Friday, August 15, 2014

Selfish kah kita?

Salam Jumaat..pagi ni bersemangat sikit nak berupdate...Alhamdulillah..hari ini Umi baru nak beraya semula..Semalam last puasa..korang mesti dah lama habis puasa 6 kan?Apapun memang syukur sangat dah settle puasa 6..rasa mencabar pulak..lebih dari bulan puasa..mana taknya..gastrik,angin.. tiba2 menyerang Umi..terpaksa selang puasa..

Sebenarnya takde topik best hari ni..tapi nak story kisah masa datang kerja tadi..masa nak cari parking..ada satu kereta duk melintang...kira dalam 2-3 parking dia sorang..ada driver dalam kereta tu..dia dah nampak kita tercari-cari parking..bukannya dia nak alihkan kereta dia duk dalam posisi betul..Umi pun buat satu pusingan..masa Umi masuk lorong bahagian dalam..Umi nampak kereta doc datang..terus parking sebelah kereta tu..Umi terfikir gak..camner kereta tu nak keluar..Umi pun pergi kat tempat kereta tadi(sbb kat situ jer ada perking)..agaknya dia nampak Umi duk tunggu kat situ dia pun keluarkan sikit kereta dia..Umi terus masuk parking..dalam hati Umi ..orang camni pun ada..pentingkan diri sendiri..kalau hubby Umi yang cari parking..tentu dah kena maki..mungkin sebab dia tengok orang pompuan..sebab tu dia tak nak gerak kereta ..

Masuk Klinik..Umi cakap ngan doc pasal kereta tadi..rupanya Doc pun marah..macam-macam gak Doc bebel..selfish...bla..bla..bla..pastu Doc cakap kalau masa Doc masuk parking tadi orang yg dlm keta tu  cakap sesuatu(sbb kereta doc dan kereta dia dah jadi bentuk V)memang Doc dah prepare nak cakap apa ngan dia.Sebenarnya elok orang camni disekolahkan balik..buat mood elok kita hilang  pepagi..nasib mood baik Umi hilang sikit jer..hihi..

Umi pun dah lepaskan perasaan kat sini ..rasa lega pulak..hehe..Jadilah..korangkan ada tempat untuk Umi mengadu domba..Okey dah abis pasal tu..ni nak story kat korang jugak.Umi esok nak berjalan..bawak budak-budak mandi..tak sabar pulak nak tengok reaksi Afif..yang tak bestnya..Umi tak dapat menghadirkan diri kenduri kahwin dan open house..terlepas..huhu..memang tak leh buat apa sebab dah tempah..


#korang plan apa esok?#malam ni umi sibuk nak buat trifle..ada tempahan#




14 comments:

  1. Salam Jumaat K sura... Nasib mood baik tu hilang sikit jer... Pernah juga berlaku kejadian lebih kurang camni... x tau lah nak kata selfish ke atau x perasan ke atau memang xde perasaan... Orang camni xde rasa bersalah pun... Sabar je lah wahai hati...
    Esok ada open house...waa, k sura buat triffle ye... sedap2... :)

    ReplyDelete
  2. sabar jelah..tapi elok hon je keta tu..bru dia gelabah..hihi

    ReplyDelete
  3. time kita dah tergesa-gesa ada yang terhengeh-hengeh..., syukur sura dah bole beraya, walaupun dugaan tetap dah selesai puasa 6 tu Alhamdulillah. enjoy
    esok , wah ada tempahan trifle, pasti sedap ni :)

    ReplyDelete
  4. kalau mama kena gitu, memang mendapat dah kak... haha.. hati kering kot, dah lah tenyu salah, parking bersepah dah kenapa??? tak ke menyusahkan orang bagai..

    ReplyDelete
  5. jumaat x leh marah2 umi..
    kena senyum je.
    ramai juga yg jenis hati batu..fikir diri sendiri..kita je fikir org..

    ReplyDelete
  6. Allah.... mmg ada je org mcm ni, x peduli org lain...

    ReplyDelete
  7. Esok tugasan idah adalah makan.... bersusun dah open house kawan2... :D

    ReplyDelete
  8. Salam Jumaat Kak..jgn marah2 ye.. .. cool.. hehe..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah Sura dah habis puasa enam.. saya baru tiga hari , moga dapat lah cepat menghabiskannya..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum..
    nasib baik dah hbs puasa yer.. ehe.. itulah ragam pemandu.. sabar jelah..hihi

    ReplyDelete
  11. Selfish x kena tmpat ni... huhu..sabor je la kak.. baik selfie je... hehe

    ReplyDelete
  12. harus sakit hati jugak tu kalau OKje ....
    Kereta jalan perlahan pun OKje dah bebel sesorang Sura...yelah dahlah nak hantar anak sekolah ....masa pun dah sipi sipi boleh dia jalan perlahan ..... mmg kena maki dalam hati ajelah hehe...Tak baguskan perangai cenggitu...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)