Monday, November 25, 2013

Entry Khas Buat Abang Aqil..

N3 hari ini buat buat khas untuk abang Aqil yang Umi sayanggg sangat....Hero pertama Umi..anak ke3..Rasa sekejap jer abang dah besar..dan semalam abang dah pun selamat berkhatan...Jadi .UMi nak abadikan detik2 itu kat blog ni..Suatu hari nanti abang boleh la baca N3 yg penuh kasih sayang ni..mungkin boleh buat abang ingat kat Umi, masa tu Umi mungkin  masih bernafas atau sebaliknya....yang penting kasih sayang Umi masih tetap abang boleh rasa deangan adanya blog ini..

Pagi semalam seawal 7 pagi..Umi ,Abah Along,Afif dan Abang dah keluar dari rumah menuju ke pejabat JKK Kampung Raja Uda.Angah macam biasa tak nak ikut..suka duk rumah..tidur atau menonton tv..Sampai kat sana,tak ramai lagi yg datang..jadi duk la menunggu kehadiran semua peserta yang nak berkhatan..Janji jam7...


Seramai 22 orang budak lelaki yang mengambil bahagian dalam acara berkhatan ini.Percuma dari Hospital Pantai .Umi sebenarnya takde niat lagi nak Khatankan abang tahun ni tapi dah terdengar Pantai nak bagi percuma pada budak budak kampung Raja Uda ni..apalagi..terus jelah daftar..Abang Aqil pun setuju..dan suka nampaknya..tak sabar pun ada..

                                              sarapan pagi disediakan oleh jkkkkkkkk
                                                acara pemberian duit.kain pelikat dan goodies

                                             ketua kampung bergambar dengan budak-budak
Selesai acara kat sini..kami semua gerak ke hospital Pantai  yang tak sampai 10 minit dari sini..Perginya dengan kereta masing2.



Kat sini pun ada acara jugak..acara pemberian daripada pihak Hospital


                                                             dapat goodies lagi dari Pantai
                                                     

Acara bergambar yang tak habis-habis...Sepas itu baru diarang bawak budak2 pergi makan ubat..untuk tahan sakit..


Setelah selesai makan ubat 11 orang budak2 dibawa ke tingkat 2,11 lagi ditingkat bawah..Abang Aqil kena yang tingkat 2..Umi menyusul kemudian.Selepas confirm nama sekali lagi..barulah bermula acara sunat tu..Lama jugak menunggu sorang2 nak keluar..budak yg pertama masuk tu terasa amat lama..nasib baik jugak abang dapat no 5..dan segalanya dipermudahkan..cepat sahaja Doctor tu buat Abang..Abang pun steady jer..tapi tangan abang sejuk yg amat..Umi yang menemani abang..kebetulan si Afif tertido kat kerusi..En Suami tanya Umi saper nak masuk?tentulah Umi..Umi ibunya..taknak lepaskan peluang yg ada..walopon Umi tahu abahnya pun sebenarnya nak masuk..mungkin mengalah dengan Umi..Hanya seorang yg dibenarkan menemani anak.Doctor menyuruh abang baca Fatihah dan berselawat..Umi pegang tangannya dan mengusap rambut serta sama-sama berselawat..

                                               duk melayan budak ni yang susah...nak dokong jer..
                                                      dah selamat..nak balik dah..
                                                          boleh senyum2 lagi masa ni..
inilah dia rezeki berkhatan....

Betapa leganya Umi bila abang dah selamat disunatkan..Alhamdullillah segalanya dipermudahkan dan banyak jugak abang dapat pemberian..Terima Kasih kepada Jkkk dan Pantai diatas segala pemberian ini..dah la sunat pun free..macam2 lagi dapat.!!


#n3 panjang mencecah lantai...harap maklum ya..#

19 comments:

  1. alhamdulillah..dah dewasa pon akil..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kena usik..boleh cari makwe le lepas ni..:)

      Delete
  2. Wah,bestnya byk goodies..percuma lg,ank saya sunat rm150..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa hari tu ada tanya kat budak marketing tu..dia ckp kalau kat Pantai rm500...rasa cam tak caya lak ..mahal sangat!!

      Delete
  3. seronoknya abg dpt macam2..dh la sunat free.mmg terbaiklah..abg ni umo berapa kak sura?nmpkcomel kecik je dia..muka macam afif..

    aiman sy tunjuk entry ni tnya dia nak sunat tak terus kata takmo..APTB.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..si Afif pon tengok anu abangnya takut.bila tanya nak sunat..terus cakap tak..tak nak..abang Aqil tahun depan darjah 4..orangnya memang kecik comey..hehehe

      Delete
  4. Wah.. alhamdulillah.. tahniah.. :)

    ReplyDelete
  5. meriahnye berkhatan beramai-ramai.... tk lama lg giliran budak afif pulok...

    ReplyDelete
  6. Kalo zura, konfem tak masuk! hahahhahaha
    mamanye lagi cuak dari anak2nye. kang tak pasal2 maknye yang menggelupor takut. hahaha..
    anak nak tindik tinga pon mamanye larik keluar kedai. harapkan papa dorang jer lah yang handle 2 2anak tindik tinga. hahahaha.
    maknye penakut~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tak kesah benda2 camni..rasanya akak lagi kuat dari suami kalau bab2 camni..:)

      Delete
  7. wahhhh... kecik lagi dah sunat. bagus bagus... huhu... btw,, banyak dapat goodies.. seronok lah dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok..lepas sunat tak sabar nak tengok barang2 yang dia dapat..

      Delete
  8. Wah... tahniah abang Aqil. Kena berpantang sementara waktu ye sayang.

    Sura... jaga adik Afif tu. Kakak ngeri dan takut dia nak main dgn abang yg sedang berpantang tu. Afif kan suka main lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya kak..sura memang beringat..takut jugak kalau dia main baling2..kang terkena kat situ..memang naya!!

      Delete
  9. abg aqil umo bape kak
    untung n bertuah dpt sunat free
    sllu ke hospital pantai tu wat mcm tu kak
    nak pulak abg aqil tu bersunat
    ni abg danish el ni taun dpn baru nak sunat
    tu pun dok seriau takut..tp bila kata dpt mcm2..seronok n hari2 suh sunatkan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang Aqil 9 tahun..akak pun tak tau Hospital Pantai selalu ke tak buat camtu..ni kira nasib jugakla..:)

      Delete
  10. Macam steady je abang tu tak sakit kot Sura berkhatan zaman ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa khatan memang tak sakit ..dah abis bius baru sakit..:)

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)