Tuesday, February 12, 2013

ORANG CUTI KITA KERJA

Waa..waa..waa.nangis dulu..'-(    Di musim cuti perayaan ni,ramai yg syok bercuti..ada yg balik kampung ,berjalan,mandi-manda..aku..sedeyy..kena kerja..nasib baik ahad x kerja!!Hari Isnin aku dah kena kerja..nasib badan..x pelah.dapat duit lebih..Kalau diikutkan sebenarnya aku boleh cuti..tapi kesiankan kawan yg nak cuti terpaksalah aku kena masuk..lagipun aku memang x de plan nak gi mana2..

So Mr Hubby kena jaga anakku yg kecik si Afif..nak hantar rumah pengasuh x sampai hati..mesti dia pun nak rehat..itula masalah aku kalau public holiday..susah sikit nak kerja..sbb yg kecik x de saper nak jaga.kadang2 Mr hubby pun kena kerja time cam gini..nak harap kakak2 yg besar..hampehh..besarkan tido je..kalau diarang jaga pun aku x brape senang hati..kadang2 jaga elok..kadang2 cam gitu jer..kesian kat Afif..kalau susah2 aku bawak je gi keje..tp bila bawak aku pulak yg susah nak buat kerja!!Adoyai..fenin..fenin..
tq sayang sbb tolong jaga anak masa umi kerja..

#nasib baik rumah dekat dengan tempat kerja.bila si Afif nak susu..abahnya bawak aje pegi jumpa umi..hehehe#

4 comments:

  1. salam sis . best nya baca yang last :: #nasib baik rumah dekat dengan tempat kerja.bila si Afif nak susu..abahnya bawak aje pegi jumpa umi..hehehe# hehe

    ReplyDelete
  2. kalau kat sini pengasuh melampau... sume pengasuh pakat2 naikkan harga. Mcm ada persatuan pulak. kesian ibu-bapa yg keje kat sini menanggung beban pengasuh yg tak munasabah... lambat ambik anak lepas keje pun cas sejam Rm 5...

    ReplyDelete
  3. Salam..biasa la time hari cuti terpaksa pk nak letak mana anak2 yg kecik2,klau ada yg menjaga senang la,nak ganggu adik bradik soh jaga kompom x tak nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..tu la kan airis,time cuti gini memang susah nk suruh org jaga hatta adik bradik sdiri..tu yg klau x de pilihan..angkut je pegi kerja..hahaha..

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)