Monday, April 28, 2014

Seminar SDFG

Assalamualaikum semua.dan selamat bertugas..Moga hari ini kita semua ceria dan bersemangat dalam apa jua yang kita lakukan..Semalam Umi menghadiri leadership seminar (Shaklee SDFG) di hotel Summit USJ..
Sangat seronok dan awesome..sebenarnya dah lama Umi tak menghadiri seminar yang diadakan sebulan sekali ni..kalau dulu di Hotel Singgahsana..tapi sekarang dah bertukar tempat .

Apabila dah datang seminar of coz banyak energy yang diserap..ditambah dengan speaker yang memang mantop..yang paling membuka minda Umi ialah masa Dr Malinda berucap..banyak yang diceritakan kisah hidupnya ..sampai kejayaan dalam Shaklee..Umi memang kagum..dia sanggup resign semata-mata nak all out dalam bisnes Shaklee..dan suaminya baru letak jawatan dalam tahun lepas selepas mereka mengerjakan umrah..suaminya dulu engineer..diarang berasal dari Simpang Renggam .Johor.

Bertambah seronok bila doktor Aminah..my lady bos pun turut serta..ini kali pertaman doc datang seminar.
Suasana bertambah happening bila time Recognition...agak lama juga sesi ni berlangsung .sebab ramai yang naik rank..antaranya bos Umi..tahniah bos!..naik rank dan dapat car bonus!





                                                       doc bersama PM K Sow.


Bila tengok orang naik rank kita pun mula semangat nak jugak..In Sha Allah..moga2 naik rank lagi..walopon bukan senang..cabaran sentiasa ada..tapi Umi masih bernasib baik kerana ada SDFG..(Shaklee Dynamic Family Global)..mereka semua sangat2 awesome..best gila..macam kata Dr K Sow..semua kena gila-gila.
Bukan semua ahli shaklee dapat datang sini..yang dibawah SDFG sahaja..dan kami semua sangat beruntung sebab Presidential Master adalah Doc K Sow..yang sangat lama dengan shaklee..sudah hampir 25 tahun bersama Shaklee..lihatlah orangnya ..hensom .comey jer..makan vitamain Shaklee..berpuluh-puluh biji satu hari...kalau orang tanya boleh ke makan banyak2 sebab shaklee memang kena makan banyak2..jawapannya ya!..kalau nak sakit buah pinggang ke apa..tentu doc K Sow dah kena dulu..tapi apa yang Umi lihat Doc K Sow seorang yang sangat sihat..macam orang muda...walopon dah 50 an..banyak makan vivix..sebab tu la dia awet muda...haha..bila la Umi dapat merasa vivix ni..dah tahu byk pasal produk hebat tu..tapi belum boleh consume sebab harganya..boleh tahan..tapi kalau customer yang mampu ..memang Umi suggest..buat apa simpan duit banyak2..labur untuk kesihatan kan lebih baik..bak kata omputih..prevention is better then cure..
#sesiapa yang berminat dan nak tanya apa-apa pasal produk Shaklee..bolehlah hubungi Umi..017-2816462 atau no pejabat Umi..no ni direct Umi:03-31626327..nak sembang- pun boleh...hihi..:)





7 comments:

  1. Zura doakan semoga biz Kak Sura maju jaya k~
    shaklee memang besar komunitinye.. maknanye besar jugak lah saingan nye kan~ takpe.. rezeki di tangan Allah.. cuma kita perlu usaha lebih sikit.

    ReplyDelete
  2. Kakak percaya kalau gigih dan rajin serta berilmu dgn produk itu pasti boleh mencapai wawasan Sura...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak..sebab tu sura kena menghadiri seminar cam ni..tuntut ilmu dari otai2..shaklee pun ada kelas jugak 2 x seminggu..tp sura masih belum boleh pergi lagi..nnt kena usahakan cari masa untuk kesana..:)

      Delete
  3. semoga jualan produk shaklee akak bertambah kencang dan masyuk supaya raya tahun ni boleh beli gelang emas sampai ke ketiak !!! hahaahaha

    ReplyDelete
  4. semoga berjaya ye kak sura..bukan senang nak senang kan..

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)