Thursday, October 17, 2013

Lepak-lepak di Hospital Putrajaya..

Sabtu petang haritu sepupu En Hubby accident..masuk wad kat Hospital Putrajaya..Kebetulan En Hubby balik awal dari kerja..dia pun mengajak kitarang pergi melawat..Sepupunya tu takde la teruk sangat..tapi patah jugaklah kakinya..masa kitarang sampai dia tengah buat operation.

Sampai sana rasa nak membuang air kecil pulak..along dan angah pun sama...laju jer pegi toilet..masuk jer dalam toilet ..angah dulu masuk ..yg sebelah ..cleaner ngah cuci..tiba2 angah panggil along masuk sama..rupanya air  takde..paip tu rosak..along cuba jugak tapi tak boleh..bila dah bising2..cleaner tu baru ckp air takde..paip tu rosak..yg sebelah tu pun sama..geramnya umi..kenapa la tak ckp awal2..nasib baik angah  check dulu..kalau tak haru..dah kencing air pulak takde..mula la Umi membebel..apa la Hospital cantik camni pun tandas takde air..(mcm2 lagi ckp)...so tahan jelah dulu..

Disebabkan budak2 12 tahun tak dibenarkan melawat..Umi pun lepak jelah kat lobby..lagi pun sepupu hubby tu tengah operation..tak leh tengok jugak..Umi belila makanan sikit buat alas perut yg dah menyanyi-nyanyi ni..





Bila dah masuk air..rasa yg terpendam dari tadi tu datang balik..kali ni memang rasa tak tahan dah..Umi suruh along n angah pergi dulu..toilet kat tingkat 1..Umi jaga Afif...memang lecehla..nak kena ada orang jaga budak2 ni baru la Umi boleh pegi..nasib baik masa tu hubby turun..Umi suruh la dia jaga ...dah boring duk dlm kitarang lepak pulak kat luar..masa ni adik hubby yg duk sini pun sampai..suami dia memang dah ada kat atas tengah tunggu kat bilik operation tu..


Lama jugak kami kat situ..sampai maghrib..sepupu hubby pun tak keluar2 lagi..so kami pun balik kerumah adik hubby..solat dan makan2 kat rumahnya..lepas makan hubby pegi  hospital dengan adik iparnya..Umi ngan anak2 tunggu je kat sini..ingatkan sampai ketengah malam kat rumah adik ipar umi ni..rupanya sekejap aje..sepupunya dah sudah operated dan dah masuk wad..dah selesai kat hospital hubby call suruh turun..ajak balik..sebabnya dia dah tak larat nak naik ke tingkat 5 lagi..Umi pun tak puas sembang lagi ngan adikipar..tp dah kena balik..huhuhu..


#Dah lama kami tak ke Putrajaya..rasanya dekat setahun.#

11 comments:

  1. untung nyer sbb rapat dgn adik ipar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..setakat ni semua baik2 sja..harap sampai ke bila bila camni..:)

      Delete
  2. dah tau nak kencing lagi korang minum air.. hahahaahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebotol tu share berempat...hehehe..tp Afif yg lebih..hihihi:)

      Delete
  3. mama pun sama jugak kak.. last raya lepas ke sana... lama jugak tu

    ReplyDelete
  4. Dah lama sy x ke hosp Putrajaya.. dah bertahun2 juga rasanya..

    ReplyDelete
  5. mg yg sakit cpt sembuh....sesekali lepak hospital..ehe

    ReplyDelete
  6. memang lecehkan kalo gi hospital.
    kena gilir2 masuk wad. tapi masa zura kat hospital klang bersalin kat sana. Anis boleh jer masuk. ramai jer budak2 leh masuk dlm wad.. ikut hospital gak kot.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..leceh..kalau kat Ampuan Rahimah..boleh jer budak2 masuk..diarang lg ramai petients...takde pun nak kecoh..:(

      Delete
  7. mmg spol betul la air takde..klu nk peetu ok lg,klu nak poo alamak!haha...

    kesian kak sura tak dpt nak mensyuarat tingkap lama2,takpe nti kita pegi lagi putrajaya ye.hiks..

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)