Thursday, April 24, 2014

Kisah Ke Shaklee ..

Ini kisah ke Shaklee hari tu..biasanya pembelian Umi buat online jer..sebab ada yang nak signup jadi member..kenalah ke Office Shaklee..sebenarnya boleh daftar online..tapi rasa tak confident..lagi pun starter kit kena ambil juga kat sana..

Kami pergi bertiga..kawan kerja yang merangkap downline Umi..dan seorang lagi kawan kerja yang baru masuk dibawah kawan Umi tu..kira pangkat cucu dalam Shaklee..Yang bestnya baru jer dia masuk dah ada orang nak jadi member bawah dia..alhamdulillah..Sama-sama jaga kesihatan dan dapat duit tambahan..In Sha Allah..

Kalau korang perasan la..Umi jarang promote sangat barang Shaklee kat blogkan?sebabnya Umi tak nak korang boring masuk blog Umi asyik cerita pasal produk..sebab dah banyak cerita pasal produk ni kat mana-mana..Fb lagi belambak..kat Facebook pun Umi takde iklan sangat pasal Shaklee..Umi cuma berniaga diklinik dan sekitar sini sahaja..tapi kalau ada yg jauh nak beli dengan Umi memang takde masalah sebab Umi tak yah keluar pergi Pejabat Pos..coz ada posmen yang memang doc bayar untuk kitarang kat klinik ni.Hari-hari dia datang tanya ada tak nak pos barang.

Berbalik pada hari tu..sampai saja kat office Shaklee..Umi tersenyum lebar sebabnya orang tak ramai..maklumlah..semuanya pakai online..lega..tak macam dulu-dulu..penuh jer..nak nak time closing..gila ramai..Lepas jer urusan kitarang selesai mula la sesi nak bergambo..yang sorang tu memang gila bergambo..layankan aje..Umi la tukang amik gambo..

Yang tinggi tu Haizey..supervisor bawah Umi..dan yang putih comel tu..Intan.baru masuk bawah Haizey..
tiga member baru yang Umi daftar hari tu..syukur.dah berkembang group Umi..sebenarnya dah ramai bawah Umi..tapi yang aktif tu tak ramai..

Petang tu hujan turun lebat sangat..jadi kitarang amik kesempatan la cuci mata kat Empire tu..slalunya pergi bahagian office..tapi haritu pertama kali umi jalan-jalan kat situ..Haizey ajak masuk starbuck..Umi pulak taknak menghampakan orang bila dah ajak..jadi Umi ikut jelah..1st time masuk starbuck.. makan minum kat situ dah 60 lebih. hanya amik sandwich  1 set dan kek satu air 3..bagi Umi mahal..mungkin bagi yg biasa pergi tak kisah dengan harganya..


                                               makan cam ni 60 ...baik makan pizza..hoho..

Sampai sini dulu..dah banyak sangat bebel..sambung lain kali..:)

#ada tak sesiapa yang nak jadi ahli bawah Umi?..haha.ada bran?#Kalau nak buat sideincome boleh contact Umi k.#

14 comments:

  1. cik nor nak tp akak kna sponser..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nor..65 klu nak jadi ahli..tapi kalau beli produk 650 keatas ahli free..:)
      akak sponser?hihi..nanti pikir ..hihi

      Delete
  2. semoga biz shaklee Kak Sura makin berkembang maju k~

    uihs.. boleh tahan mahalnye tuh.
    zura x pernah masuk starbuck.
    kalo gini harganye.. memang tunggu orang ofer nak banjer jer..
    kalo x, memang x masuk lah situ.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah...moga makin maju..
      Zura tak nak join ke..?hihi.
      akak pun tak nak masuk la lain kali..klu orang blanjer boleh ler..:)

      Delete
  3. betol jugak kata kak sura tu. kalo citer psl shaklee ja jadi bosan la kan.. alhamdulillah dapat tambah pendapatan dengan shaklee.. saya starbuck pernah masuk sekali ja tu pon sbb nak merasa caramel machiato... klo smpai 60 memang tak berbaloi la kan . tapi sekali skala tu boleh la hehehhe

    ReplyDelete
  4. el lau nak layan kopi pergi kat coffee bean..sekali sekala bolehlah..sbb angkatan tentera ramai haha

    shaklee mmg thorbaekkk

    ReplyDelete
  5. wah muka derang dah berseri-seri tu. suka la saya dengan supplements ni kan, tapi kena minum air bergallon jan :)

    ReplyDelete
  6. Sana-sini shaklee sekarang ni Sura. Bila produk org dah percaya tak takut nak menjual

    Sesekali minum kopi mahal oklah juga...

    ReplyDelete
  7. starbuck..emm minum coffee dia jek..huhu..

    ReplyDelete
  8. 60 hengget??? ..tak pe lah..lain kali je lah..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah bisnes makin berkembang..starbucks tu mmg la mahal kak sura..kopi je dah seploh hinggit.huhu

    ReplyDelete
  10. OKje pun jarang gi starbuck ni Sura sebab harganya mahal kot hehe Yelah air dia jer pun dah sampai 10 henggit. Macam sayang pulak!

    ReplyDelete
  11. makan minum kt starbuck mmg mahal....zura baru sekali lepak kat starbuck...ada gak sesetgh orang jadikkan starbuck tmpt lepak wajib setiap kali keluar, dorang mampu ok la kot kan...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)