Friday, January 15, 2016

Kisah Afif Masuk PASTI

Salam Jumaat yang penuh barokah..
Hari ni angin rajin sampai sikit..Rasa semangat bila sesekali buka blog ..masih ada komen pada n3-n3 lama..tetiba rasa rindu kat korang semua..rasa cam lama bebenor dah tak bertandang kat rumah korang..padahal tak de lama sangat..perasaan jer..hihi

Dah masuh setengah bulan di bulan Januari ni..anak-anak pon dah masuk 2 minggu bersekolah..Buat ibubapa yang ada anak baru masuk sekolah tentu terujakan?Melihat gelagat/telatah anak-anak..
Umi pun sama!Walopon dah anak ke4..Umi tetap rasa teruja bila Afif nak masuk Tadika..

So...Umi tak nak lepaskan peluang untuk menyimpan kenangan kat blog ni ..hari pertama Afif masuk tadika..layan jelah ya...mak-mak memang camni..

                                   nampak tak mana Afif?Alhamdulillah..anak-anak syurga..
                                                   mula-mula sampai..bawak masuk kelas..
          ni sesi memujuk.bawak main buai dulu..sebab time ni dia dah ajak balik..dia rimas masa perhimpunan..crowded sangat..mana taknya..mak-mak semua busy nak amik gambar anak..dah la tahun ni.. ramai sangat pelajar..tau-tau Afif keluar cari umi kat luar..nasib Umi kat depan pintu..tengah sembang ngan mak-mak ...bila dah abis perhimpunan Umi bawak dia masuk kelas..Bila cikgu dah mula bercakap..mengajar..baru nampak dia selesa..seronok..

                            Umi cakap umi nak gi kerja..dia okey..siap salam lagi...
Umi masuk kerja lambat sikit...malas nak amik cuti...lagi pun Umi boleh lari-lari sekejap..10 minit sebelum balik..umi pergi amik Afif..ngintai kat tingkap..mana si Afif ni..tak nampak kelibat pun..tengok-tengok lagi...diarang tengah amik gambar..tapi umi tak nampak Afif..rupanya..hmm..kat belakang cikgu..bukan main.. gaya ultraman lagi..alahai anak..baru kejap Umi tinggal..

                            nasib cikgu share gambar ni kat group wasap..hehe..kenangan si Afif..

Masa amik ..cikgu cakap..masa main tanahliat tadi Afif buat karipap..pandai buat karipap..cuma yg kat tepi tu..dia tekan-tekan jer..cikgunya cakap..mak dia ni jual karipap ker..pandai si Afif buat karipap..hahaha..

                                                    seronoknya tengok anak-anak camni..

Hari kedua sekolah..Umi hantar tapi dah tak tunggu..dia pun okey..siap suruh Umi pergi lagi..cerdik sangat..nasib cikgu share gambar..boleh la tengok aktiviti untuk hari kedua..




                                       tengokla aksi Afif bila time bergambar ..ada jer aksinya..

                                             makan mee..pedas katanya
                                                      aktiviti bermain..dah ada yang tak sihat


Hari-hari seterusnya

                                                        belajar solat


                                                 Hari ketiga..kopiah dah hilang!!..sabau jelah..
               jumaat lepas..nak ais krim katanya..makan sampai abis baru boleh masuk bilik umi..hari Jumaat Afif balik awal..so umi kena bawa balik kerja dulu..

Cukupla..kisah Afif untuk hari ni..dah terlebih-lebih sudaa..hihi..sambung nanti..









9 comments:

  1. afif dah sekolah ye..alhamdulillah..
    tahun depan cik aisyah saya,,in sha Allah

    ReplyDelete
  2. Tak ada kerenah itu-ini dah kira ok tu Sura
    Afif pun jenis mudah berkawan. Senang hati kalau macam itu nak tinggalkan pergi kerja kan.

    ReplyDelete
  3. Wah comel Afif berkopiah, hari ke 3 dah hilang, bestkan dapat tchr sporting hantar gambar kan.

    ReplyDelete
  4. Afif pandai bawa diri tulah sebab disuruhnya ummi balik. Nanti bila dah pandai solat blh jadi imam.

    ReplyDelete
  5. Comel dan hensem Afif..
    Belajar rajin2 ye sayang...

    ReplyDelete
  6. Ohhh jenis budak berani Afif ni Sura...senanglah keje umi ye....hihi..
    Bukan main lagi si hensem ni, mula mula lagi dah mau jadi otomen belakan cikgu haha.....

    Umi dah tak mabuk ke?

    ReplyDelete
  7. salam.

    seronok tengok anak anak dah masuk sekolah dan jumpa ramai kawan kan..

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)