duit..Umi dah bagi kerja kat dia..jadi pengasuh dan pembantu rumah..hehe..jaga adik-adik..bermakna Umi tak hantar Afif kat rumah ibu..sampai along sambung belajar lagi..Angah pulak..kalau ada Along dia tak boleh diharap jaga adik..kalau Along takde baru boleh..Kalau angin dia baik..baik la..kalau tak..hmm asyik gaduh jer ngan adik..kalau tak gaduh dia suka mengusik adik...

Esok Umi amik cuti..nak pergi sekolah..2 buah sekolah..camno nak buat ni..Dua-dua pagi...sekolah Aqil dan Angah..adoi..berkejarlah Umi esok..


Teringat minggu lepas..hubby bercerita lepas amik Aqil dari sekolah agama.Katanya ada berita baik dan ada berita buruk..berita buruknya Aqil dapat no 28 kat sekolah agama..dah kira nak last jugak la..sebab dalam kelas ada 30 lebih..dan berita baiknya dapat no 1 kat sekolah kebangsaan..

Umi hanya tersenyum..gembira pun ada..nak bebel pon ada..sekolah agama tu memang dah boleh agak..sebab lansung tak buat ulangkaji..tak pernah bukak buku pon kat rumah..sekolah kebangsaan pulak..nak kata rajin pon tak jugak..selalu baca dan belajar last minit..Apapun syukur alhamdulillah..

tahniah abang Aqil...

tetiba terfikir...
#bestnya kalau musim hujan ni ada kat kg..dah lama tak merasa banjir!#
 

16 comments:

  1. wahh tahniah abg aqil gud job semoga sentiasa suksess dlm pelajaran ok...sure ibu teruja nak pi majlis tu kan :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah Aqil, pandai dia dapat nombor satu, sekolah agama tu sekolah kafa ye sura.inshaAllah tahun depan bole tu :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah Abang Aqil...

    semoga lebih cemerlang lagi untuk tahun seterusnya...Aaminnn...

    ReplyDelete
  4. Tahniah Aqil... Sejuk perut mamanya mengandung...

    ReplyDelete
  5. waaahh.
    dapat hadiah apa ler tu abg Aqil.
    jgn lupa selfie atas pentas yer
    hehe

    ReplyDelete
  6. Tahniah Aqil..
    untie tumpang bangga.. lepas nih kena belajar gigih lagi utk sekolah agama. mesti boleh dapat no 1 jugak.

    ReplyDelete
  7. Tahniah Aqil !!!

    Takpa..tahun depan cuba lagi utk cemerlang kat sekolah agama pulak..

    ReplyDelete
  8. Tahniah abang Aqil.. tahun depan cuba dua-dua sekolah agama dan kebangsaan ye sayang.

    ps: Sura nak rasa banjirlah pulak. Kakak sedih anak kakak di UNISZA dua hari U dia kena cuti darurat. Makan yg susah. Nak keluar pun tak dpt. Kakak tak senang hati di Johor. Pengalaman pertama anak kakak rasa banjir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn risau kak..In Sha Allah semua selamat..mungkin bab makan tu yg susah sikit sebab nk kluar tak dpt..pasti pihak u akan cuba untuk bantu diarang..
      bagi orang pantai timur pasti dah biasa ngan banjir ..kalau rumah sendiri memang senang nak makan tapi bagi pelajar..diarang susah la sikit sebab nak kena beli makanan..sura memang suka banjir..teringat kenangan dulu2..lagi pun dah lama tak merasa..

      Delete
  9. no. 1 ye Aqil,,,pandai dia..tahniah..

    ReplyDelete
  10. Tahniah Aqil semoga dimasa akan datang beroleh kejayaan lagi.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah aqil.. tahniah. Dpt no.1 tu.. moga trs kekal kam prestasi..


    Utk kelas agama.. xpela.. next year usaha lebih. At least berada d kedudukan lbh baik

    ReplyDelete
  12. Tahniah Aqil....tambahkan usaha lagi yer moga tahun depat rebut tempat pertama dua dua sekolah

    ReplyDelete
  13. tahniah aqil dpt no 1..sekolah agama takpe bley improve lagi..:)

    takde harapan la along nk keja luar sbb ummi dh bagi kerja jadi bibik.hehe

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)