Friday, May 9, 2014

Kasih seorang adik..

Biasanya 2 orang hero Umi kalau kat rumah  atau dalam kereta selalunya diarang mesti bergaduh..kalau tak si adik..abang akan mulakan dulu..ada jer yang tak kena..kadang-kadang Umi rasa nak hantuk jer dua-dua kepala diarang..bising yang amat..nasib selalu ingatkan diri sendiri..sabar...budak-budak memang cam ni..tapi ada jugak time tahap kesabaran tu tak berapa tinggi..maka jadilah tarzanita..menjerit ..membebel....agar anak-anak tahu Uminya tengah marah..

Rabu hari tu..Umi kena headache..berat sangat kepala..walopon dah makan ubat..so Umi balik awal sikit dalam pukul 5.Masa nak keluar jumpa Hubby baru balik kerja..(dia slalu menyinggah kat tempat umi kerja) suruh dia amik abang pkl 5.30.Umi terus pergi amik Afif kat umah ibu..kebetulan angah ada sekali..dia ikut umi kerja..masa dah sampai kat umah dah masuk parking..afif tiba2 perasan yg abangnya takde..slalu Umi amik dia lepas Umi amik abang balik sekolah agama."mana abang..abang kat umah ibu la Umi..abang tak balik"katanya..Umi pulak suka menyakat..biar la abang kat umah ibu..biar dia tido sana..adikkan tak suka abang..selalu gaduh2 ngan abang..(boleh dia tak perasan memang abangnya takde masa pergi amik dia)bila Umi cakap camtu..terus melalak tak hengat dunia....nak abang..nak abang..nak amik abang..kuat jugak dia menangis..Si Angah punyala bantai gelak besar kat situ tengok adik dia melalak..sebab Afif betul2 tak perasan yang abangnya memang takde tadi...

Nasib baik abahnya pusing balik dulu...tengok dia melalak..Tersedu-sedu terus mengadu kat abah dia..naik motor pergi amik abang..padahal abangnya baru nak keluar sekolah..






                                                                dah tak encem dah...

abang dulu-dulu...

#tak dapat bayangkan hidup umi tanpa anak-anak..merekalah segalanya..#

12 comments:

  1. hahaha..bila berdekat gaduh je kan.. tapi bila nak berjauh punya meraung tak mau berpisah...hihi..afif...afif.... :)

    ReplyDelete
  2. sedihnye afif..berjurai air mata tu..
    budak2 kan..memang menguji kesabaran..

    ReplyDelete
  3. hehehehehe.. comel lah Afif nih~
    risau sangat abang dia kena tinggal yer.
    beriya menangis.. kesian~ kena buli ngan ummi yer Afif~

    ReplyDelete
  4. sungguh2 Afif menangis... cian dia.... gadoh sayang tu selalunyer...

    ReplyDelete
  5. Lama tak singgah sini tengok si Afif yang comey

    ReplyDelete
  6. el sllu gak nyakat anak2 el..time tu depa kecik lagi belum nak sekolah akai pun xpjg lagi..so buat2lah xnk bw balik adik depa hat kecik tu..sekali melalak ngis..hahaha..time ada bertiga tu bergaduh bagai..suka buat adik..pas adik xde..baru lah ngis2 nak adik nak adik haha

    alolololo afif ngis eh..nak abg ek
    biasalah tu budak2 kak..ms leh bersama mcm2 hal gaduh lah itu lah bila dah berpisah skit mula tunjuk kasih sayang hehe cute kan

    ReplyDelete
  7. kasih adik beradik..sedih benor afif ye..tau pun syg abang.comel sgt.hehe

    ReplyDelete
  8. sayang Afif kat abangnya, kesian pulak buat acah-acah macam ni, meh aunty pujuk abang adik hensem

    ReplyDelete
  9. Biasa la Sura...klu ddk dekat2 bergaduh tak renti2...dah xdderr kjp..pandai lak rindu :D

    ReplyDelete
  10. sama la ngan anak2 zura...tengah elok2 main, tau2 dh bergaduh...kadang2 abang start dulu, kadang2 adik yg pukul abang. Bergadu, menangis..selang beberapa saat lepas tu dorang bergelak ketawa pulak... hahahaha

    ReplyDelete
  11. Gitulah Sura...ada kalanya mereka ni mmg menguji kesabaran tp ....kalau tak de depan mata mencari jugak kita hehe

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)