Friday, May 23, 2014

Telekong Solat cantik-cantik...



Salam Jumaat semua..Alhamdulillah hujan turun awal pagi tadi...sejuk dan nyaman jer rasa..
Pagi yang penuh rahmat ini Umi nak berkongsi dan bercerita tentang telekong solat.UMi antara yang suka dengan telekong solat yang cantik-cantik..bukan nak riak atau bangga memakainya..tapi untuk suatu kepuasan..Yalah..benda-benda lain yang mahal kita boleh beli takkan telekong yang berkualiti kita taknak beli sebab sayang duit.Alah membeli menang memakai..

Umi dah banyak beli telekong ni..tapi dalam banyak-banyak yang Umi beli..paling Umi suka ialah telekung yang dibeli daripada Yana Halim.Cukup puas hati..cantik dan kainnya tebal..dah 4 helai Umi beli dari dia.
Ini nak beli lagi untuk mak mentua dan adik ipar..Hari tu pergi rumah adik ipar..masa tu MIL pun ada baru sampai..masa ANgah dan Along nak solat diarang keluarkan telekong..MIL nampak tudung Lycra tu..dia cakap..kat kampung pun ada camni..Umi diam jer..bila angah pakai telekong tu,Umi pun panggil dia."tengok cantik ada lace lagi..kat kepala pun ada lace'' Umi cakap..MIL pun terus berkenan sebab yang kat kampung takde lace cam tu..terus nak jugak..jadi menantu dia yang baik ni kenalah belikan untuk MIL tersayang..selalunya pun memang Umi suka bagi telekong..sebab tu umi suka buat stok telekong kat rumah..Yang beli hari tu Umi bagi kat pengasuh satu..Along dan Angah sorang satu..jadi memang takde stok dah kat rumah..last stok hari tu bagi kat mak..masa tu beli dengan orang lain.

Beria-ria MIL nak..excited tengok telekong cantik..sekarang ni Umi tunggu Cho datang(Yana Halim).Nak pilih kaler yang cantik nak bagi MIL..biar dia senyum sampai telinga.

Meh tengok telekong yang berkualiti ni..




    Cantikkan..telekong budak-budak pun ada...

Korang berkenan tak?Kalau berkenan bolehlah hubungi Yana Halim:019-2764682 ataupun ataupun likepage  Audrra Blossom . Kat situ banyak lagi pilihan ..Pm jer bila-bila masa.Yang penting berbaloi-baloi bila membeli.Cukup puas hati..

#puasa tak lama lagi dah..bolehlah berkira-kira beli telekong baru untuk diri sendiri,anak2,mak dan mak mentua..tentu semangat nak pi terawih#tapi jaga niat ya.bukan nak menunjuk2 kat orang..tapi keselesaan#

eh..eh..lupa lak..ada model telekong kat rumah..

          ni kalau angah tau ni..mesti Umi kena marah..dia tak tau pun umi amik pic ni..hihi





20 comments:

  1. wah cantik-cantik sura, best juga beli baru untuk raya ni kan..untuk hadiah, nasib sura ingatkan disini, dapat idea untuk hadiah :)

    ReplyDelete
  2. cantek telekung tu
    skrg tgh top telukung mcm2 kaler n byk lace
    kt umah ni xnah beli..semua mil jaitkan hehe
    el suka pakai telekung yg x panas n x tebal :)

    ReplyDelete
  3. Lai lai lai...jgn malu jgn segan sms/whatsapp laju2 ke 019 2764682..

    Tq sura.... :)

    ReplyDelete
  4. Ye la kak..cantik2 telekongnya..nanti SA tgok kat page dia...tgh cari telekung budak kaler putih kain jenis lycra tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat2 tengok dan call..takut abis..:)

      Delete
  5. cantikla telekung nie...berkenan pula

    ReplyDelete
  6. cantikla telekung nie...berkenan pula

    ReplyDelete
  7. sy pon suka telekung lycra ni sbb x panas wpon solat dlm bilik xde ekon...

    ReplyDelete
  8. Haah laaa.. cantek! nanti nak gi usha2 jugak lah kat page tu. mana tau ade yg berkenan.. boleh beli untuk guna di hari raya nanti.. hehehe

    Kak Sura.. betol ke nak bagi zura stiker giant tuh??
    maluuuuu tapi nak.. hehehehe.
    cam ner nak bg alamat kt Kak Sura nih?? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pm kat Fb la zura..:) tak pun ni no phone:017-2816462

      Delete
  9. Oh.. memang cantik-cantiklah Sura. Rambang mata ni kalau nampak semuanya.

    ReplyDelete
  10. Warna yg Angah pakai ni pun cantik!
    Boleh jadi model telekung Angah ni:)

    ReplyDelete
  11. Memang cantik laaaa... dulu ida ada ode telekung lycra... tp tak pakai sampai la ni sbb tudung mengikut tubuh badan... rasa macam tak selesa lak nak pakai

    ReplyDelete
  12. Sekarang ni dah ada yg sulam yeh Sura...berapa RM tu Sura...
    Betul tu Sura , benda lain lain mahal boleh pulak belikan.... hehe...eloklah jadi buah tangan utk MIL...dpt pahala tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sura memang selalu bagi telekong jer..x tau nak bagi apa..:)

      Delete
  13. Waaa.. cantik la.. insyallah boleh call nanti.. nak order untuk hantaran huhuhuu :D

    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/05/royal-belum-part-2-pulau-banding-di.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok sangat la tu..jangan lupa sebut nama akak kat Yana tu...hihi..:)

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)