Tuesday, August 19, 2014

Primaland@Tiara Beach Resort-Private Owner Unit-Part2

Bila semua dah siap..kami semua turun untuk pergi mandi..Afif dah siap pakai pelampung lagi..nak mandi kat sini kena bayar ya..Umi abis rm140 untuk mandi..satu sesi..ada yg kata mahal..tapi sebab Umi dah plannya kesini..terpaksa jugakla..bilik dah murah..time nak mandi pulak mahal sikit..kolamnya besar ..boleh tahan jugak..



pemandangan dari bilik kami..

Masuk jer kawasan kolam..si afif dah berlari-lari ..seronok sangat..kakak-kakak yang melayan..Bila diarang nak main tempat lain baru Umi jaga Afif..Kolam untuk kanak-kanak ada 2..puas diarang main sebab orang tak ramai.Along dan Angah pon main tempat budak-budak..Lepas boring main kat situ baru masuk kolam besar..time ni Umi pon masuk sekali..Cik Abe hanya memerhati jer dulu..sebuk duk belek FB..bila dah boring ..dia pegi simpan beg kat locker then baru join kitarang..Hubby umi ni suka main gelongsor kalau  pegi mandi ..nasib ada jugak kat sini..ada 2 sebenarnya..yg satu tu tengah diperbaiki..Afif pon sebuk nak naik..abahnya bawak sekali..bila seronok nak naik lagi..tapi abahnya yang tak nak bawa..dah sempot..3-4 kali naik..kalau dulu2 mandi kat Lost World dan Bukit Merah abahnya yang lebih dari anak2..boleh kata semua dia main..si Along pulak penakut..

gambar Afif mandi takde pulak..Umi lupa nak amik..gambar welfie Umi dan Cik abe banyak le..haha..

                                                             sebelum masuk kolam..

                                                               cinta hatiku
                             ini dah penat setelah berjam-jam mandi..dah ajak balik..
nak dukongggg...

Afif tu dah penat campur lapar..terus ajak balik bilik..masa nak keluar guard kat situ cakap balik makan dulu kemudian datang balik..boleh masuk lagi..asal jangan buang gelang tu..tapi kitarang dah penat..cukup la tu..

Sampai bilik semua dah kebulur..nasib umi tempah nasi lemak ngan ibu Gayah..memang tempah untuk 2 kali makan..sampai ke malam nasi tak basi..sambal ibu pulak memang terbaek..lambat basi..
Abang Aqil makan nasi lemak..Tambah pulak makan maggi Cup..

                                            Kejap jer dah bersepah...

                                 kalau bab makan Along dulu..cepat jer bersiap nak makan..
                                                             sempat lagi nak posing..

budak ni yang tadi merengek lapar..bila sampai bilik dah tak ingat lapar..

                                        badan dah jadi kaler taik cicak..tu baru 3 jam..

Lepas makan..badan pun dah penat aktiviti yang best adalah tido..


Afif jer yg susah nak tido..ada jer nak di buatnya..masa ni semua dah jadi harimau..Umi dan Afif jer yg tak tido..Malam tu kitarang plan nak keluar nak merayap..tapi mood sudah hilang sebabkan......masa datang tadi kereta buat hal..temperature naik..nasib hubby perasan..kalau tak...habisla ...
lepas isi air nasib elok balik..Jadi malam tu hanya terperap dalam bilik..

Pagi keesokannya niat nak berjalan-jalan sekitar PD (byk tempat sebenarnya dah plan nak pegi)tak kesampaian sebab hubby tak nak ambil risiko kereta rosak tengah jalan..Jadi ..cepat-cepat kitarang balik Port Klang sambil dalam perjalanan mata duk perhati temperature kereta...Memang ada sedikit sedih bila apa yang dirancang untuk pagi tu tak menjadi..hubby sedapkan hati kitarang dengan bagitau lain kali kita datang lagi ..lagi pun dekat jer..bila2 kita boleh datang..(yeela tuu..)

#apa pun bersyukur selamat sampai#hari ni kereta masuk klinik#berapa la pulak nak makan duit tu..huhu#



9 comments:

  1. bestnya g cuti2..bla la cik nak g bercuti jgk nie..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat plan dulu Cik Nor..gi Trengganu pon best jugak..:)

      Delete
  2. Tiara beach ni OKje pernah gi sekali....masa tu tido kat apartment situ gak so nak mandi tak payahlah bayar....Tak ingat dah berapa RM.....Teringin pulak nak try pegi lagi bila baca entri Sura ni....
    Senangkan Sura dah beli makanan siap siap...

    ReplyDelete
  3. mahal gak yer kak... cuma, bler dpt hepikan anak2, itu lebey penting kan...

    ReplyDelete
  4. Matlamat nak bercuti dah terlaksana dan anak-anak gembira sudah lebih buat umi dan abah puas hati. Cuma nak service kereta itu ajelah ada terlebih kos sikit.

    Afif dgn abang mestilah cerita tak habis sampai hari ini kan.. along dgn angah dah besar taklah sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. smalam pon Afif ada cakap nak mandi kolam...:)

      Delete
  5. cantik, puas hati gi tempat macam n, Afif excited sangat tu sampai tk nak tido :)

    ReplyDelete
  6. ooOoo ke PD yerr... ermmm best nyer... masuk water park tu kena bayar ye sis... RM140 tu mahal jugak... ingatkan dah tidur kat hotel tu boleh la dapat mandi free... huhuhu... nak free jer... :D

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)