Monday, July 1, 2013

CErita BOla:Dapat Jugak Pergi!!!

Entry pembukaan bulan baru....N3 pegi tengok bola,dengan kata lain n3 basi ..tp rasanya x lah basi sangat kot..masih dlm mood meraikan kemenangan..Pertama sekali,umi nak ucapkan tahniah kepada Pasukan Johor..walaupun kalah dapat jugak meluaskan pengalaman...Masa dolu2 pun Kelantan kalah jugak ..(masa tu pun umi pegi)..pengalaman mematangkan Kelantan..dan membezakannya..

Hari sabtu ari tu..memang x sangka dpt pegi tengok bola,walaupun x de tiket hati meme nak sangat pegi..macam dipangil-panggil..keje pagi tu pun rasa x menentu..(parahhh cam ni..cam org bercinta plak).Tiba2 ada call masuk..Apih(suami anak buahku).."maksu nak tengok bola x..ada 2 tiket lg ni..Apih blanje.."hati sebenarnya dah berbunga-bunga masa tu...tp x dpt nak berikan jawapan lagi.."tak menyusahkan ke.?(sebenarnya malu)jawap umi..nanti m.su tanya Pak Su ..Sebenarnya sehari sebelum tu..memang umi ada call anak buah..kot2 suaminya boleh dptkan tiket utk kitarang..pastu dia call suami dia tny..pastu dia call balik ckp tiket ada tp harga 70 sekeping....bila umi dengar 70..rasa sayang la pulak.x pelah tengok jelah kat umah..terang pun terang nak tengok kat Astro Maya HD..kalau 50..nak la jugak..ni 70 ..2 dah 140..huhuhu...

Tapi bila Apih call pagi sabtu tu kata nak bagi jer tiket..Umi rasa semangat la pulak..walaupun segan ngan anakbuah tu...hehehe..orang nak blaje..rezeki jangan ditolak...lepas bincang ngan En Asmadi..dan keputusan nak pegi dibuat..balik je keje terus kemas rumah sikit2..terpaksalah tinggalkan Afif ngan Along..Along diberikan tugas jaga adik2..upahnya Mc D..(diarang teringin sangat nk makan Mc D..sbb lama dah x makan..sejak2 boikot Mc D hari tu..takpelah..arini pengecualian..hehehe)Umi call je Mc Delivery tu..senang..abis crita..bab anak kat umah dah settle..

Pukul 3 lebih baru brtolak dari umah..janji kat LRT kat bukit Jalil..nak jd cerita..umi tggu LRT lain..rupanya ada LRT yg betul2 dekat ngan stadium...LRT Bukit Jalil(x pernah naik LRT tu la pasal)yg umi tggu rupanya LRT Sri Petaling(klu X silap)dah la nak call pun susah...asyik x dpt jer..memang menduga betul..kitarang laki bini mati2 ingat LRT yg kat situ je yg paling dekat ngan bukit Jalil..akhirnya setelah bersusah payah,berpeluh-peluh akhirnya..tiket tu dapat jugak kat tangan..Terima Kasih Apih yg sanggup tunggu kami..En Asmadi memang x nak janji jumpe kat stadium..sbb org ramai ,takut x jumpe..sbb dh ada pengalaman dulu..adik ipar tolong blikan tiket..pastu nak carik dia punyalah susah..dah la call x dpt line busy sangat..

Dan akhirnya kami laki bini dpt masuk ke stadium..nasib baik ada lagi tempat duduk..kalau lambat skit memang duk kat tangga jelah...

wlaupun org ramai rasa cam dating pulak...


Mood nak amik gambar pun x seberapa..sbb dah penat dan panas,muka pun berminyak-minyak..dan x se'excited' seperti dulu..(mungkin dah byk kali pegi kot..Walauapapun memang best sangat..meme Enjoy..supporters Johor memang best!!Kelantan pun best!!Umi memang puji penyokong2 Johor..cara diarang..memang terbaik..

Alhamdulillah..Kelantan menang lagi..Tahniah pasukan Kelantan dan penyokong Kelantan semua..ada rezeki  kita ke pentas final lg..In Shaa Allah Piala Malaysia pulak..




rock oo..pun ade....kikiki..






                                             



#Tahniah buat semua yg hadir..Terima Kasih pada Apih yg bg tiket..Dan Terima Kasih anak2 sbb x kisah kena tinggal#

*umi ckp ngan Afif :Umi nak pegi work..(kalau ckp gi work dia paham..x leh ikut..)siap salam lg...sian kat Afif..tp klau bawak kesian kat dia pulak..x selesa*






25 comments:

  1. so..jeles ngn akak..sya tak dapt pergi...apa2 pon kelate mmg hebat...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain kali pegi k..kita pegi sama-sama:)

      Delete
  2. best gile babing kan kak sura tgk live dlm stadium... tahun dpn klu klate blh g final blh kite gi sesama.. hihihih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. meme best giler..doakan final Piala Malasia ni..Kel boleh masuk..boleh kita jumpe..hehehe..

      Delete
  3. kak... seyes sy jeles... sy x pernah p tgk bola kat stadium walhal sy minat sgt.... tgk kat tv jer mampu he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh naik bulu roma tau kalau tengok kat stadium ni..jantung pun dup dap2..:)

      Delete
  4. Salam perkenalan akak :) Ros follow sini, #109...

    berbaloi lah ke stadium kan, Kelantan menang pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tema kasih Ros sudi follow akak..memang berbaloi-baloi pegi..:)

      Delete
  5. tgk org dlm stadium pun dah rasa shrabuk pheruk... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. buang perut tu baru x srabut..hehehe.nama lagi stadiumkan..memang la gitu sayam ooi..:)

      Delete
    2. hehe sherabut perut sbb lemak.. hehehe

      Delete
    3. dah tiba masanya untuk Nyahkan lemak tu..hehehe..

      Delete
  6. saya tak minat nak tgk bola..tapi ambik tahu jgk ler sikit sikit pasal bola..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dolu2 akak pun x minat..sejak 6-7 tahun ni minatnya menjadik-jadik..:)

      Delete
  7. amboi kemain dating dekat stadium..akk mmg minat bola oklah..en suami selalu pegi stadium tgok bola tp sy tak penah ikut sbb tak minat.huhu

    tahniah buat pasukan kelantan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni satu family minat...biasanya semua angkut...hehehe..:)

      Delete
  8. wah~ seronok tngok gambar2 tu...penuh stadium~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pun dengar crita ada yg x leh masuk...dah penuh sangat..:)

      Delete
  9. datim kat stadium.. unik tuh..:)
    setakat nih mmg zura x de perasaan lagi nak gi tgk bola kat stadium.. lagi puas tgk lam tv.. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau akak keselesaan memang kat umah..tp kepuasan sebenar kat stadium...boleh naik bulu roma..hehehe..

      Delete
  10. Wah!!! seronoknya...laki bini tengok bola...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)