Wednesday, February 12, 2014

~WW~

Persiapan untuk IUCD



                                                          sterilize dulu...

#kenkawan pakai/amik apa untuk pencegahan kehamilan?#kongsi sikit..


13 comments:

  1. el x amek apa2 tuk cegah kehamilan kak
    semuanya plan sendiri :)
    ngeri tgk alat iucd tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu boleh plan sendiri lagi bagus..hehe..

      Delete
  2. Replies
    1. x der lah Cik Nor..hihihi..sudah cukup..cukup suda...:)

      Delete
  3. Replies
    1. Hehehe..orang laki biasanya memang tak amik tau pasal ni..:)

      Delete
  4. ngeri pulak tgh alat2 tuh. huhuhu

    Zura merancang sendirik jer.
    risau jugak kadang2 tuh. hahahaha.
    tapi setakat nih masih selamat lg lah~
    tapi suami zura tuh dh bg hint2 nak tambah anak tuh.
    terus rasa seriau bulu tengkuk.. huhuhuhu. :P

    ReplyDelete
  5. zura muda lagi beranak jelah..somi dah bg green light..apa lagi..:)

    ReplyDelete
  6. Biasa dgr tp x pernah tgk.kak,nnt post gambar nya yg jelas bole teringin gak nk tgk,hehee..sakit tak kak nk masukkan ni.biasa brp thn bole pakai.tp kawan saya pakai ni,bole preggy pulak.huhuu..terpaksa buka masa bb dlm kndungan.tp bb meninggal lak masa 7 bln.saya dulu ambik enjection je,lps tu bdn naik..hahaa..trus stop.skrg sdri je.

    ReplyDelete
  7. Kaksura ada pengalaman pakai IUCD..masa nak pasang sakit jugak sikit sebab kena bukak jalan..period pun jadi lama..belakang selalu sakit..kawan kaksura pun ada yg mengandung masa tengah pakai benda ni..sebab tu 3 bulan sekali kena scan..kena tengok kedudukan alat tu..sekarang ni tempoh pakai alat tu lama ..5 tahun..

    ReplyDelete
  8. Saya planning sendiri. Umur pun dah 38...so far tak plan nak ada bb. Tapi kalau rezki Allah nak bagi..Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  9. tengok peralatan tu cm ngilu2 plk rasa...zura tgh plan nk mkn pil perancang ni..tgh survey2 harga... nk bg dua hero tu besar dulu br pikir nk tmbh lain...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)