Friday, March 7, 2014

Melenguhkan kaki di hari minggu..

Salam Jumaat semua..heee..bestnya dah jumaat..tak sabar pulak nak cuti ahad..penat sangat..ahad ni tak nak pergi mana-mana..sebab ahad lepas ..penat berjalan..minggu ni nak rileks jer kat rumah..membetulkan urat-urat yang menegang ni..bercerita pasal ahad lepas..tak sah la kalau tak ada gambo jalan dan makan..

Kebetulan ahad aritu hari jadi along..maka panjanglah langkah sikit..bermula petang tu tapi lambat sikit sebab menunggu Along balik tusyen kat sekolah..hubby pun ada hal skit..hampir kul 3 pergi kenduri..pastu singgah rumah sepupu ..tengok baby baru ..then pergi JJ pulak..anak2 dara sebuk nak baju T-Shirt putih lengan panjang..katanya nak gilir-gilir ngan baju sukan..sebab aktiviti banyak..hmm..nasib baik murah..rm9.90 selai.Baju tu murah..tapi Umi ni pulak..haruslah sempat merembat beberapa barang..Konon tak nak beli apa dah cakap ngan hubby sebab hari Jumaat aritu dah shopping...tapi tak boleh jugak bila nafsu menguasai diri..tu la pasal asyik gatal tangan jer..

Bila  malam dah lapor balik..tetiba teringat nak makan sedap sikit..kan besday along..ajak ler hubby cari satey kajang..Hubby pun ikut jer tekak isteri kesayangan dia ni..Uminya yang lebih..along tak de request apa pun..Selalunya Umi yang lebih..guna alasan anak..padahal sendiri nak..amik kesempatan betul..

Haruslah tepek gambar..lagipun kenangan dihari jadi along..(ingat ya Long.hari jadi along mesti kita merayap sampai lenguh 2 kaki)

                                                                  hero-hero Umi

                                                                    anak sepupu..


Makan sate ...








takde sebiji kek..camni pun jadilah..tu pun tak abis...
Sampai rumah pekena kek Sr pulak..memang betul2 menternak lemak la ahad tu..kek tu yang pompuan jer makan..Aqil,Afif.abahnya..semua tak layan kek..tak sedap katanya..untung ler..

14 comments:

  1. jrg keluar berjalan hr minuggu..
    laki bini qada tido..ha..ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la minggu ni kira nak qada yang minggu lepas..nak tidur puas2..:)

      Delete
  2. Sedapnya makan sate..semangat supermen cilik tu makan..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. eksyen jer tu.secucuk pun x abis..bila dia nampak nasik impit..terus diletaknya sate.

      Delete
  3. wew~ lama x makan sate.. minggu nih nak beli sate. hahahaha
    sedapnyeee.. terliur~

    ReplyDelete
  4. terliur tengok korang makan sate..sedapnye..febret tu..
    SR mesti jadi pilihan saya jugak

    ReplyDelete
  5. cantikjer bajutu.. nak beli satu walaupun untuk girl...
    nampak comel sesangat.
    lama tak dapat makan sate sedapni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni trend satu keluarga pakai..teringin jugak nak pakai tapi bila lengan pendek tu..malas nak berlapis-lapis..budak2 memang comey pakai x kira boy or girl..

      Delete
  6. mmg skun ni tgh lapar sate adoii tgk uols mkn sate dah xleh dok diam ni..haaaaaaaa canerr huhuhu :)

    ReplyDelete
  7. Org pompuan mmg gtu..lau ckp x nk bli apa2 bole,tp kena dok umah jelah..lau g..da nmpk smua..kompom bernafsu..hehee.kak..gmbr afif tu mmg gerak2 ke ..akak guna apa ye leh gerak2..hihi

    ReplyDelete
  8. pic Afif yg gerak2 tu..akak sebenarnya pun tak tau..cuma pilih pic dr handphone jer..masa pilih tu dah nmpak gerak2 ..ingatkan dh masuk blog x jadi cam tu rupanya jadik jugak..x tau nk explain camna..:)

    ReplyDelete
  9. biasalah kak..dh nama pun pompuan, mesti la suka shopping.. kalu tk shopping pun, belek2 try2 pun dh cukup la..pastu blk umh berangan bila dpt gaji nnt nok beli banyok2 kan... hahahaahaha

    ReplyDelete
  10. ni betul2 melenguhkan urat kaki..happy birthday along..birthday girl tak request apa2,umminya yg amik kesempatan ye..bila lagi ye kak sura.hhe..

    sedap kek SR,rugi la yg laki tak mkn..en suami n aiman berantu klu dengan kek..:)

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)