Monday, June 2, 2014

Dapat jugak kereta idaman..

Salam Isnin semua...
Rasa cam lama pulak tak update..windu pulak kat blog..Pastinya cacatan untuk 3 hari Umi abadikan disini..
Kisah hari Jumaat ..Umi kerja halfday sahaja..adik ipar dan keluarga datang dari kampung.Sehari sebelum tu diarang tido kat Putrajaya  rumah adik ipar.Datang nak bershoping dan menjemput makmentu sekali.Petang tu diarang nak bershoping lagi..(hari khamis dah shoping kat Sogo).Diarang nak pegi JJ..bawak jelah..nak bawak tempat lain pon diarang dah biasa pergi.

Bawak orang shoping tak bermana kita cuci mata jer..harus jugak habis duit...huhu..kali ni si Afif yang beria..cam dia pulak yang nak shoping..nak beli selipar..padahal baru jugak beli..sebab selipar yg lama tertinggal kat kedai makan..selipar yg ala2 croc tu..nasib baik 19 hengget jer..sebabnya kat selipar tu ada gambar Tom..kebetulan dia memang sejak dua menjak ni suka tengok Tom n Jerry..

Anak buah hubby pun bukan main Umi tengok..pening makbapaknya..nak mainan macam2.. hari tu memang penat melayan kerenah anak2 jer..dah dapat sorang satu..barulah diam..Si afif pun tumpang buat hal..selalunya jarang camni..dia berkenan pulak kereta yg mahal...sebab selalu tengok cerita CAR..lah jadi camni..adoi..dah la mahal nak oii..79.90..tak bergerak duk kat mainan tu..abahnya kata tak pe nanti kita dukong jer dia..

hati dah berkenan..

Standard Afif mainan kat My Mydin ngan pasar malam jer ..ada hati nak mainan mahal2..ingat Umi dia ni mampu sangat ke..sayang duit...tapi..


Kali ni dia berjaya buat Umi dia keluar duit untuk kereta mahal tu...tu pun sebab nenek dia nampak dan hulur 50 suruh tambah..nasib la rezeki Afif .kalau tak melalak la..Umi dan abah tak kesah pun..

Lepas bershoping dan membasahkan tekak..kitarang gerak ke Perepat..adikipar nak kesana..tengok baby dan tido sana.Tugas kitarang bawak diarang kesana..takut pulak sesat..lagipun ini kali pertama adik ipar drive dari kg..biasanya naik keretapi jer..
penat...


Sambung nanti..malas dah..lagipun banyak kerja ni..nanti senang Umi lawat blog korang pulak..daa...
#suka Afif dapat kereta tu#



14 comments:

  1. senang hati aliff bodek umi dia. :)
    dtg menabung churp

    ReplyDelete
  2. best lah afif dapat kete baru...
    nyenyak betol diorg tido yek..

    ReplyDelete
  3. Macam itulah nenek/atok biasanya Sura, mereka tak mahu terkilan kalau cucunya nak sesuatu tak dapat. Senyum sampai telingalah Afif dpt kereta idaman:)

    ReplyDelete
  4. ha..ha..bukn dia tgok hrga k.sura.
    dia tgok kereta je

    ReplyDelete
  5. Sama la saya kak, jarang ajar anak beli mainan mahal2, tp bila bershopping dgn mak bapak mentua terpaksa la beli, klu x segan2 jer terima mentua punya duit. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..akak pon segan..suruh habby pulangkan balik..tp mentu berkeras jugak suruh amik...takpela skali skala ..untuk cucu dia jugak..hehe..

      Delete
  6. wah best sura jenjalan, murah rezeki Afif, nenek belanja tu, betul sura bawak budak-budak ni kalau lambat lagi nak balik atau parking kereta jauh terpaksa la "give" "give" tak boleh nak "take" lagi hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau Afif ni memang kita jelah yg terkena..hehe memang rezeki dia dpt mainan..kalau takde nenek ..memang tak dpt la..:)

      Delete
  7. Nenek mesti nak menangkan cucunya.. tak pe sura cuma tambah lagi RM29 jer tu.. Suka Afif ye :)

    ReplyDelete
  8. nasib baik nenek sporting ya..he..he

    ReplyDelete
  9. namanya nenek mmg mudah cair hati dengan cucu..seronok tak kira la afif dpt kereta idaman..klu cam sy pun selalu belikan mainan murah je kak sura..nk kata tak mampu tu bukan la,duitnya mustahil la takde kan..cuma rasa bazir beli benda mahal2 main kejap pastu campak merata.dh la mahal..org kaya takpe la..huhu

    ReplyDelete
  10. nasib ada nenek hulur2 hehehe
    jaga elok2 kete baru tu tau mahal tu hehe

    ReplyDelete
  11. Kira bizi jugak tu weekend baru ni....yelah dgn tetamunya lagi...Afif jugak yg untung dpt keta hehe....

    ReplyDelete
  12. boleh tahan jugak harganye yer..
    nasib ade nenek tolong topupkan~ kalo tidak gigil jugak tangan nak membayar.. hehehe

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)