Wednesday, November 26, 2014

Berakhir Sudah..

Assalamualaikum..Selamat pagi..
Alhamdulillah..Berakhir sudah exam SPM..Anak dah merdeka ..maknya pun bolehlah tarik nafas lega..Fuhh...Bersyukur bila semua perjalan hari-hari exam tu berakhir dengan baik..Along tak de sakit perut atau apa-apa..memang risau takut dia gastrik ...sebab Along ni mudah jugak kena gastrik..Ubat memang sentiasa ada..

Balik dari sekolah semalam..macam biasa singgah tempat kerja Umi dulu..Pastu pergi kedai..nak beli inai katanya..Masuk bilik Umi ..tengok sorang satu plastik bawak..(kawan along sekali)macam-macam jajan ada..Amboi..mentang-mentang exam dah habis..

Malamnya..Cik Abe ajak makan kat luar..yeay..tak yah masuk dapur..(padahal nak goreng nasi jer pun)..Bila semua dah masuk kereta..Cik Abe tanya nak makan kat mana..Umi dan anak-anak pon tak tahu nak makan apa..dan kat mana..last2 pergi Shah Alam..makan kat restoran Syed ..Bila dah abis makan baru la terlintas..makan sate kajang pon best...

                                                              selfie dulu..


                                     roti nan cheese..rotinya sedap.cuma cheesenya sikit..



ramai sangat orang...sampai takde meja besar..
ayam tandoori..
susah betul nak amik gambar budak ni tau..

besar pulak gelas ni..kalau tau order satu jer..

Rasa seronok semalam keluar makan..sebab rasa lapang dada sikit..Along dah selesai..tunggu result la pulak..tu pon maknya yg lebih berdebar nanti..haha..apapun Umi sentiasa doakan Along berjaya dunia akhirat..apapun keputusan Umi pasrah..Along dah buat yang terbaik..semoga berjaya anakku..

pinjam gambar Along dan kawan2...

#bukan main lagi budak2 tu bergambo.#seronok pulak tengok budak2 tu happy#





13 comments:

  1. Bila anak dah habis exam kita pun lega sama kan Sura.
    Cuma bila dekat keluar result berdebar balik..

    ReplyDelete
  2. Along kena pergi PLKN tak?

    Anak kakcik kena kat Sarawak sana... hmmmm....

    ReplyDelete
  3. amboi comel2 anak kak sura..
    bukan main merdeka tu ye..lompat bintang..hehe..
    lepas ni hala tuju lain pula akan ditempuhi

    ReplyDelete
  4. selesai satu bab.. nanti tunggu nak masuk IPT pulak.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dah bebas.
    Kak zai lebih risau menunggu result dari anak2 menghadapi exam.

    ReplyDelete
  6. Dah habis exam yeh.....alhamdulilah legakan Sura buat masa ni.....Tahun depan bulan March bulan April mulalah tak senang duduk hihi

    ReplyDelete
  7. Selesai sudah yer.. Lepas nie..nak fikir nak gi belajar kat mana laa plak yer.. :)

    ReplyDelete
  8. Yeayyyyy..mesti Along rasa lega..,.merdeka!! hahaha

    Restoren Syed seksyen berapa tu?

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..
    lps ni blh la rileks2.. tgu debaran nak ambik result la plok nanti

    ReplyDelete
  10. kan kak lapang dada bila anak dah abis ujian semua
    nti sesak dada bila tgu result pulak adoiiiiiiiiiiiiiiiiiii hahaha
    papepun semoga along dpt result yg gempak terbaik dr ladang hehehe
    sedap npk uols mkn roti nan tandoori..weekend ni nak terjah roti nan kapitan lah haha

    ReplyDelete
  11. Walaupun anak-anak dah besar, emaknya maintain cantik n awet muda.
    Anak2 akak berapa orang? Umo berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak akak 4 org..malu pulak nak ckp umur..beberapa tahun lg masuk la 4 series..:)

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)