Tuesday, January 28, 2014

MACAM-MACAM CERITA


Assalamualaikum semua..maafkan aku wahai blog...memang tak berkesempatan nak mengupdated..macam-macam hal..sebenarnya Jumaat lepas Umi sekeluarga balik ke Kelantan kerana Atuk saudara suami telah kembali kerahmatullah..kelam kabut hari Jumaat tu..nak ambil anak-anak kat sekolah..nak siapkan pakaian..Umi dah cakap dengan En Somi tu..suruh dia naik flight jer..tapi dia taknak..nak jugak bawak kami semua.Walaupun jalan clear..kami tak sempat dengan jenazah..kami sampai maghrib..jenazah dikebumikan lepas asar..Kesian kat En Somi..kalau boleh dia nak sangat sempat masa kebumi tu..nak turun ke liang lahad nak mengangkat jenazah sama -sama dengan adik adiknya..

Hari ahad kami dah balik kesini..anak2 sekolah..Umi pun banyak kerja tak settle lagi..kalau nak diikutkan memang penat..walauapapun..syukur kami selamat balik dan kembali kesini..

Ini ada satu cerita lagi..minggu lepas bos Umi 3 beranak pergi menunaikan Umrah..kami staff2 klinik pun ikut sama mengantar bos ke KLIA..memang seronok bila keluar bersama-sama cam ni..staff aje dah 2 bijik kereta..lama jugak kami kat sana..tunggu sampai bos masuk kat balai pelepasan antarabangsa..lepas tu baru la kitarang cabut cepat-cepat..mana taknya..masing-masing kebulur..memang kitarang taknak makan kat airport tu..sebab masing2 nak mencari nasi..

Umi naik kereta yang pemandunya sangat brutal..Dik Mas..Dik Mas ni masih belajar lagi ..sebab dia tengah bercuti .kami ajak la dia sekali..Dik Mas ni pernah kerja kat klinik masa dulu2..kalau klinik tak cukup staff dia yang selalu masuk..sebenarnya kitarang tak tau nak makan kat mana masa tu..Dik Mas pun main bawak jer..satu kereta lagi pun main ikut jer..last-last makan aje kat Nilai.lepas makan boleh shopping..memang best pergi time camni..sebab orang takde..hari kerja.cuaca pun tak panas..

Dah banyak Umi bebel ni..jom layan gambo pulak..


                           
                                                                     me n boss

                                                           warga klinik

                                           sampai shah alam..makan lagi...hihihi




  Cukup disini dulu..nak sambung kerja..walopon bos takde der kerja Umi cam biasa..budak2 kat kauter yg untung..klinik tetap bukak untuk jual ubat..:)

16 comments:

  1. takziah kak..al-fatihah buat arwah...

    ReplyDelete
  2. Takziah, Sura... Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat... Al-fatihah...

    Kalau nrl pun lebih suka shopping weekdays, tapi sbb keje kena jgk shopping on weekend... :)

    ReplyDelete
  3. salam takziah sura..
    al fatihah buat arwah...

    ReplyDelete
  4. 1. Tak apalah tak jumpa tapi sekurang-kuarngnya dapat ziarah saudara-mara di sana.

    2. Moga bos dipermudahkan dan diberi kesihatan terbaik ketika beribadah di tanah suci.

    ReplyDelete
  5. takziah buat sura sekeluarga..
    gambar makanan tu y tak tahan tu..

    ReplyDelete
  6. Takziah buat akak sekeluarga. Walaupun tak sempat kak... Yang penting kita senantiasa utuskan doa buat arwah.

    Hehe... Bos takde tak bermakna kita boleh ambik kesempatan kan kak. Have a nice day akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Fiza..bos ada ke takde ke..sama je..:)

      Delete
  7. takziah utk kak sura sekeluarga..sedihnya lahai baca part hubby akak tk sempat tengok arwah utk kali terakhir....

    ReplyDelete
  8. Al-fatihah buat Arwah.
    Takziah buat akak satu famili.

    Semoga boss akak selamat pergi dan pulang.
    semoga dipermudahkan urusan di tanah suci.amin~

    ReplyDelete
  9. Takziah buat keluarga arwah... dan semoga perjalanan bos akak di permudahkan...

    ReplyDelete
  10. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  11. Takziah,saya tringin juga nk g umrah.
    Sempat shopping ye,org pompuan mmg suke.hihi

    ReplyDelete
  12. seoga boss dipermudahkan utk beribadat,dberi kesihatan yg baik..

    takpelah dh takde rezeki nk jumpa..salam takziah

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)