Thursday, April 24, 2014

Menemani anak-anak berbuka..

Assalamualaikum semua...
Dah tak lama kita nak berpuasa balik..korang semua dah habis ganti dah?Umi ada lagi 3 hari..anak-anak dara Umi pun banyak hari lagi nak kena ganti.Semalam diarang berpuasa ganti..Sayangnya tak boleh sama-sama ganti...bendera merah..kalau tak boleh sekali ngan anak-anak..Semalam Along request nak berbuka dengan mee sizzling kat Giant..kebetulan Cik Abe Umi pun balik awal..bolehlah Umi ikutkan..

gaya nak pergi berbuka..

Masa pergi tu ..budak encem Umi tido..bad mood jugak la mula-mula tu..tapi bila air dah beli ..terus minum baru la ok..kalau tak nak dukung..walaupun dah duduk kat meja makan..



                                                 mood dah ok.nak makan..tp hirup kuah jer
                                          abah tolong....
                           sedap tengok diarang makan..abih licinggg...

Sebelum balik..anak2 mintak nak beli jam yang murah-murah..memang diarang tahu Umi dah taknak belikan yang elok sikit sebab diarang selalu hilangkan jam..(Handphone pon sama).Si Afif pun nak jugak..dapat la dia jam tangan pertama dalam hidup..seronok sangat..tangan yg pakai jam tak brapa nak jatuh bawah..cam orang pakai mas pulak hihi..kelakar masa mula2 dia pakai..dah lama sikit baru tangan dia cam biasa...
                                                            tunjuk jam...

Ini kira nak tunjuk jam Umi yg beli haritu..(dah cerita pasal jam tetiba teringat)citarasa lama...dari dulu hingga sekarang..


 Jam Guess tu yg lama dah rosak..yang baru Elle..beli awal Januari hari tu..korang punya jam mesti yang cantik..Umi ni susah sikit nak bertukar citarasa..maybe kalau yg baru ni rosak baru nak beli yg feminin sikit..
citarasa old skool umi ni...


18 comments:

  1. Salam Kak Sura..
    zura dh abes ganti puasa dah.. ganti masa dlm bulan syawal haitu. skrg cuba untuk buat puasa sunat isnin dan khamis.

    Kak Sura.. zura x boleh pakai jam. zura minat tali jam berantai.. tapi x leh pakai besi pulak. tali jam kulit cam jam akak tuh zura rimas nak pakai sbb tali jam tuh akan melekat kat kulit kita.. huhuhu. serbalah x boleh.. banyak songeh betol zura neh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau cam tu memang takleh pakai jam la kan zura..tp dlm segi lain untung sbb x abis duit beli jam..hihi..

      Delete
  2. el pun x ganti lagi..cuma 3 hari je pung...
    igt time cuti2 sekolah bln 5 nti kot
    sbb time tu xde rushing nak prepare pagi2 tuk anak sekolah hehe
    mi sizzling..tiba2 nak mkn mi sizzling pulak..lama x mkn ni huwaaaa..cantek tul anak dara kak sura :) bila pakai jubah gitu

    ReplyDelete
  3. salam sura, Alhamdulillah berpuasa, biasa ganti bulan syawal sambung puasa 6. jam saya jenis fossil cepat rosak, babyG bagus tahan lasak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jugak ganti dlm bulan syawal.tapi x sempat nak prabih..hihi:)

      Delete
  4. alhamdulillah dah habis ganti lega.. 1 mei ni dah 1 rejabkan.. x lama lagi ramadhan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap jer dah rejab..pastu syaaban..lega kalau dah abis ganti..cam akak ni..x senang hati lg..

      Delete
  5. cik nor dah ganti bulan syawal thn lps lagi..:)

    ReplyDelete
  6. biasa hr ke4 raya kita terus ganti puasa, tp thun leps bersalin dlm puasa..tu yg asyik tertangguh..
    hr ni br gnti hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak la nak gantikan kalau bersalin dlm bula puasa..tapi kalau dah ujung2 o.k lagi..:)

      Delete
  7. Amboi Afif pun berbuka samalah ye:) Merajuk sekejap aje dah hilang mengantuk oklah dia..

    Kakak biasa ganti puasa masuk hari raya ke dua tu dah start bayar Sura. Senang anak-anak masih cuti sekolah lagi masa tu. Biasa kakak pun puasa sama-sama. Senang lepas tu nak buat yg sunat-sunat...

    ReplyDelete
  8. terima kasih ingatkan kenit, dok ada beberapa hari lagi nak ganti hehe.

    ReplyDelete
  9. naz dah lama giler tak pakai jam tgn. kalau dulu, tak pakai jam rasa pelik. tapi ni dh biasa dh

    ReplyDelete
  10. sebab bab bulan puasa ni..saya belum abis ganti..
    jam saya,hantaran dari en suami

    ReplyDelete
  11. holoh cantikny along pakai jubah serba hitam gituh..sejuk mata tgk...

    zura pun blm abih ganti poser lagi nih..ada lagi 3 hari....

    jam zura hubby yang belikan new year tahun lepas.. blh plk blk kg aritu tertinggal..minggu ni blk kg nk amik la...

    ReplyDelete
  12. OKje pun belum habis ganti puasa lagi ni....ingat tadi nak puasa...tapi mcm malas pulak hehe...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)