Saturday, November 23, 2013

Melayan Anak-Anak


Sabtu minggu lepas..selepas makan ayam penyet..layan anak2 nak main pulak..si Afif yang nak sangat main..kalau dah sorang makanya semua la main..


                        semua gambo Afif blur.susah nak amik ..benda tu bergerak-gerak..

si abang pun bukan main..

Macam2 yang diarang main..gambonya sikit jelah..puas hati jugak diarang main..sampai berpeluh-peluh....Umi dan En suami pun join sekali..seronok main kat sini walopon tak byk pilihan..sebab tak de orang sangat..kalau kat JJ..berebut-rebut..


Ini Umi nak tepek gak pic 2 minggu lepas..minum petang selepas balik kenduri..

Rasanya seronok  dapat melayan anak2 pada hari sabtu..biasanya hari ahad jer..sesekali dapat peluang bila en Suami tak kerja atau balik awal..memang umi tak lepaskan peluang tu..nak2 anak2 dah lama duk terperap kat rumah..Acapkali Umi balik kerja jer hari sabtu abang Aqil mesti cakap.. boring la Umi..duk rmah jer..maknanya nak ajak keluar la tu..kalau abahnya ada Umi bolehla turutkan..tapi kalau nak harap Umi keluar bawak anak2 tanpa suami.. takdela...malas dan tak suka..

#Hari ni balik kerja Umi nak masak2..si abang nak berkhatan esok.. nak buat pulut kuning sikit.#

9 comments:

  1. Best main tu ank saya pntg jumpe..tp x leh lbih2..hihii
    Nk saya da sunat isnin lps..arini nk buka klip..skrg moden x d. Jht2 da

    ReplyDelete
  2. samalah dengan Zura kak~ hari Ahad jer lah masa nak bawa anak2 keluar jalan2. kalo hari Isnin terbatas sket kecuali Hari sabtu tu public holiday sebab zura keje halfday hari sabtu. Suami zura pon kadang2 kena OT hari sabtu. tapi Hari Sabtu adalah hari pergi Pasar Malam!!! best!!

    ReplyDelete
  3. Anak2 adalah penghibur hati yg tiada galang gantikan kak. Sabtu dan Ahad seharusnya diisi dgn aktvt penuh bermakna dgn ank2. Nak2 bagi yg kerja kan. .

    ReplyDelete
  4. mmg best luangkan masa dengan anak2.kt rumah pun best,jnji derang ada sama..tp klu kt luar cmni lg best kan kak sura..lagi2 dpt main game,naik benda bunyi2 yg si afif naik tu

    ReplyDelete
  5. afif ni mcm2 aksi dia buat yerrr.. buat saya nak tergelak dgn keleteh dia.. hhehehe bes kan layan anak2 mcm ni ^_^

    ReplyDelete
  6. Wah best.. seronok. Salam Sabtu.. :)

    ReplyDelete
  7. hihi..betul tu kak..memang mls la nk jln tanpa suami..

    ReplyDelete
  8. amboi meriahnya hujung minggu kak..:)

    ReplyDelete
  9. wanita bekerja cm kita ni mmg tk byk masa dgn anak2..ari minggu jer la

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)