Thursday, February 21, 2013

Muhammad Afif Darwisy

Bulan 4 ni anak bujang umi yg no 2 nak masuk 2 tahun..cepatnyer masa berlalu..tengah lasak cam ni memang sronok main ngan adik..adik dah pandai cakap sikit2..bunyi ujung2 jer..nak kut-nak kut..(nak ikut)pantang pakai tudung jer..trus nak kut..slalunyer along nga angah yg jd mangsa...ikut pi kedai..adik dah pandai panggil umi..Mi..kira o.k la tu..dlu adik panggil umi Ma..Abah dan angah pun dah bunyi clear..cuma abang n along jer x pandai lg..yg klakarnya adik panggil abang dengan panggilan Nen!!x tahu dr mana adik dpt perkataan tu..x sabar umi nak dengar adik kletah bercakap!!Umi fenin bila adik ckp nak tu..nak tu.bila umi tunjuk nak ni..adik geleng..x tau ape adik nak!
  
Hari tu kat umah Ibu,ibu ckp anak Umi dah pandai mintak air Teh..sebenarnya bila 2-3 hari baru umi perasan air teh tu sebenarnya adik nak air..setiap kali adik nak air,x kira air apa adik mesti ckp nak teh..nak teh..kecuali nak Tek!!kalau nak tek tu memang nak t..t..k lah..Bila la adik nak bercerai susu..umi dah sabar nak cerai susu ngan adik..gigi dah penuh..kadang2 adik tergigit..sakit tau!!Kalau kat umah Ibu,boleh plak adik x isap..susu botol pun adik kurangg..nasi baik Ibu pandai jaga adik..suap adik makan..adik makan banyak kat umah ibu..yang peliknya bila kat umah umi adik nak makan sendiri..adik  x nak umi suap..susah umi nak suap,kalau dapat suap 2 mulut pun kira o.k la..Umi tahu adik pandai sesuaikan diri adik kat umah ibu..kat umah ibu ramai budak2..sbb tu adik pandai bawak diri adik..

Adik seronok duk umah ibu..kalau umi hantar adik x nangis pun..jarang sangat adik nangis..tu maknanya adik o.k kat umah ibu..Abah Din slalu bawak adik n de geng naik kereta..pegi amik geng yg skolah..Kjap2 adik kluar ngan abah..gi sana gi sini..kalau kat umah adik ikut je bontot abah Din..pantang abah pakai baju..

  
besarnya baju adik..masa lahir adik kecik jer..2.3
Kalau kat umah pun sama,tengok jer sape2 bersiap mesti adik nak kut!!masa tu kelam kabut adik cari baju nak pakai..(kalau kt umah jarang pakai baju)bila acah2 nak tinggal adik,adik melalak..
Sekarang ni adik dah banyak akal..apa yg umi cakap adik paham..umi jer yg kurang paham ngan bahasa adik.hehehe..

muka baru abis pantang

Adik suka dengar lagu..kt umah ada satu fail umi buat utk adik..lagu afif..bila umi nak buat keje,umi letak aje adik dpan pc n bukak lagu adik suka..hindustan pun ade!!Sejak seminggu ni.adik suka tidur lewat..mengantuk umi..umi bukan muda macam zaman umi jaga along,angah.tx tido pun x per..elok jer gi kerja,tp sekarang ni umi dh x brape tahan..


#layan gambar la pulak#

umi sayanggg adik

jari ni sedap la..

adik dlm tudung saji
adik n abah
dah pandai drive dah..
adik suka makan biskut cicah air
penat berparty


cak!!!
Apapun umi tetap melayan pe'el adik yg comey tu..orghe klate kato:budok jughuh..









3 comments:

  1. hensem betul ini budak.... geram je tengok sbb putih beno!

    ReplyDelete
  2. Maksu, pic yg last tu plg comel~ hahaha...

    Hari tu pegi shopping kat Mr D.I.Y kluang, jumpa patung baby... Ferul cakap comey mcm Darwish. hahaha..

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)