Wednesday, July 10, 2013

Kisah sahur...

Selamat berpuasa semua..dah ada yg berkeroncong ke..?tadi sahur lauk ape?..Umi..simple jer..masak ayam halia..pastu goreng ayam sikit..Si Afif melalak-lalak sahur tadi..x bg umi bangun..x puas2 nak ntekk jer..biasa time tu memang dia slalu gayut....nasib baik malam tu dah siap masak..just goreng ayam jer..

Masa makan sahur tadi ..rasa mcm x makan jer..umi semulut..Afif semulut..kacau betul la..bukannya dia puasa pun..hehehe..selera pulak dia makan..abg Aqil pulak yg x selera..

Okeyla kenkawan..Jom bukak mata luas skit layan gambar ni..(amik kat FB)


































#Puasa2 ni idea x brape nak ada..huhuhu.karang nak bukak puasa ngan ape erk?lauk kt peti ais tu dh kosong..beli la nampaknya..hehehe#

25 comments:

  1. selamat berpuasa kak
    pagi td cik nor berlaukkan sardin, telur dadar & ika bilis goreng rangup jer..hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tu..akak meme buat stok sardin..time2 x der lauk nak sahur..meme sardin la jawapnya..

      Delete
  2. Salam Ramadhan n selamat berpuasa...Sahur tadi bersama daging masak lemak, telur dadar n sayur..berbuka, tak tau lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapnya...rasa cam terliur pulak...:)

      Delete
  3. Replies
    1. selamat berpuasa buta ct jugak..:)

      Delete
  4. selamat berpuasa.. mama tadi sahur makan telur je.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. telur + nasi panas2=sedap jugak...:)

      Delete
  5. Delisha tadi nasib baik dh siap sahur baru dia bangun.. kalo x haru gak.. hehehehe

    haini nih plan nak masak ikan 3 rasa.. semua bahan dh ade..:)

    selamat berpuasa kak~

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeles akak..zura masak lauk sedap2..akak arini lauk tunjuk2 jer..

      Delete
  6. slmt berpuasa kak... fav sy sahur, nasi putih + telor goreng + kicap ;p

    ReplyDelete
  7. selamat menjalani ibadah puasa.
    sy buka keow teow jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan buat Teena..akak pun x tau lagi nak bukak ngan apa..:(

      Delete
  8. 1st day poser tu Pa sahur Burger daging dua butir je maksu... hehe Selamat berpuasa Maksu~

    ReplyDelete
  9. xtahu nak masak apa ?..mai cuba beli rempah mmsak hitam,,heeehhe

    ReplyDelete
  10. di bulan poser ni kena kurangkan jugak aktiviti bergosip.. hahahaah....

    ReplyDelete
  11. Salam Ramadhan. Jom kita bersederhana dlm pengambilan makanan, kalau boleh masak sendiri biar dlm kuantiti kecik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu berkesempatan memang sy masak...:)

      Delete
  12. assalamualaikum,

    selamat mengerjakan ibadah puasa...



    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..selamat berpuasa juga untuk BUNDA..:)tema kasih sudi singgah..:)

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)