Friday, August 2, 2013

Nak balik kampung..nak balik kampung..

Assalamualaikum semua..semalam tak sempat nak buat N3..banyak busy..(busy la sangattt)Awal bulan camni memang byk kerja nak buat, lepas semua settle bolehla..goyang kaki sikit..Disebabkan nak cuti raya..umi kena la siapkan semua claims dgn cepat..kalau dah deadline..dah x leh claims..umi jugak yg susah..umi jugk yg kena jawap..huhuhu..

Hari isnin ni umi dah mula cuti..plan nak balik isnin..x tau la kot dah x sabo hari ahad pun boleh balik..hati ni memang dah kat kg dah..tapi byk lagi benda nak buat..huhuhu..kuih raya pun baru 4 jenis jer.. tak tau nak buat lg ke tak..rasa cam malas dah..nak mengemas umah ..dan yg paling best..packing nak balik kg..balik kg..hohoho balik kg..hohoho balik kg..hati girang..(nyanyi la pulok).Cam le seronok sangat nak menempuh jem..10-15 jam dlm kreta..panas bontot,badan melekit-lekit..lenguh2..anak2 tido bangun tidobangun pun x sampai2 lagi..gitu la balik time perayaan..dari Port klang ke Tumpat(hujung bertemu hujung)..maksudnya P.klang ni kira hujung Selangor ..Tumpat pun hujung jugak..sempadan ngan Thailand..

Ni nak story skit pengalaman sebelum2 ni balik kg..selalunya kitarang balik waktu malam..hubby suka drive time ni..(tahun ni plan balik siang..En Hubby dah semakin RETUA ni..mata pun asyik ngantuk jer.)
Kadang2 kat karak dah start jem..semua keta bawak slow jer..maybe kenderaan terlampau byk..time subuh..masjid/sutau penuh..beratur nak amik wuduk..sampai ari dah cerah..air paip pulak sikit jer kluar..huhuhu..kalau nak buang air besar/kecik kena beratur lama..kalau boleh simpan meme simpan jer..tp kalau dh x tahan apa buleh buat ..terpaksa la tuggu.. belah pantai timur ni x der byk R&R..x mcm pantai barat..R&R belambak..toilet pun cantik..nak kencing/berak pun selesa..hehehe..kalau kat Kelantan..rasanya ada satu kat Gua Musang..tu pun umi jarang singgah..sbb slalu penuh..cari Pam Minyak/Surau/Masjid..jer la..

Pernah jugak kitarang duk dlm kereta sampai 15 jam perjalanan..tapi slalunya 10-12 jer(musim perayaan).Harap2 tahun ni UMi sekeluarga balik dgn selamat dan cepat sampai..dah x larat duk dlm kreta lama2..Semangat balik kg tu kuat..tp bila pikir waktu perjalanan tu..rasa x sanggup...

#korang sume balik ari apa?#

#kat sini Umi nak amik kesempatan nak ucapankan Selamat Hari Raya ..Maaf Zahir batin..kalau ada tersilap tulis..ada yg terasa ke..mohon maaf byk2 yea..Umi ucap awal2 ni bukan apa..rasanya ini last n3 umi sebelum cuti..lepas ni umi nak siapkan kerja yg belum siap lg..o.k bye semua..jumpe lepas cuti nanti..sayang kamu semua..:)#


10 comments:

  1. kita blik hari selasa kot hehe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala..cik Nor dekat jer..x aci..hehehe:)

      Delete
  2. Semoga selesa perjalanannya nanti, InsyAllah..

    ReplyDelete
  3. Kalau ada helikopter sendiri boleh satu family fly aje kan Sura hahaha...
    Tapi kakak rasa tahun ini kurang sikit jemnya Sura sebab hari ini dah last sekolah, ada yg mak/ayah masih kerja so tak serentak baliknya. Doa-doalah moga tak jem... jauh tu kalau 15 jam lebih lama dari JB nak ke Jeddah baru 9 jam..

    Selamat Hari Raya dan Maaf zahir & batin dari kakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 gitula kak..harap perjalan lancar nanti..jem skit2 tu x per..dah biasa..:)

      Delete
  4. baik2 balik kampung tu ye sura...pergh! msti best kan...biar 12-15 jam prjalanan hati tetap girang huhuhu~

    ReplyDelete
  5. susah jugak kan perjalanan balik kmpg takde highway.semoga dipermudahkan.selamat balik kmpg n selamat hari raya

    ReplyDelete
  6. adat la tu kn blk kg kat mana2 pun kompom hadap jem... abih cramp urat badan bertapa lama2 dlm kete..hahahaha...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)