Thursday, April 3, 2014

Kerja Makan..

Salam Hari Khamis..Banyak cerita sebenarnya nak masuk blog..tapi apakan daya..demi tugas ..terpaksala tunggu dulu..Simpan sampai basi dulu..Biasa la..awal bulan camgini..Umi busy bebenor..selagi tak abis submit selagi tu la tak sedap nak buat benda lain..Ini pun curi-curi masa..

Ceritanya cerita minggu lepas..cerita makan yang tak berkesudahan ..Selagi mata belum pejam..mulut dan tekak sentiasa menunggu untuk di suap..Sememangnya minggu lepas minggu cuti memasak..jadi semakin menjadik-jadik makan kat luar..Kenkadang boleh dari pagi sampai kemalam..Cari makan kat luar..En Somi pun melayan..maka menjadi-jadi lah lagi..Sabtu hari tu kebetulan hubby tak kerja..Umi half day..apalagi..merayaplah kitarang semua..

Malam jumaat makan masakan siam..tapi Along tak ikut ada tuesyen..just bungkus jer untuk dia..nasi goreng ikan masin..

sup ekor kegemaran Umi dan Hubby

                                                      angah dan beehon sup
 Afif tukang sebok..


Mee Jawa , kerang rebus, nasi goreng ayam,ABC.n otakotak..


Umi nak sikit pun tak boleh ..kedekut tau afif ni..last2 tak abis jugak..nasib baik ada perut majlis perbandaran..semua sapu..




Yang ni masa pi Giant
                               nasi goreng Thai..Umi nak ns goreng ayam..hubby salah order..huhu


penutup makan..makan ubi jepun..masuk ni dah 3 kali beli..sedap wehh..manis..

Minggu ni nampaknya kerja memasak lah Umi..En Somi dah beli lauk penuh peti ais..dah takde makan luar lagi dah dlm minggu ni..habiskan stok dulu..

15 comments:

  1. sdapnya kak..bla nak belanja cik nor..hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. mari la sini..nanti kaksura blanjo..:)

      Delete
  2. Saat makan-makan bersama keluarga memang ditunggu-tunggu kan. Tak kisah le makan apa, siam ke, melayu ke, food court ke..pastu tukar-tukar pinggan dan suap-suap..terasa keberkatannya. Moga terus bahagia Sura..Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul CM..saat2 camni memang bahagia...tak kesah makan apa pun..yg penting makan bersama-sama..:)

      Delete
  3. Wah afif makan dulu snowman tu :), baru bagi mama hehe, sedap sup ekor,bestkan makan sambil santai ni.

    ReplyDelete
  4. wahhhh ubi jepun tu mmg warna purple yer isi nyer... menariknyer nampak...

    ReplyDelete
  5. wah semua makanan sedap2 kak. makan kat mana tu kak.. :) ubi jepun tu ungu gila2 kan ... nak try beli gak la

    ReplyDelete
  6. Afif ni banyak-banyak makanan ABC juga yg dia minat sampai umi nak sikit pun tak boleh ye sayang... Tenogklah tu mulut muncung bukan main hihi...

    ReplyDelete
  7. bestkan makan dengan family..ubi jepun tu memang sedap..dah lama tak makan

    ReplyDelete
  8. ya allah rindunye kt kak sura..maaf la dh lama tk dtg mengomen asek bizi ajork..

    zura ngn hubby pun suka tol mkn sup ekor, lemak2 yg melekat kt daging tu hadoi sedap sgt !!

    untung kan kalu semua perut stokin cm kita, semua mknn & minuman kompom licin, tk membazir gitu..

    ReplyDelete
  9. high-5! saya pun perut majlis perbandaran jugak. telan ja apa yg patut & boleh ditelan. sampaikan orang jeles sebab makannya banyak tapi berat tak naik :D

    ReplyDelete
  10. eh tetiba rasa macam terasa plak bila kak sura sebut perut majlis bandaran..haha

    mkn je kak sura selagi boleh..katanya nikmat hidup..:)

    ReplyDelete
  11. hahaha Perut majlis bandaran~ kelakar lak bunyinya. kalau kat sini kitarang panggil 'recycle bin' hehe

    ReplyDelete
  12. makan makan memang tak boleh elak..aktiviti wajib.
    kelakar pulak bunyinya..perut majlis bandaran.. ingatkan ikan majlis bandaran aje yg ada..hehe

    ReplyDelete
  13. nampak sedap semua makanan tu kak sura.. aiza pun suka makan juga..

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)