Friday, June 26, 2015

Anak Bujang Ni...




Dah lama tak cerita pasal bujang yang ni..Sejak dah 4 tahun ni..macam-macam pe'el ada.Sebabkan dia yang kecik kat rumah..tahap manjanya tu terlebih pulak..manjanya mengalahkan budak perempuan.Dia suka sangat bila Along panggil baby..Kakak duk manjakan sangat..kadang-kadang dia cakap cam budak setahun dua ..lembik semacam..sekali kena sergah dengan abahnya..terus boleh cakap betul-betul..haha

Kerjanya sekarang asyik gaduh ngan abang..tangan kaki cepat jer naik..seminggu sebelum puasa hari tu..berdarah hidung abang ditumbuknya..biasa abang melawan..tapi kali ni tak pulak terkejut agaknya hidung berdarah..Bila ditanya..katanya tak sakit..tak kuat pun adik tumbuk..cuma berdarah jer..Kelakar pulak masa tu..En hubby panik semacam klu bab berdarah ni..masa tu dia cakap ..tengok hidung Aqil ni..banyak darah keluar adik tumbuk..masa tu Umi tengah golek-golek atas katil..Abah tak tau nak buat cam mana ni..bila Aqil datang kat umi..darah memang tengah laju jer keluar..tapi tak der la banyak membuak buak..berdarah hidung biasa jer..umi amik tisu tekan lama-lama sikit..pastu berhenti terus darah..Abahnya risau takut patah hidung ke apa ..kalau patah memang kuat la tangan si Afif..Dek kerana terkejut ..Afif dapat sakit la ..kena pukul ngan abahnya..elok juga ..bagi pengajaran..biasa kita marah dia tak faham..asyik nak belasah orang jer..tangan tu cepat jer nak tumbuk..abang yang selalu jadi mangsa.

Kalau bab nak pergi masjid pun satu hal..Abahnya memang tak nak bawak dia..tapi bila dia bersungguh-sungguh nak ikut..kesian pon ada..tapi bila bawak tak berapa nak khusyuk..nasib abang ada..kawan-kawan abang pun ada ,boleh tengokkan..seronok Afif..kawan-kawan abangnya semua suka ngan dia..yang kelakarnya..setiap kali bagi salam..semua kawan-kawan abangnya serentak akan menoleh ke belakang tengok dia..takut hilang..sehari jer pergi terawih..bila Umi tanya lagi..nak ikut lagi..jawapnya tak nak..bosan la tu..lama-lama..




                                               meratah serunding daging..fav Afif..



      amboi..sila panggung nampak..dah la tak posa..time ni dia ikut umi kerja hari sabtu lepas

Opps..dah sampai bawah...cukup la tu untuk hari ini kalau Umi bebel pasal Afif..2 hari 3 malam pun tak habis..:)

11 comments:

  1. Tapi cerita Afif inilah yg buat org mengantuk terus segar-bugar. Tengok keletah dia buat org senyum. Abang sebenarnya dah makin besar. Kalau nak balas boleh aje tapi dek sayang adik dia buat tak tahu aje.

    Boleh tahan adik ni ye. Kalau auntie jumpa hmmm auntie peluk sampai tak boleh lepas:)

    ReplyDelete
  2. amboii..putih gebu anak bujang Sura ni ya

    ReplyDelete
  3. keletah betul afif ye..si abang tu baik pulak tak melawan..abg pun saiz kecik..memang selalu kot jadi mangsa..hehe..

    hensem afif pakai jubah n kopiah..ada borang kosong lg tak?nk book buat Menantu. hahaha

    ReplyDelete
  4. hahahaha.. comel.. ragamnye sama cam delisha. kadang2 pening nak handle dia kan. nasiblah abangnye x melawan yer. kesian.. kena buli ngan adik.

    ReplyDelete
  5. amboi putih melepak si kecik ni,, kak sura tak mau bagi dia manja kena bagi adik kat dia .. hihi

    ReplyDelete
  6. comelnye afif.... cerdik budak ni kak.... hehhe... tgok gmbar dia.. rasa terhibur pulak.. saya belum ada baby lagi kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak doakan Allah memberi rezeki utk menimang cahayamata nnt..In Sha Allah..

      Delete
  7. Kak zai suka tengok anak bongsu sura ni comellah. Anak manja sebab tu dia boleh buli abang.

    ReplyDelete
  8. encem nyerrrr dia bila pekena jubah cekelat tuuuu ;-)

    ReplyDelete
  9. dah besar ye bujang kak sura ni..tapi tetap comel lagi

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)