Monday, August 18, 2014

Primaland@Tiara Beach resort-Private Owner Unit

Salam Isnin buat semua sahabat yang ku sayang..
Semoga hari ini kita bersemangat untuk meneruskan tugas dan tanggungjawap masing-masing..

Ada sedikit malas hari ni..tapi dah usir jauh-jauh..bila dah mula datang angin rajin..cepat-cepat Umi taip..Hari sabtu haritu..Umi pergi PD..bawa budak2 mandi kolam kat Primaland yang dulunya dikenali Tiara Beach Resort..Umi pakai  kupon beli kat LivingSocial..Rm 88 tapi kena  surcaj 70..sebab amik weekand..still murah..sebab untuk 6 pax..yang Umi amik ni privete owner unit..bukan hotel punya..Deposit 100..

Nak kata biliknya puas hati sangat tu takdelah..sebab bukan under hotel..tapi boleh-boleh la..

Private Owner Unit




Ada 4 katil..2 single 2 double..kira terlebih dah sebenarnya untuk kitarang satu family..Along tido sorang2 kat katil double..Biliknya ada 2 kipas dan satu aircond.Bilik airnya besar jugak..boleh tahan..cuma tak secantik bilikair kat hotel la..tak de deco2 gitu..

Check In pukul 3 p.m..tapi Umi masul awal..dalam kul satu lebih..sebab ada orang bagi tau hubby dah boleh masuk..sbb checked-out pukul 12..bilik tu mesti dah takde orang..lagi pun pihak familyholiday dah bg awal2 pincode untuk kitarang masuk..kiranya takde nak berurusan dengan kaunter kat hotel..cuma isi borang untuk parking then terus cari blok dan unit no jer...senang..

Selesai solat zohor..dalam kul 2 lebih kitarang pergi mandi kolam..si Afif dah tak sabar2 dah..

#Bersambung#

10 comments:

  1. mewah jgk bilik tu kak...berbaloi la..:)

    ReplyDelete
  2. Ok jugak, besar boleh tido ramai2 ni. tapi dekatnya katil nga pantri..hihi

    ReplyDelete
  3. Kiranya makan angin di Hari Rayalah ni ye sura:)

    ReplyDelete
  4. Kira oklah perabut dan biliknya...tak lah teruk sangat...katil pun terlebih pulak bagi keluarga kecil sura...

    ReplyDelete
  5. waahhh.. cuti2 malaysia lah nih.
    tak sabar nak baca n3 seterusnye.. mandi manda lah nih yer kak~

    ReplyDelete
  6. aktiviti yg dihold di bulan puasa ni:) ok tu biliknya semua boleh masuk sekali, kalau bawa parents best jugak ni. hai Afif dah pakai baju mandi ye :)

    ReplyDelete
  7. Sejak dah tukar nama nie..lama dah tak pergi sini.. Seronok dpt mandi mandakan.. :)

    ReplyDelete
  8. Murah tu Sura.....tak mau buh contact no kat sini ke? Biasalah kalau private owner mmg tak de deko sangat tapi bolehlahkan...
    Kira puas le tu tido anak beranak dalam bilik nikan....hehe

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)