Monday, May 5, 2014

Dating tak berapa menjadi...

Assalamualaikum semua..Allhamdulillah kita semua masih diberi kesempatan lagi untuk menghirup udara di pagi ini.Amacam korang semua?Best bercuti semalam?Umi duduk rumah jer semalam..melayan anak-anak..Hubby kerja..walopon duk rumah ..tapi hati tetap gumbira sebab dapat habiskan masa dengan anak-anak.Sebab semalam duk rumah maka takdelah gambar-gambar..Malam ada keluar sekejap..bawak abang Aqil dan Afif gunting rambut dan pergi bayar bil-bil.

Setiap sabtu dari bulan lepas sampai ke sabtu hari tu Umi asyik ganti orang..so xtvt berblog ni memang takde..keadaan tidak mengizinkan..sebenarnya banyak benda yang nak update..Rabu lepas Umi amik cuti..dah plan awal-awal..hubby pun cuti ..konon nak berdating(cakap  dengan anak2 camtu).Padahal niat nak pergi settle macam-macam bayaran.nak bershopping barang dapur..tapi kali ni nak berdua...memang rancangnya begitu..tapi apa yang dirancang tak lancar..Biasanya hujung bulan gaji hubby dah masuk awal2..tapi hari tu dah brape kali jolok masih tak masuk2..Maka mood nak berdua bergumbira pun dah down..hihi...Jadi kami merayau cari makan jelah..mulanya hubby nak makan nasi kandar tepi sungai..penat jugak mencari baru jumpa..sebab hubby lupa tempat tu..bila dah jumpa tak boleh makan pulak sebab nasi jual pukul 12..masa tu baru kul 11..jadi Umi ajak ke Shah Alam makan nasi beriani..


Hubby makan nasi beriani kambing..Umi amik ayam..tak habis pun..entah kenapa pulak perut ni..bila makna jer rasa memulas cam nak membuang..dah la orang baru syok2 nak makan..Lepas makan kitarang pergi Alam sentral..jalan-jalan..boring pulak kat situ..balik semula P.Klang..pergi ke JJ Bukit Tinggi Klang..Sampai sana kitarang makan lagi..walopon baru kul 2..hubby nak makan ringgan2 sebab kenyang lagi.Pilih punya pilih..last2 masuk Old town..sebenarnya  hubby nak masuk Nyonya Delight tapi duk perhati takde pulak logo halal Jakim..(walopon nampak pekerja2 ada yang bertudung)hubby pulak ringan mulut nak bertanya kat pekerja kat situ..Diarang cakap halal..tapi hubby cakap dah tak boleh masuk sebab dah was-was..budak2 tu senyum jer..kenapa diarang tak dapatkan sijil halal daripada Jakim?Hubby siap cakap tengok kedai tu(old Town)besar tanda halalnya...

                                  makan simple2 jer..masa ni springs roll tak sampai lagi...
                                           
berselfie(malu2 sebenarnya..dah tua2 camni..orang tengok apala diarang ni..cam orang muda bercinta pulak..)hihi..

Lepas makan pusing2..pastu balik..Masa dah nak sampai rumah kawan hubby call cakap dah masyuk..huh.menyampah..masa pagi2 tak nak masuk baik punya plan..bila kita beria-ria sampai ambil cuti..gini pulak jadi..

Malam tu kitarang keluar lagi..tapi kali ni bawak anak2 ..along jer tak ikut..penat katanya.Angah nak beli baju Puteri Islam..jadi Umi pergi lagi ke JJ..sebab kat situ ada Out Post..Lepas beli baju..pergi makan.. lepas makan beli  barang dapur sikit....




Itulah saja kisah dihari rabu minggu lepas..dating yang tak berapa menjadi..hihi..

#penat weh kaki hari tu tapi tetap gembira sebab jarang dapat berdua.selalunya semua ikut..yang kelakarnya masa cakap ngan anak2 Umi dan abah nak gi dating..si Afif menyampuk nak ikuttt..#


12 comments:

  1. alahai sweet nya kak sura berselfie dengan hubby :)

    ReplyDelete
  2. Apa nak malu.. suami isteri.. dah lama pun masih romantik kan :D
    Syabas huhuuu.. Salam kena..l

    ReplyDelete
  3. seronok kan sesekali dapat keluar datim berdua camtuh.
    zura pon kadang2 curik masa jugak nak kuar datim ngan cinta.
    selalunye on wedding anniversary lah.. hehehe

    sweet sangat gambar berdua tu..:)

    ReplyDelete
  4. uit kak sura..sweetnya dating...siap berselfie lagi..sangat cool lah..

    ReplyDelete
  5. Hihi, sukanya tengok umi selfie dengan husband. :D Tengok nasi biryani tu macam sedap ja..

    ReplyDelete
  6. huh jeles tgk uols berdetim2 ni hahaha
    el pun lau cuti wiken ni x suka sgt berblog walking
    xde ms..sbb ms dipenuhi ngan kerja2 rumah haha

    ReplyDelete
  7. Ohhh dating tak cakap kalau tak boleh skodeng hehe....
    Alah apa salahnya berselfie....come lagi apa...

    ReplyDelete
  8. sweet lah tu... hihih.. :) comeii..

    ReplyDelete
  9. So sweet lah selfie dua2... masa2 camnilah nak mesra lebih ye dak... hehe ;D

    ReplyDelete
  10. asal dpt masa berkualiti berdua tu namanya dating la kak sura..suka tgok hubby akk sporting mau berselfie..hehe

    ReplyDelete
  11. Syok kan keluar berdua macam zaman bercinta dedulu. Kadang-kadang kita perlu gak masa berdua dengan suami untuk mengeratkan lagi cinta dan kasih sayang

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)