Wednesday, August 14, 2013

Salam Aidilfitri ~Kenangan 1 Syawal

Assalamualaikum..Salam Aidilfitri semua..Alhamdulillah..Selamat pulang ke kampung dan selamat kembali kesini..Harap semua kawan2 alam maya jugak selamat hendaknya..amacam raya ?mesti bestkan?Umi kat kampung biasa2 sahaja..serba sederhana..feel raya x seberapa sangat..cuma seronok dapat bersama-sama ngan orang2 tersayang..

Kelmarin umi dah start kerja..tp x masuk bilik..kena jaga kaunter..ada staf cuti lagi..so x sempatlah nak godek2 blog ni..Hari ni rindu dendam pada blog ni terbalas..x nak terlepas untuk mengabadikan saat indah pada 1 Syawal aritu..jom layan gambar..
                             tahun ni tema lari..lelaki kaler hijau..pompuan ..pink
                                nenek bersama cucu2nya...(anak2 kakak no 2 x der)


bersama anak buah tersayang

family kak long n family ku..kak ya(kakak no 2 x balik)..adik kesayangan umi pulak menghilang kerumah kawannya..(kawannya baru 2 hari kehilangan ibu tercinta).



Tengah syok2 amik gambar..dengar ada orang bagi salam..x sempat la  bergambar byk2..sepupu2 ngan family diarang dah sampai..hubby pun dah x nyempat2 nak kerumahnya..(dekat jer..jalan kaki 2 minit dah sampai)so umi pun gerak ke rumah MIL..

rumah dah kena serbu....

Bila sampai kat umah MIL,tengok x cukup korum, adik hubby ada yg x sampai lagi..sejarah tahun ni biasa adik tu cepat jer sampai(umahnya kat kota bharu jer.)tahun ni dia lambat sikit..sesi amik gambar ngan family pon x der ..amik sendirik2 je..

                                                    umi n anak2 dara
bersama adik ipar n MIL

rasanya sampai sini je dulu..ikutkan byk lagi nak tepek..nak settle keje dulu...huhuhu..
Selamat bekerja semula buat semua...x mau lemau2 k..senyum sokmo.











14 comments:

  1. selamat hari raya kak..meriahnya raya..:)

    ReplyDelete
  2. Pearghhh~ Maksu dah update~ Pa tak dan nak update gambar raya semalam sbb pic blum transfer masuk pendrive utk dibawak ke opis semalam. hari ni pun lupa~ haha...

    Maksu, Pa lupa nak bagi duit raya ke Aqil & Umar, sbb masa kita salam2 Aqil takde, duk dlm rumah main PSP... org pun lupa... huhu...

    Raya kali ni mmg meriah~ maksu comey sgt pki bj pink. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa lg ensem..macam Ostazz..hehehe..duit raya tu kumpul tahun depan..dapat lebih sikit..hehehe..

      Delete
    2. Hahaha~ bereh. Baju raya gewe kasi, maksu~ Jubah pertama dlm hidup. haha

      Delete
  3. cantik gak tema lain2 gitu.. beruler best bermain ngan warna.. memang tak semua yang kita rancang mengikut kehendak kitakan...
    seronoknyer tak yah kecoh2 balik kampung dekat2jerkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..x pernah kecoh2 nak berebut balik mane..satu kg..hehehe

      Delete
  4. salam aidilfitri..

    waa..meriah sgt! warna pon ceria ;-)

    lya arini bru start keje

    ReplyDelete
    Replies
    1. lamanya Lya cuti..raya sakan la tu..:)

      Delete
  5. sy dh start keje dr hari isnin lg..mood beraya pun dah kurang.lg2 di utara ni sehari dua je terasa kemeriahan raya..tema baju raya lari takpe jgn mood raya lari sudah.hehe..

    selamat hari raya maaf zahir batin juga..:)

    ReplyDelete
  6. yay, dpt jugak naz tgk gmbr maksu ngn fmly ehem2. eheeee. dok sengeh jer tgk ni hah. heee.

    p.s : 'dia' nampak segak berjubah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. meme 'dia' sangat ensem dan comeyy sangat bila pakai jubah tu..:)
      *patut la semangat jer raya pagi tu..ropanya x sabo nak pakai jubah org tersayang bagi..:)*

      Delete
  7. sweet je kaler pakaian kak sura dan anak2 dara tuh..pink muda cmtuh i loikee !!

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)