Thursday, June 18, 2015

Timeline Puasa




Selamat berpuasa buat semua.Hari ini semangat berpuasa berkobar-kobar..semalam tidur pon tak berapa lena ..walaupun dah set time nak bangun..Tapi asyik terbangun 5-6 kali jugak ..tengok jam.Biasanya umi kena penyakit ni masa awal ramadhan ..dah lama nanti terlajak pun ada..hehe..

Semalam Umi siap-siap beli lauk kat kedai Abe Siam ..last dia berniaga..Pastu balik siam puasa sana.
Umi beli sup ayam dan paprik campur jer..Senang..bangun jer..panaskan lauk..then goreng telur..Siap makanan untuk sahur!Tu pun tak habis..Aqil tak selera pulak..biasa dia yang makan banyak..Perut pun dah gendut..berlapis lapis..kakak-kakak duk mengejek...gendut..Ala uminya pun apa kurangnya..dah menonjol-nonjol dah..saja buat tak nampak..Konon puasa nak diet..tapi last-last kita jugak jadi tukang perabih makanan..(tak baik bazir tau)..hihi.

Puasa ni kena kurangkan cakap..Ni pun rasa dah terlebih lebih merapu..Okeyla..nak sambung kerja..




Sumber FB


#Nak berkongsi dengan korang timeline puasa ni.Kalau boleh ikut camtu kan bagus..Umi? tak tahulah..just for sharing..Orang yang sharing ni pun tak tentu ikut..:)

*Bukak nanti korang beli ke masak?

9 comments:

  1. salam ramadhan..selamat menjalani ibadah puasa ye...

    ReplyDelete
  2. Kakak kalau bulan puasa ni Sura memang banyaknya membeli aje. Senang dan tak payah lama-lama di dapur - malas hihi... Apa lagi kalau hari kerja. Balik singgah bazar. Letak dapur, mandi, solat asar, duduk tadarus. Agak-agak dah nak iftar masuk microwave hidang. senang:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sura pon tengok mood kak..tp klu cik abe dah bli lauk basah kena la jugak masak..klu ikutkan memang nak beli jer..sbb terkocoh-kocoh nak masak..

      Delete
  3. awal2 puasa memang kejap2 tengok jam..kan?/takut terlepas sahur..tidur pun tak nyenyak la....dah hujung2 nanti lagi kerap terlepas..hahahahah...

    ReplyDelete
  4. Sama la ....asyik trjaga tgk jam..sbb trlps waktu sahur.Maunya klm kabut ku trlewat bangun
    Biasa panaskn lauk yg berbuka tu jer..kdg2 ada tambah jgk 1 jenis lauk lain..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum .. Selamat berpuasa:)

    ReplyDelete
  6. timeline ni menunjukkan yg Berbuka kita tak Boleh mkn byklah ye..waktu sahur mkn lebih sikit..tengah buat la ni, Insyaallah.hehe..

    selamat berpuasa kak sura n family

    ReplyDelete
  7. hrp blumt lewat nk ucapkan slamat bpuasa buat kak sura n fmily..

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)