Tuesday, October 6, 2015

Selera Makan Menjadi-Jadi Bila............

Assalamualaikum korang..
Semalam Umi busy la hai..tak sempat nak update..Hari ini ku curi sedikit masa ...boring pulak mengadap kerja yang tak pernah habis..


Lain cerita Umi tak de..Cuma nak cerita pasal makan..Nak tahu jugak..korang semua kalau tengah ABC(Period)..Korang suka makan atau tak lalu makan..?Kalau tanya Umi..hehe..tekak asyik nak makan..makan jer ingat..ada jer nak..dari malas jadi ke rajin..sebab makan punya pasal..

Dalam duk berjerebu 2-3 hari sebelum ni..Umi tak de la berpantang duk rumah..Keluar jugak cari makan..dari Jumaat sampai Ahad..asyik ikut selera tekak jer..

Tengok la tekak mak orang ni nak makan apa..

                                       Nasi Beriani,Roti Nan Cheese dan ayam Tandori..

Cik Abe terkejut tengok isteri dia makan..sampai dia cakap ..banyak awak makan tadi..Umi hanya ketawa jelah..haha..itu hari sabtu punya makan malam..kat Shah Alam..sebelum tu ..hari Jumaat makan kat Port Klang jer..tak bawak tepon..so takde la gambarnya..makan pun biasa jer..nasi goreng ayam dan ABC..
                                            Angin tak elok.minum air jer..mood bangun tido

Tetiba petang di hari minggu tu..teringin nak makan Sate Hj Samuri..nasib dah ada kat Klang..takde la jauh..Rupanya Angah pun cakap dia memang nak makan Sate Kajang..sama pulak ngan tekak Umi.
                                                           10 cucuk dia sorang jer..hihi
Afif langsung tak makan sate..dia cuma pandai makan nasi impit jer..memang khas beli untuk dia sepinggan yang 1.50 tu..kadang abis kadang tak..

Kelmarin..balik rehat tengahari..dah tak tahu nak makan apa..dah boring makan kedai..so..nasi goreng pon sodap..Nasib anak dara ada rumah..dia yang masakkan..Bolehla Umi rehat sekejap..
Malam tu..teringin nak meroti..so..meroti-lah kita di malam hari...Takde la sedap sangat..boleh-boleh jer untuk percubaan pertama..okeyla...yang penting jadi..:)

                                               


 *menguli pakai tangan jer





                                                 

14 comments:

  1. el period ke x period ke sama je seleranya hahahaha
    cantik roti akak tu..mmg hajat nak meroti..tp malas nak menguli hehe breadmaker pun xde

    ReplyDelete
  2. seronok tgok anak-anak akak makan...

    ReplyDelete
  3. Samalah.. keje na makan jer kalo period. nafsu makan macam ape jer. hahahahaha

    rajin nye akak menguliiii.. kagum sangat.
    Zura suka sangat bau roti yg tgk bakar. harum jer.

    ReplyDelete
  4. hihihi..sy ni tak tentu kak..kadang kuat makan masa nk ABC tu..kadang tak nak makan langsung...hehehe...
    wahh...menjadi roti akak tu....

    ReplyDelete
  5. Kalau tengah selera makan lebih sikitlah dari selalu kan Sura. Ehh... nasib baik en abe tegur dah siap makan kalau belum makan mahu Sura berhenti separuh jalan ye hihi.... Apa pun kakaktengok bujang kecik Sura tu. Entahlah suka betul kakak tengok Afif ni tau:)

    ReplyDelete
  6. Betul tu Sura, okje ni tak mengira masa, selera tu sedap aje....hihi....
    Untunglah ada anak dara boleh harap....senang mak hihi....Weyh sedap nampak roti tu....nampak gemuk dan gebus tu

    ReplyDelete
  7. Kan ada org yg bila period mengidamnua mengalahkan org pregnant..klu sy ni sentiasa je lalu makan mengidam macam2 walaupun tak period tak pregnant.hahaha...

    Kami pun baru je kena sate kajang hj samuri tu.kebetulan pulak.hehe

    ReplyDelete
  8. Uli dengan tangan pun menjadi rotinya. Kak Zai pun macam tu kalau nak makan ikut selera tekak.

    ReplyDelete
  9. lya sblm period..dekat2 edah tu mmg lapar sokmo perut..

    ReplyDelete
  10. Makan jer tengah ada selera dan ada nafsu makan, tapi biar berpada2... nanti kot satu hari ditarik balik nafsu makan , masa tu dihidangkan apa pun didepan mata dah tak lalu lagi nak jamah pun...

    ReplyDelete
  11. aslmkm sura, dah besar handsome boy sura. miss you dear

    ReplyDelete
  12. Singgah tengahari sini......
    Mana pi ni? Lama tak dengar cerita. Kot yer pun, sudah sudahlah tu weyh demo....maghi le tubik....hihi

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)