Tuesday, July 8, 2014

Rezeki Ramadhan

Alhamdulillah dah masuk hari kesepuluh..semoga puasa hari ini lebih baik dari semalam..
Macamana pagi ini..ceria..cergas,,atau lemau..?Umi pagi ni ceria dan cergas..bersemangat..harap korang pun sama..kalau yang lemau tu ..meh amik aura Umi ni..

Kelmarin Umi dah kehabisan ESP..laku betul ESP bulan puasa ni..kebetulan pulak ada orang nak..nak order online lambat..so mintak kebenaran bos keluar pi beli..bos pun tumpang jugak beli produk dia..siap bagi kereta dia dan izinkan Pak hashim(guard klinik)ikut sekali..(sebab dia yg bawa keta doc).Umi tak pernah bawa kereta sendiri pergi beli..(belum ada confident klu terpaksa ..boleh kott).Hq Shaklee pagi tak ramai orang..rasanya memang dah tak ramai macam dulu sebab ramai yg order online..kejap jer kat sini..11 lebih dah sampai Port Klang balik..Tengahari Umi pergi hantar produk kat Cikgu Bebe..(sambil amik anak sekolah).Alhamdulillah lega bila produk dah sampai kat tangan pelanggan..Alhamdulillah..rezeki shaklee..




Balik rumah..kemas2 apa yang patut..Along,angah dan kawannya Izzati dan Diana pun balik..Ada hadiah bagi Umi..hadiah apa ni..?'hadiah harijadi..Diana bagi'..Along jawap..'kan dah lepas lama dah'..Umi cakap..'Diana bagi sebab dia tumpang kat rumah kita..'sambung along lagi..'hmmm..tak payah la berhadiah bagai..Umi tak kisah pun setakat duk kejap jer..susah2 jer.'.bebel Umi..

Along duk sibuk suruh bukak..mula2 dah bukak sikit pastu teringat nak snap dulu..lepas tu buat masuk bilik..along dan angah ikut sekaki..sebukk jer diarang ni..lepas bukak..tersenyum seketika..wahh..cantiknya..Alhamdulilah..rezeki bulan puasa..teringat hari tu bagi stem Giant kat zura..macam terbalas dapat pisau jugak..buat baik dibalas baik..tolong zura dapatkan pisau..Umi pun dapat pisau..



Suka sangat dapat pisau ni..terima kasih Diana..walau tumpang seminggu sekali nak jugak bagi hadiah kat Umi..lepas ni tak yah la susah2..Umi tak kesah langsung..janji anak2 Umi dan kawan2..selamat dirumah..

#rezeki Allah kurniakan kepada manusia berbeza-beza..dalam bermacam-macam bentuk..syukurilah dengan rezeki yang Allah kurniakan itu.#

12 comments:

  1. Betul Sura..... rezeki tu Allah bagi kepada kita melalui orang lain.....
    Wah nampaknya Raya ni potong ketupat pakai pisau barulah yeh hehe

    ReplyDelete
  2. cantiknye pisau tu kak sura..sayang nak guna

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah rezeki..kdg siapa sangkan kan :)

    ReplyDelete
  4. cantiknyaa..kalau ecah sayang nak guna sbb cntikkk..smpan lam almari cermin kat ruang tamu je kot..hehe

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah~
    rezeki di bulan ramadhan.. hehehe
    cantek pisau tuh.. zura pon dh lama teringin nak beli. tapi kena hold dulu. keadaan tengah gawat.. bajet utk mende yang lebih penting dulu skrg nih.. hehehe

    ReplyDelete
  6. nk pakai pn rasa syg nie kak.
    mmg cantik.
    buat hiasan jawabnyer :)

    ReplyDelete
  7. Cantiklah Sura pisau ni.
    Kakak mengidam tapi belum beli lagi
    Rezeki Allah berikan di bulan ramadhan.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulilah rezeki cantik pisau tu, betul supplement elok masa kita berpuasa ni, badan perlu nutrisi yang cukup kan..

    ReplyDelete
  9. cantiknya set pisau tu...lps ni mesti bertambah2 semangat utk memasak..

    akak pun amik ESP jugak..langsung tak terasa lapar atau haus..cergas ja

    ReplyDelete
  10. REzeki bulan ramadhan... Alhamdulillah...
    Cantik set pisau tu... :)

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)