Monday, July 29, 2013

Shopping kasut raya..

Tengahari kelmarin umi dan en Asmadi bawak anak2 bli kasut raya..kira last shopping laa  ni..(hrp2 gitu la)
Ramainya umat manusia kat JJ Bukit Tinggi..tp disebabkan semangat nak perabih duit kat situ..ramai pun ramai la..redah jugak..hehehe..Si Along punya taste mengalahkan Umi yg kerja..bukan main lagi...Abahnya pulak dah bising2 kat umi..ikutkan ank sangatt..dah itu yg dia berkenan umi nak buat camne..x bg kan..tarik muka..
                                                                        kasut Along...

Si Angah ni masa shopping tak excited sangat,dia memang camtu..x mcm Along..tengok yg tu tgk yg ni..Angah ni nak kena suruh byk kali..'pilihlah ngah..tengok yg tu tgk yg ni'.umi pulak yg bising..x larat umi nak layan anak  sorang2..dengan si Afif yg sememangnya nak dokonngg jer..(mengalahkan baby si Afif ni)
Bila suruh abahnya dukong..kejap jer..bising2 abah..dah boleh jln x nak jalan..last2 bg umi jugak ..jln selamat dari kena dukong Afif ialah pegi solat..nak x nak umi kena la dokong baby tua ni..huhuhu..
                                          letak kat bawah pulak..dh x larat nak dokong


Bila dah selesai bahagian anak2 dara..pegi pulak kat tempat kasut budak2..masa sampai kat sini Afif dah tak nampak kasut dah..dia nampak tempat yg byk permainan tu(ape ke namanya..dh lupa lak)..masa tu dan dan nak turun x nak dokong..berlari-lari pulak mengejarnya..dah dpt tangkap dia..menjerit-jerit pulak mcm masuk hantu..pening kepala umi..pujuk pun dh x makan saman..nasib baik nak jugak dia berenti nangis..lepas tu barulah aman sikit nak try kasut..tu pun merajuk x nak sarungkan kaki bila umi nak try pakaikan kasut..Afif..Afif..betul2 mencabar umi di bulan puasa ni..akhirnya selesai jugak beli kasut Afif kat sini..Abang Aqil?..abang Aqil x beli kasut raya tahun ni..sbb dia punya kasut 'Adidus' tu elok lagi..padan la ngan regenya..umi beli  kasut AQil masa tahun lepas..masa tu kasut abang dah rosak..kebetulan nak pegi tengok bola Final Piala Malaysia..so kena la beli kasut time tu..


Lepas dah selesai beli kasut ingat nak beli baju n seluar untuk Aqil n Afif..tp rasa macam harganya sama jer..walopon ada offer..masa tu En Asmadi cadangkan pegi The Store..kat sini murah2 skit..biasanya umi memang suka beli kat JJ jer..mcm tahun2 sebelum ni..tp sbb nak jimat skit..(hubby x brape masyuk tahun ni)
kenalah umi timbangkan regenya jugak..jadi kitarang terus jer ke The Store kat Shah Alam..umi memang suka dtg kat sini dr The Store Klang..so bershopping lah lagi kami kat sini..hehehe..

Hasil perabih duit semalam..

                                                       umi pun sempat rembat satu..hehehe
                                                          bedak ni hasil shopping afif
                                                         cuba kasut baru

#Alhamdulillah semua dah selesai..tinggal buat kuih raya jer..#

28 comments:

  1. Replies
    1. meme untung..siap beli makan lg untuk dia..

      Delete
  2. tak beli kasut lagi emm .. pakai jerlah apa yg adoo kang kalau x sempat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok jugak pakai yg mana ada..smalam pun x de niat nak beli..nak pakai yg mana ada jer..anak2 dok sibuk suruh beli..beli la jugak..:)

      Delete
  3. wah..lengkap dah shopping..hehe..
    kami kasut & tudung takdok lagi...
    boleh tahan juga kasut along tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudung dan baju akak dah tempah..tinggal nak amik jer..:)..banyak masa lagi boleh shopping.pegi malam pun o.k gak..x panas..:)

      Delete
  4. mmg kasut anak dara akak kalahkan kita yg p opis ni he3

    ReplyDelete
  5. aeon bukit tinggi tu dekat dah ngn umah kita =)
    cantik shoes kaler biru tu..mesti kasut angah kan.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..ye ke..nanti bolehla akak singgah..:)a'aa kasut biru tu angah punya..

      Delete
  6. Kakak suka tengok Afif aje Sura. Gigih nak main bedak dan mencuba kasut baru tu...

    Selera kita samalah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dpt bedak tu baru dia duk diam sikit..:)

      Delete
  7. Rasa lega kan kak bila semua keperluan raya anak2 dah settle.. terus semangat nak raya datang~

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ni bersemangat nak balik kampung!!

      Delete
  8. Kasut anak dara akak tu..fuh, saya pun tak pandai pakai tinggi gitu tumitnya.

    ReplyDelete
  9. akak pun takut ...bercampur takut sakit kaki..hihihi..:)

    ReplyDelete
  10. selalunya keperluan anak-anak didahulukan....kalau tak takut tak sempat nak beli...kerja lain banyak lagi..

    ReplyDelete
  11. syok nye dah shopping raya....sob3..kite tak dapat gaji lg...heheheh....

    ReplyDelete
  12. lama dah tak shopping kasut raya. slalu main pakai sandal mana yg ada je, senang. tp next month nk g kl...nak shopping la bw balik sabah. kt sabah ni tak lawa2. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi... sampai kl shopping..senang2 turun la port klang:)

      Delete
  13. sakan korg beraya, zura tkde pn kasut raya...hihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. zura x beli pun x per..mesti stok kasut byk kat umah..hehehehe..

      Delete
  14. Kasut raya umi yg mana? yang warna Olen eh...hehe cantik ...cantik...
    OKje nak mencari kasut jugak ni sebenarnya ...tak tersempat lagi!

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)