Friday, December 20, 2013

Nak menunjuk lagi..

Assalamualaikum semua...lambat bersiaran hari ni..Hari ni takde idea nak buat n3..cuma terlintas nak tepak gambo powerbank yg baru beli semalam...

silver kaler...ada 2 pilihan kaler jer black/silver.

Rasanya dah puas hati dah..ada pelengkap pada handphone baru tu..lepas ni beli barang2 skolah anak2 pulak Aqil punya dah settle..baju dan buku..tinggal Along dan angah jer..Angah dah siap sound nak tudung jenama canggih..2 pulak tu..sebab kain tak yah beli masih elok lagi..tahun lepas dia tak dapat canggih,Umi beli kat jalan taiping klang jer..yg murah..canggih ni bukannya apa..Umi suka beli sebab dia tahan boleh pakai sampai 2-3 tahun...Angah komlen..tudung jenama dulu susah nak jadi..(tudung tu bila pakai tak ikut macam yg dia nak)..Along pulak jenis tak kisah..beli jer jenama apa semua dia pakai..gitulah kerenah anak-anak..selagi termampu Umi ikut..kalau tak tengok sajalah...



O.k lah setakat ni dulu..nak balik amik si Afif..sekarang ni Umi selalu bawak kereta..selamat kalau hujan..lagi pun si Afif asyik nak berdiri jer bila bwak moto..susah Umi nak tengok depan..dah la Uminya jenis katek....


18 comments:

  1. Salam Sura..K.atie pon blm prepare apa2 utk anak2..mungkin sehari-dua ni kot.rasanya beli pon tak byk lar... yg tahun lps punya ada masih elok lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ler..tahun ni beg semua x beli..masih boleh pakai lagi..biasanya tudung dan baju jer tiap2 tahun ganti..kain 2 tahun sekali..:)

      Delete
  2. Senang bila ada powerbank nanti terutama bila guna handphone utk update blog. Kat mana2 boleh charge bateri. Hehe...

    ReplyDelete
  3. Ida memang tak pandai update blog guna hp atau tablet...mesti nak guna lappy gak...iskkk...iskkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaksura ada nak cuba..tapi tak reti la...dah install blogeroid tp masih terkial-kial..nak masuk pic tax reti..alih2 tak buat pun..hahah

      Delete
  4. aah kak..berap kingmax tu hehe
    el tuk baju2 sekolah anak x beli lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    sbb xde ms yg sesuai tuk suami isteri ni
    cuti x sama adoyaiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..akak pun sama ..hubby kata tunggu dia cuti..nampaknya last minit la beli..
      kingmax tu akak beli 150..rasanya mahal..sebab akak tempah kat kedai runcit yg slalu aka beli..biasanya dia mahal sikit..tapi sbb akak malas nak pi cari kak luar..redho jelah..:)

      Delete
  5. Baguslah Sura bawa Afif dgn kereta. Budak comel ni kan ligat tak takut kalau dlm kereta. Tu tengoklah dah pandai peace lagi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kak dah tak brape boleh bawak moto dah ngan dia..susah..

      Delete
  6. Amboi kak..power bank pula ya..hehe..
    alahhh., sy pun teringin nak beli power bank ni, tapi tu lah asyik tertangguh je...haha

    ReplyDelete
  7. alaa.. manyak jeles lah dengan akak, hihihi... kita tunggu cik abe belikan lah ni.. semalam kita beritahu dia, kakak blogger kawan mama beli samsung mega tau.. dia gelak jeee... hihih

    ReplyDelete
  8. comey nyer Afif....
    salam hujung minggu dari Bunda...

    ReplyDelete
  9. Setakat ni barang sekolah anak2 setel. Buku pun setel, wpun ada yang tak de stok. Macam2 lagi nak spare ni..yuran...perghhh. Demi anak2. janji hangpa belajar ye

    ReplyDelete
  10. anak memasing lain peel,turutkan selagi termampu kan kak sura..sy yg sorg pun dh pening..tu jenis tak meminta..klu pandai demand lagi pening.haha

    amboi peace afif tu menggoda je..:)

    ReplyDelete
  11. zura pun smp skrg blm beli powerbank.. huhuhu

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)