Friday, September 12, 2014

Along Dan Dress Zawara.

Assalamualaikum..Salam Hari Jumaat yang penuh barokah..
Semalam malas sangat sampai tak berupdate n3..Hari ni ...pagi ni..cepat2 umi nak menaip..cukup lah sehari bermalasan..

Semalam Umi dua beranak main mekap-mekap..Si along la..suruh Umi mekapkan dia..nak cuba ngan dress baru tu...mulanya Umi malas jugak..bila dah siap semua bab dapur ..barulah Umi melayan dia..
Umi ni suka jugak conteng2 muka orang..haha..dan along la yang selalu jadi mangsa..Angah tak nak dia..walau berkali dipujuk..

Selepas sesi tepek-tepek bedak kat muka...Along pon pakailah dress..memang nampak cantik dimata Umi..korang pon tengoklah aksi model Zawara yang tak berbayar ni..

Dress Zawara
                           dressnya cantik tapi nipis..kena pakai kain dalam...

                                                     dari sisi..
                                                   pandangan belakang pulak...

                                                         duduk la pulak..


                                                             
                                                             
                                                      senyummm...

Rasanya dah banyak Umi masuk gambar ni..kalau diikutkan memang banyak lagi..takut muak pulak korang tengok gambar..harap korang semua puas hati ..ada yg request nak tengok dress tu..:)

#korang rasa tudung ngan dress tu ok tak?Along tak berapa suka tudung jenis tu..tapi Umi rasa senang nanti bila hari graduasi..sarung jer..tak yah nak berbelit-belit#teringin nak beli tudung kat zawara..#

18 comments:

  1. Phewitt, cantiklah Along dengan dress tu...
    Bagi nurul, dah ok rasanya tudung tu, matching dah... tapi xtaulah kalau along suka gayakan dress tu dengan shawl ke kan... biasa anak2 muda ni lebih berkenan pakai shawl... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Nurul..tudung sarung tu dia kata tudung orang2 tua..sabau jelah..hihi..

      Delete
  2. Salam Jumaat Kak Sura..memang cantik lah dress tu.. along pkai lagi cantik... tudung tu nampak sesuai juga.. tapi klu along tak suka, kena lah cari lain kot... hehe

    ReplyDelete
  3. mmg padan... try la shawl mungkin bertambah seri nnt ;-)

    ReplyDelete
  4. cantik anak dara akak...

    tudung tu matching, cuma lagi cantik kalau warna tudung tu bercorak sikit dari dwi-colour sbb baju da plain kan... pendapat saya jer ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudung tu memang ada corak cuma tak nampak sangat coraknya..:)

      Delete
  5. canteknye Kak!!!!!!!
    kena pulak dengan badan Along tuh.
    orang cantek nih pakai ape pon tetap cantek.
    cuba kalo zura yang pakai?? hazabedah nengok! hahaha

    puas hati lah.. beli on9 pon dpt yang cantek.. x besar x kecik.
    pandai Kak Sura pilih saiz..:)

    ReplyDelete
  6. serious cantik sangat along...leh jadi model zawara nih...
    cute je dia pakai dress dengan tudung sarung tu..

    ReplyDelete
  7. cantik!!!!
    nti boleh try pakai shawl pulak..tp shawl yg ada bercorak lah..mmg el pun x suka pakai tudung awning ni..npk tua ekekekeke
    rs pakai shawl lagi cantekkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  8. manisnya ank dara kak sura..
    dah besar, mcm kakak dgn adik ni kalau jln sekali.

    ReplyDelete
  9. Kalau dah cantik orgnya pakai apa pun cantik Sura. Bukan baju sebernarnya yg cantik yg memakainya yg lebih cantik/manis. Cuma panjang sgt tu kenalah potong sikit takut terpijak masa jalan atas pentas nak ambil skroll.

    Budak remaja memang tak suka tudung macam kita ini Sura. Mereka suka yg berbelit-belit termasuk bawal.

    ReplyDelete
  10. kemain anak umi bergaya..cantik..along ni muka iras ummi betullah..dressnya pun lawa..tudung tu ok,tp klu lilit shawl lagi comel kot..budak2 muda kan,pakai tudung ekspress camni nmpk matured sikit..hehe sekadar pendapat..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak stuju tudung ni nampak matured..di tambah muka along yg matured .. memang tak nampak cam budah sekolah..:)

      Delete
  11. Cuba gayakan dengan shawl pulak..mungkin jadi berbeza dan sweet...tapi yg itu pun dah sempurna..boleh bawak majlis kata orang ha ha

    ReplyDelete
  12. Cantik la baju tu... warnanya lembut jer... sesuai dengan modelnya yang comel juga... :) besar dah anak kak sura yer... mommy dia nampak muda jerr... :)

    ReplyDelete
  13. berapa harga dia tu kak?cantik..cik nor suka..:) kalau pakai ngn halfmoon or shawl lagi cantik kot kak..:)

    ReplyDelete
  14. mmg santekkk sgt..
    ni dress alicia bold kan.. lya ada beli kaler combine..
    mmg puas hati.. tp labuh sikit..lya htr tailor..potong sikit..xlah meleret sgt

    ReplyDelete
  15. Cantik......Along tinggi, cantiklah pakai dress gitu. Anak dara kat rumah ni teringin gak nak pakai dress tapi tulah.....kenit jer, camne? Carilah tudung belit belit Sura....Okje suka tgk anak dara pakai tudung belit belit hehe.....

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)