Monday, November 24, 2014

Alhamdulillah..Minggu Yang Penuh Keceriaan..

Assalamualaikum..
Best tak cuti semalam..?Umi biasa-biasa sahaja..duduk kat rumah jer...Ahad yang malas..malas nak mengemas..malas nak masak tapi kena masak jugak..Kalau tak.. kebulur ler..kalau suruh Cik Abe Umi beli maunya bebel setengah bakul..(kalau pompuan berbakul-bakul)..sebabnya kawan dah pergi pasar pagi-pagi..bininya baik punya sambung tidur..sampai kena kejut..apa punya isteri ni!Kesian jugak kat Cik Abe tu..pergi pasar sorang-sorang ..bimbit kiri kanan plastik..ayam 2 ekor..ikan-ikan..dan macam-macam lagi..

Balik-balik isterinya tidur tak sedar..sampai kena kejut suruh buat air..bukannya nak sambut laki balik bawa barang banyak-banyak..siap beli sarapan lagi..haha..bertuah sangat dapat bini camni..(rajin bebenor)Terima kasih sayang sebab baik sangat ..kalau laki orang lain..(bukan laki korang ya!)mau jugak dipijak..kalau bini duk membongkang jer..

Sebenarnya duk bebel ni sementara nak tunggu idea..Oo ya..nak kongsi kegembiraan dengan kawan-kawan semua..Hari jumaat hari tu..Umi cuti..pergi sekolah Aqil..bawak Si Afif ..korang tengok gambar jelah..senang cerita..






Cepat jugak acaranya..Guru besar pon tak de bebel panjang..pukul 9.15 camtu acara penyampaian hadiah tahap satu (darjah 1-4 dah) selesai..Rehat dulu ada makan-makan kat kantin..tapi Umi tak dapat nak join sebab nak kena pergi sekolah Angah pulak..Amik  Along kat rumah dulu...sibuk jugak nak ikut..Selesai kat sekolah Angah..Bawak anak-anak makan kat Giant..Afif la yang seronok kat sini sampai tak nak makan..main jer..nasib jugak shopping barang makan sikit kat Giant..balik tu baru la nak makan.

Ok..ini pulak nak sambung story yang best bagi umi..malam sebelum tu..Hari Khamis..petang tu kitarang ke JJ..(JJ lagi!)Niat nak cari basikal exercise kat rumah...Ya la..musim hujan petang-petang..susah nak senaman kat luar petang-petang..so carilah yang murah-murah..tak mampu nak beli yang ribu riban tu..huhu..Pagi petang boleh lah Umi kayuh basikal kat dalam rumah..boleh la bakar kalori sikit..jadik ler..

Tapi ada lagi yang best hari tu..hehe..kira boleh senyum sampai telinga jugak la..tak sangka pulak Cik Abe setuju..mula-mula mintak takder la bersungguh sangat...tetiba hati dia terbukak..terus jelah rembat..haha..


Saje jer bagi korang tengok sarungnya aje...yang kat dalam tu kasi pakai bagi buruk dulu baru tunjuk..haha..Cik Abe cakap.pakai sampai setahun -dua..baru beli lain nanti..mak ai..rasa tak boleh nak taat jer permintaan tu..Ini pun dah berkenan ngan satu beg..bukan ori pon..tapi cantik..korang nak tengok..meh cuci mata..




Banyak sebenarnya..yang Umi tunjuk ni..kawan-kawan kerja nak beli..Umi ingat nak tumpang sekaki..hoho..apapun tengok baget jugak...dah banyak perabih duih ni..korang rasa yang mana cantik.?

#pompuan dan nafsu membeli memang tak dapat dipisahkan#apapun tengok baget dulu#reward untuk diri yang penat berkerja#

#tajuk dan n3 cam tak kena jer..belasah jelah#

14 comments:

  1. Tahniah Abang Aqil.. moga tahun depan akan naik pentas lagi k~
    untie tumpang happy.

    Kak Sura.. mana gambar hanbeg nyeeee???
    nak jugak tengok.. hehehe.
    Zura nih kan kak.. kenapa ntah sayang sgt duit kalo nk beli handbeg mahal. sebab jenis Zura.. tak suka pakai handbeg sama dlm jangka masa yg lama. jadik Zura suka beli handbeg murah tapi cantek. selalunye Zura beli kat pasar malam or kt booth kal pasar raya jer. hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pulak tak kisah yg mahal atau murah..semua akak beli..biasanya yg mahal sikit tu ada satu 2 jelah..yg murah pon beli jugak..buat gilir2..:)

      Delete
  2. tahniah buat abg aqil..tahniah buat kak sura juga sebab dapat ganjaran tu..jeles ai..
    saya beli handbag setahun sekali je..kasut pon setahun sekali..tunggu dah tak bolehpakai baru beli..

    ReplyDelete
  3. yang hitam atas skali tu cantik..:)

    ReplyDelete
  4. Tahniah buat aqil.

    Kalau sura nak handbag branded tapi harga dia tak mahal sangat boleh cari kat JPO.

    ReplyDelete
  5. Tahniah Aqil...
    Macam tu la bagus, takyah berucap panjang2...straight to the point..hihihih

    Cantik aja handabag tu..walau bukan ori...

    ReplyDelete
  6. Memula nak ucap tahniah buat Aqil... auntie tumpang gembira macam Umi juga..

    Tempat kakak minggu ni pun offer CarloRino tapi kakak ni walau offer 50% kalau bukan masa nak beli kakak tak beli juga Sura..

    ReplyDelete
  7. Beg coach tu yang 2nd saya suka. nak tengok beg carlo rino akak.. buat entry please,, si afif pon bukan main lagi dengan beg sekolah ye... :)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..congrats abag aqil..moga terus kekalkan prestasi ye...


    biasala org pompuan kak.. apa y berkenan semua ank kan.. haha..cam lya lak giler tgk baju budak2.. geram..

    ReplyDelete
  9. Tahniah abang!
    Clever boy lah abang ni :)

    ReplyDelete
  10. Tahniah buat Aqil..
    Bila ada ucapan, biar pendek tapi padat dan taknak bagi anak2 cepat bosan.. dorang bukannya nak dengar sangat pun..

    sesekali reward untuk diri sendiri takde salahnya.. macam ai.. biasanya hujung tahun mesti ada sesuatu untuk diri sendiri.. ;)

    ReplyDelete
  11. lor mana gambar basikal exercise nya jadi beli x? nanti share hana pun tgh cari juga.

    ReplyDelete
  12. Cantik yg tengah Sura....amboi bukan.main mengendeng cik abe dpt bag seketul...
    Jadi beli tak basikal jogging tu

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)