Saturday, March 8, 2014

Pertama Kali..

Pertama kali anak bujang Umi yang bongsu ni gunting rambut di keda..Uminya yang teruja..masa abang dulu teruja jugak tapi tak bolek nak dimemorikan di sini..dulu-dulu tak der blog..hehe..
Jadi apa lagi.. biar gambar bercerita..


                       si abah bukan main lagi jaga anaknya..macam nak cekik pun ada..
Afif tak sabar semasa nak menunggu turn dia..mula-mula bagi abangnya dulu..kira suruh dia tengok dulula macamana ..rupanya dia berani lain macam..abangnya dulu takut-takut juga..abangnya dulu pengeli..asyik gelak jer..sampai nak gunting pun susah..Afif ni just senyum2 saja .tapi sayang masa tengah duk mesin tu dia gerak..jadi rambut belakang dia termakan sikit..

Maka takdelah macam rambut pompuan..dah rambut jantan dah..lupa pulak nak snap masa lepas gunting..
Tapi pagi esoknya masa nak hantar rumah Ibu.Umi sempat amik..nasib pulak masa tu dia tak tido..biasanya pagi-pagi berangkut dia lena jer..


                                                           muka tak mandi...

rasa sayang pulak bila dah potong camni..dah muka jantan..


Rindu pulak nak tengok muka camni..





8 comments:

  1. cantek rambut afif keperangan
    el dulu ms potong rambut anak laki tu mmg sebak
    sbb simpan rambut pjg cam pompuan
    bila dah masuk tadika terpksa la gunting mmg emo
    abg danish pun ngis2 jugak sbb kena potong rmbut pjg dia tu
    tp skun mmg rindu lah rmbut pjg dia tu huhu
    mmg xde dah kut nak simpan rambut pjg..huwaaa
    so lau dpt bb boy nti mmg nak simpan rambut pjg cam abg dia dulu hehe

    ReplyDelete
  2. comel sgguh si kecik sorg ni. :)

    ReplyDelete
  3. rambut blonde, dah la putih lepuk...sebijik cm anak mat salleh.. zura pun kalu ikut bdk2 gi gunting rambut mmg amik gmbr tk henti2... kompom mamak tukang gunting rmbt tu rimas.. hahahaa

    ReplyDelete
  4. wahhh.. macho sgt muka Afif dengan rambut baru.. lagi hensem nampak~ kalo rambut lama muka nampak ala2 sweet gittu.. hehehe

    Ape2 pon.. Afif tetap hensom dimata untie!

    ReplyDelete
  5. baru macho kan afif..lawa rambut baru dia..aiman dulu pun dia penggeli..tak menahan je tgok klu dia potong rmbut kt kedai..dh la byk ckp..penat tukang gunting rambut nk layan.hehe

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)