Wednesday, July 24, 2013

Sembelit

Haa tajuk yg sangat menarik...saper yg slalu kena sembelit? x pernah kena?..betol ker?sendiri tahu la jawapannya kan...Hari ni umi nak cerita pasal produk shaklee yg dapat membantu saper2 yg kena sembelit ni..Dalam bulan puasa ni..selalunya orang kena cirit-birit..tp ada jugak yg tak terlepas kena sembelit..kalau dah 3-4 hari x buang memang x syok..muka pun x ceria.kan..Pompuan dlm pantang pun slalu kena masalah ni..Jangan risau adik kakok..produk Shaklee ada penyelesaiannya...


Produk Shaklee yg paling utama dlm masalah sembelit ni ialah HERB-LAX.produk ni memang sangat bagus
Manfaat utama Herb-Lax

  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Merangsangkan usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihan yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus(natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
  • Mengempiskan perut.
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut.Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas,sebagai minuman herba.
Hebatkan produk Herb-Lax ni..kalau nak tahu..Klinik kat tempat keja umi ni memang pakai ubat ni la bagi kat patients..dulu2 memang pakai Dulcolux..sbb Doc pun dah jadi ahli Shaklee..dia pun pakai ni je la...

Produk2 lain yang elok diambil bersama Herb-lax ni adalah Alfafa ,Lecithin dan Performence.
Tapi hari ni umi just nak fokus pada Herblax aje..pasal yg lain2 tu nanti umi terangkan lain kali..

Kepada sesiapa yang berminat/nak tanya sebarang masalah boleh lah hubungi umi di no:017-2816462 atau 03-31669294-Klinik Aminah(kalau call klinik ckp nak ckp ngan Sura tau!!)

15 comments:

  1. Banyak supplement shaklee yg boleh membantu sebab itu ramai dah penggunanya.

    ReplyDelete
  2. Sembelit.. erm.. insyaAllah bila d perlukan nanti.. kita rujuk balik

    ReplyDelete
  3. emm sembelit masa ngandung... sekarg dah ok alhmdulillah

    ReplyDelete
  4. lieya selalu kene masalah sembelit mase dlm pantang...ngeri betul nak yak2 dgn rase ngilu jahitan bersalin....scary woo...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah jarang kena.sembelit lepas bersalin je.yg ni mmg seksa.haha

    ReplyDelete
  6. sembelit blh jdk gemuk jgk kn..huhhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila x kluar toksin byk dlm badan..herb-lax ni pun ada dlm set diet Shaklee..

      Delete
  7. Alhamdulilah...belum kena ...harap2 jangan kena hehe

    ReplyDelete
  8. Salah satu tips mengelakkan sembelit ialah banyakkan minum air dan buah2. Selain itu perlu buang air secara teratur pd waktu yg ditetapkan misalnya pagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..bila makan buah byk@ laju jer membuang.hehehe..

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)