Wednesday, May 21, 2014

The Liebster Award


Salam semua..

Umi dah kena..dengan siapa?dengan awek cun dari Johor..Mar Mansor..blog Janji Kita
Jadi Umi cuba untuk buat siapkan n3 The Liebster Award ni..walopon kerja tak abis2 lagi ,sempat jugak curi masa sebab taknak menghampakan Mar..lagipun cam best jer soalan-soalannya..Apapun tq Mar tag kaksura..bolehlah kaksura merapu meroyan menjawap soalan2 tu..:)

                                   

1.Buat ucapan aspresiasi kepada penaja yang meninggalkan pesanan suruh join The Liebster Award tu.
2.Letakkan link penaja yang glamor tadi dalam blog kita.
3.Kopipes The Liebster Award  dalam blog kita.
4.Senaraikan semua rules yang ada dari(1-9).
5Jawap 11 soalan yang dikemukakan oleh penaja tadi.
6.Senaraikan 11 fakta rawak tentang diri sendiri.
7.Calonkan 5-11 yang akan meneruskan legasi soal-jawap ini.
8.Senaraikan 11 soalan baru untuk bloggers yang terpilih untuk turut serta nanti.
9.Sila maklumkan kepada bloggers terpilih dan letakkan link untuk entry ini.

11 Fakta rawak tentang diri Umisura..adalah

1.Seorang isteri dan ibu kepada  4 orang cahaya mata.
2.Suka senyum.
3.Suka menonton cerita dari saluran HBO dan FOX
4.Addicted kepada benda manis..coklat n ais krim..
5.Sangat suka dengan kerja sekarang dan part time Shaklee.
6.Laki bini orang Kelantan.(Satu kampung lagi)
7.Dekat 20 tahun duk di Selangor.
8.Peminat setia bolasepak tempatan.(Gomo Klate Gomo)
9.Cinta pertama membawa kejinjang pelamin.
10.Perasan comey..wajib..slalu tanya Afif"Umi comel tak?"
11.Susah nak marah orang tapi kalau marah boleh meletop!!..(banyak sabar la tu..)

11 Soalan yang Mar nak Umi jawap..

Adakah saya cute?
Memang cute pun..badan macam anak dara lagi.. (kaksura jeles tau)..

Apa yang membuatkan korang singgah di blog Janji Kita?
Sebab suka dan rasa wajib singgah..dah kawan..kenalah ziarah hari2..(suka tengok gambar Mar yg slide show tu..)

Sejak bila korang berblog?
Senang cerita..awal 2013 mula aktif..

Kenapa korang berblog?
Mula-mula dulu saja2 sahaja..tapi sekarang lebih kepada menjalin ukhuwwah..

Apakah pengalaman pahit yang pernah korang alami?
Banyak..tapi yg paling berbekas dihati ialah masa hubby tersayang sakit dan kena operate tulang belakang dan doktor ckp kemungkinan boleh lumpuh..dahla masa tu mengandung anak ke2..

Apakah kenangan manis yang tak dapat korang lupakan.?
Masa disatukan sebagai suami isteri...Yeay..dah kawin..(gatai).

Siapakah insan yang paling korang sayang?
Soalan ni yg paling mencabar..sebab insan tu sorang jer..kaksura ubah..jadi insan-insan..kalau sorang jer memang tak leh nak jawap..sorry ya Mar..Insan yang paling akak sayang..arwah abah dan mak..suami dan anak2..

Korang suka binatang?binatang apa tu?
Soklan ni paling best!! kucing binatang yang paling kaksura suka..(teringat kucing pertama yg kitarang bela..namanya Jolly)

Apakah pekerjaan korang?
Ni pun soklan best..Segala tukang..tukang taip..tukang kira gaji..tukang masak dan segala jenis tukang..
Kaksura kerja klinik jerrr..tp bahagian ofis..

Dimanakah korang lahir?
Bandar Koboi..Tumpat ,Klate..

Apakah korang rasa soalan-soalan diatas merepak?Sila jujur.
Jujur seadanya..soalan-soalan tu superb..dah lama orang tak tanya soklan2 gitu kat akak..haha..

Blog yang menjadi mangsa..

Cik Nur    Zura(Nafira)  BabyPose  Atie  Nurul(DairyNurul)  Zura Lee(jalan2 makan2)

Soalan yang perlu dijawap..

1.Apa yang korang tau tentang Umi?..cerita skit..
2.Korang pernah bercinta berapa kali sebelum kahwin?(kalau belum kawin..dah ada pakwe ke belum?
3.Apakah saiz baju korang 10 tahun dulu dan sekarang.?
4.Apakah impian korang?
5.Korang suka tengok cerita apa?
6.Kenangan terindah korang?
7.Apakah pendapat korang tentang blogumi...?merapu?boring?biasa2 jer?jujurla sayang aku tak mengapa...
8.Korang ni jenis yang macamana?
9.Korang pernah berangan tak?mesti pernahkan..biasanya korang berangan pasal apa?
10.Apakah nama timangan korang masa kecik2 dulu?
11.Apa yang korang tak suka dalam blog Umi?jujur ya..tq.

Ampun maaf yang kena tag tu..harap korang tak kesah..kita suka2 jer..:)

10 comments:

  1. yeay..kak sura dah jawab..terharu...kih3

    ReplyDelete
  2. ha3 kak, saiz baju 10tahun lepas.... wahahahahaaaa 27 vs 40... fengsan!!!

    ReplyDelete
  3. rajin kak jwb tag tu
    el x terjwb harap mar dan sorg lg tu x marah or kecewa lah k..nti el banjer roti canai lau dtg penang haha

    ReplyDelete
  4. Ooohhh.. kat sini pon kena tag jugak.
    nanti zura cuba usahakan. hehehe

    ReplyDelete
  5. alahai..kna tag lagi.thanks kak..:)

    ReplyDelete
  6. Semakin meriah segmen ini kan Sura
    Seronok juga dpt tahu satu-satu teman blogger..

    ReplyDelete
  7. Alamak, K Sura tag nrl ke tu... hehe
    Nanti InsyaAllah nrl jawab ye... :D

    ReplyDelete
  8. oh sama la kita suka hbo :) oh bercinta dengan anak jiran ka hehe :), thanks sura sudi tag, tengok nanti ye inshaAllah :)

    ReplyDelete
  9. Kadang kadang best jugakkan main jawab soklan ni...lain sikit dpd entri biasa .....Ohhh Kelate ghupenya...Tumpat kat mana Sura?

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)